Κάτι σαν «τελικοί» τα ματς ΠΑΣ – Ολυμπιακός!

Κάθε παιχνίδι των «ερυθρολεύκων» στους «Ζωσιμάδες» μοιάζει πολλές φορές ως παιχνίδι δίχως αύριο και με ένα σωρό… παράπλευρες ιστορίες.

Κάτι σαν «τελικοί» τα ματς ΠΑΣ – Ολυμπιακός!

Είναι φοβερό αυτό που συμβαίνει σχεδόν κάθε χρονιά που ανεβαίνει ο Ολυμπιακός στα Γιάννενα. Τα περισσότερα παιχνίδια έχουν ένα σωρό ιδιαιτερότητες. Πότε στο ένα ματς παίζεται το «κεφάλι» ενός προπονητή, πότε προκύπτουν «διαζύγια» μετά από ανεπιτυχή αποτελέσματα διαφόρων ειδών, πότε προκαλείται γκρίνια και μουρμούρα, πότε νηνεμία και τόνωση ηθικού…

Το σαββατιάτικο παιχνίδι του Ολυμπιακού στους «Ζωσιμάδες» έχει έναν χαρακτήρα «τελικού», καθώς αν δεν περάσει νικηφόρα από την Ήπειρο, τότε οι πιθανότητες για να ανατραπεί το σκηνικό στην κορυφή θα έχουν «ψαλιδιστεί» αρκετά.

Ας ρίξουμε μια ματιά στις τελευταίες επισκέψεις των Πειραιωτών στα Γιάννενα και στις διάφορες ιστορίες που προέκυψαν μετά από επιτυχημένα ή ανεπιτυχή αποτελέσματα.

Στις 12 Δεκεμβρίου 2016 ο Πάουλο Μπέντο είναι προς απόλυση. Έχει ηττηθεί ο Ολυμπιακός στην Κύπρο από τον ΑΠΟΕΛ και σε ενδεχόμενο στραβοπατήματος στα Γιάννενα, ο Πορτογάλος τεχνικός θα πήγαινε κατά πάσα πιθανότητα στο… λογιστήριο. Τελικά, οι «ερυθρόλευκοι» περνούν νικηφόρα (0-2) με δύο γκολ των Καρντόζο (68’) και Σεμπά (92’) και ο Μπέντο παίρνει… οξυγόνο.

Στις 31 Ιανουαρίου 2016 ο Ολυμπιακός με προπονητή τον Μάρκο Σίλβα παίρνει ένα μεγαλοπρεπές διπλό (0-3) με δύο γκολ του Φορτούνη και ένα του Ντουρμάζ, αναγκάζοντας τον κόσμο του ΠΑΣ να ζητάει εξηγήσεις από τους ποδοσφαιριστές του Γιάννη Πετράκη.

Στις 6 Μαϊου 2018 ο Ολυμπιακός είναι απογοητευτικός και χάνει με κάτω τα χέρια από τον ΠΑΣ με 3-0! Αποτέλεσμα; Χοντρό «χέρι» του Μαρινάκη στους παίκτες μετά το ματς με σκληρή γλώσσα και ο Ταχτσίδης «συλλαμβάνεται» μετά την επιστροφή της αποστολής στην Αθήνα να διασκεδάζει σε νυχτερινό μαγαζί. Εκεί γράφτηκαν ουσιαστικά οι τίτλοι τέλους του Ταχτσίδη στον Ολυμπιακό, όπως και πολλών ακόμη συμπαικτών του.