Παναθηναϊκός-Ξάνθη 2-2: Βρήκε ανοιχτή Καστρο-πορτα

Oι «πράσινοι» με γκολ των Μπουζούκη και Κολοβέτσιου πήγαν να κάνουν την ανατροπή με την Ξάνθη αλλά ο Κάστρο είχε άλλη γνώμη στο 97΄ (2-2)

Παναθηναϊκός-Ξάνθη 2-2: Βρήκε ανοιχτή Καστρο-πορτα

Η Ξάνθη έχει αναδειχθεί σε... κακό δαίμονα του Παναθηναϊκού, καθώς έχει καταφέρει τα τελευταία χρόνια να φύγει αλώβητη από την Αθήνα. Και το κατάφερε και χθες στο ΟΑΚΑ αποσπώντας ισοπαλία 2-2 με τον Κάστρο να ευστοχεί σε πέναλτι στο 97’!

Στο πρώτο μέρος ο Παναθηναϊκός ήταν νωχελικός, χωρίς ενέργεια, ένταση στο παιχνίδι του και ειδικά στο κέντρο απόντος του Κουρμπέλη είχε πολλά προβλήματα. Έχανε εύκολα τη μπάλα, δεν είχε γρήγορες αντιδράσεις στην κάλυψή του με συνέπεια η Ξάνθη, που είχε καλύτερη κυκλοφορία και κίνηση χωρίς τη μπάλα να βγαίνει στις αντεπιθέσεις προκαλώντας «ρήγματα» στην άμυνα των γηπεδούχων.

Έτσι η εικόνα αυτή δικαίωσε τους ακρίτες για την τακτική τους, καθώς προηγήθηκαν στο 19’. Από το σημείο εκείνο κι έπειτα οι «πράσινοι» άρχισαν να ανεβάζουν στροφές, να έχουν την κατοχή, αλλά να μην μπορούν να δημιουργήσουν και με εξαίρεση κάποια μακρινά σουτ δεν απείλησαν τον Ζίβκοβιτς.

Στο δεύτερο μέρος ο Παναθηναϊκός ήταν μεταμορφωμένος. Με πίεση στο κέντρο, σωστή κυκλοφορία στην επίθεση και καλές ιδέες ανέτρεψε την κατάσταση και με τους Μπουζούκη, Κολοβέτσιο προηγήθηκε.

Στη συνέχεια έχασε αρκετές ευκαιρίες, ενώ είχε και δοκάρι με τον Κάτσε. Κι όμως στις καθυστερήσεις οι ακρίτες λόγω της ανόητης ενέργειας του Μαυρομμάτη (πάνω στον Κάστρο), κέρδισαν το πέναλτι και πήραν το βαθμό της ισοπαλίας.

ΜΙΚΡΟΓΡΑΦΙΑ

Γήπεδο: ΟΑΚΑ
Παναθηναϊκός-Ξάνθη 2-2
Σκόρερ: 48΄ Μπουζούκης, 68΄Κολοβέτσιος - 19΄, 97΄(πεν) Κάστρο
Διαιτητής: Ευαγγέλου
Κάρτες: Μακέντα, Διούδης- Μελιόπουλος, Ντουρίσκοβιτς

Συνθέσεις
Παναθηναϊκός (Δώνης): Διούδης, Γιόχανσον, Κολοβέτσιος, Μαυρομμάτης, Ινσούα, Κάτσε, Δώνης, Χατζηγιοβάννης, Μπουζούκης (73’ Χατζηθεοδωρίδης), Μουνιέ (60’ Βέργος), Μακέντα (89' Κουλιμπαλί).

Ξάνθη (Ράσταβατς): Ζίβκοβιτς, Μπαξεβανίδης, Λισγάρας, Κασάδο, Σιλά, Κοβάσεβοτς, Καντά (70’ Μπαριέντος), Μπρίτο (81’ Σαρπόνγκ), Ντουρίτσκοβιτς, Μελιόπουλος, Κάστρο.