Ο Ομάρ τώρα δικαιώνεται…

Ο Κώστας Χαλέμος γράφει στο ΦΩΣ για τον Ομάρ Ελαμπντελαουί που εξελίσσεται σε έναν από τους πολυτιμότερους παίκτες του Ολυμπιακού τη φετινή σεζόν.

Ο Ομάρ τώρα δικαιώνεται…

Ο Ομάρ Ελαμπντελαουί, που έλαμψε στη Λιβαδειά, χρειάστηκε να φτάσει τους 80 αγώνες με τη φανέλα του Ολυμπιακού για να κερδίσει την αναγνώριση που αξίζει -ακόμη κι από τους φίλους της ομάδας του.

Μια πενταετία συμπληρώνει φέτος στο λιμάνι ο Νορβηγός, με τη μαροκινή καταγωγή, μπακ. Κι ήταν όλα αυτά τα χρόνια δύσκολα, περασμένα από σαράντα κύματα. Όμως η δικαίωση μπορεί να αργεί αλλά έρχεται πάντα για αυτούς που «μένουν κι επιμένουν».

Ο 27χρονος Ομάρ δεν το έβαλε κάτω, μετά από τη δύσκολη χρονιά που είχε τη σεζόν 2016-17, όταν ταλαιπωρήθηκε από τραυματισμό και από τις αλλαγές προπονητών στον Ολυμπιακό (Μάρκο Σίλβα, Βίκτορ Σάντσεθ, Πάουλο Μπέντο) κι έκανε μόλις 4 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις.

Ο Μάρκο Σίλβα του έδωσε την ευκαιρία να ορθοποδήσει παίρνοντάς τον δανεικό τον Ιανουάριο στη Χαλ. Στην Πρέμιερ Λιγκ ο Ομάρ απέδειξε ότι «ουδείς προφήτης στον τόπο του» και γύρισε στο τέλος της σεζόν στον Ολυμπιακό για να ολοκληρώσει αυτό που είχε αρχίσει…

Η φετινή είναι η πιο μεστή χρονιά της καριέρας του και πολύ φυσιολογικά έχει τραβήξει πάνω του τα βλέμματα των ομάδων του εξωτερικού. Μόλις πριν από μερικές μέρες έγινε γνωστό ότι η Σέλτικ προσφέρει 4 εκατομμύρια ευρώ για την απόκτησή του.

Τέσσερα εκατομμύρια; Αν δεν πρόκειται για την πασίγνωστη τσιγκουνιά τους, σίγουρα θα αστειεύονται οι συμπαθείς Σκωτσέζοι. Με 4 εκατομμύρια δεν αγοράζεις τη σήμερον ημέρα ούτε ταλαντούχο μειράκιον, όχι έναν ενεργεία διεθνή παίκτη, από τους καλύτερους στη θέση του στην Ευρώπη.

Όχι. Θα χρειαστεί να τα σκάσει χοντρά όποια ομάδα θέλει τον Νορβηγό το ερχόμενο καλοκαίρι, γιατί τώρα θα πρέπει να τον ξεχάσουν, δεν υπάρχει περίπτωση να τον παραχωρήσει ο Ολυμπιακός, που έχει ανάγκη όλα του τα όπλα στην αντεπίθεση, που εξαπέλυσε ήδη για να κατακτήσει τον τίτλο και να διακριθεί στο Γιουρόπα Λιγκ.