Ολυμπιακός: Η επιστροφή του Λάζαρου

Όποιος είχε ξεχάσει ότι ο Ολυμπιακός διαθέτει έναν σπουδαίο επιθετικό όπως είναι ο Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος, το... θυμήθηκε για τα καλά στο «χωράφι» των Ιωαννίνων. Γράφει ο Χρήστος Μεγγλίδης.

Ολυμπιακός: Η επιστροφή του Λάζαρου

Η νίκη του Ολυμπιακού στα Γιάννενα επιτεύχθηκε με μεγάλες διαφορές σε σχέση με προηγούμενες. Οι ερυθρόλευκοι πέτυχαν τα γκολ στο πρώτο ημίχρονο, χωρίς να σκοράρουν στην επανάληψη, κάτι που συμβαίνει σπάνια. Η επιθετική παρουσία τους δεν αποτυπώθηκε με τους συνήθεις αριθμούς σε τελικές προσπάθειες και αυτή τη φορά ένα από τα μεγάλα όπλα τους ήταν αυτό που δεν χαρακτηρίζει την φετινή σεζόν: η αποτελεσματικότητα. Η επιτυχία ήρθε παρά τα εμπόδια του αγωνιστικού χώρου, του αντίπαλου που ήθελε να αντιδράσει μετά τη συντριβή από την ΑΕΚ και της διαιτησίας, η οποία έκανε αρκετές φορές τα «στραβά μάτια». Το τρίποντο δεν κατακτήθηκε από την εμφατική ομαδική υπεροχή, αλλά από ενέργειες κλάσης χαρισματικών ποδοσφαιριστών. Του «από άλλον πλανήτη» Φορτούνη, του Ποντένσε, του Λάζαρου.

Ο Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος... Ένας παίκτης με την ικανότητα να «τρυπώνει» στην αντίπαλη περιοχή και να εκτελεί με δεινότητα στράικερ. Με την ευχέρεια να βρίσκει με πάσες «ξυραφιές» τον συμπαίκτη του μπακ που κάνει την προώθηση. Με την καλή σέντρα και το πολύ δυνατό σουτ.

Αυτά τα είδαμε ξανά στους «Ζωσιμάδες». Έπειτα από καιρό, λόγω της περιπέτειας που είχε ο διεθνής άσος με το ντεφορμάρισμα και τους τραυματισμούς, εμφανίστηκαν ξανά αυτά τα χαρίσματα. Η κεφαλιά του στο γκολ της νίκης ήταν υποδειγματική, όπως και το σουτ που έβγαλε ο Βελλίδης στην πρώτη φάση της επανάληψης. Το πέναλτι που θα μπορούσε να είχε πάρει προς το τέλος. Οι ωραίες μπαλιές του για τον Ομάρ και τον Κούτρη και η συνεργασία με τον δεύτερο στην ευκαιρία που είχε ο Λάζαρος πάλι στις αρχές του δεύτερου μέρους. Όχι (ακόμη σε) ποσότητα, ποιότητα. Αρκετή για να αποτελέσει πρωταγωνιστικό ρόλο σε μία νίκη δύσκολων συνθηκών.

Ο Ολυμπιακός έφερε τον Μασούρα, φέρνει και τον Ζιλ Ντίας. Στα άκρα του έχει και πάλι τον Λάζαρο Χριστοδουλόπουλο, σε μία μεταγραφή που αρχίζει ξανά να θυμίζει εκείνη του καλοκαιριού, στο δυναμικό μπάσιμο που είχε κάνει ο 32χρονος άσος με την ερυθρόλευκη φανέλα. Στον πάγκο ήταν και οι Φετφατζίδης, Ναουέλ. Η αλήθεια είναι ότι όποιος παίκτης θα προσπαθήσει να πάρει τη θέση (αυτού) του Λάζαρου στην 11άδα, θα πρέπει να παλέψει πολύ.

Ίσως θα πρέπει επίσης, όταν ο Ολυμπιακός παίρνει φάουλ (όσα του δίνονται, τέλος πάντων) κοντά στην περιοχή, να ξαναδούμε τις εκτελέσεις και από τον Λάζαρο.