Ολυμπιακός: Μπορούσε να πάρει περισσότερα στη Νέα Φιλαδέλφεια
Ο Ολυμπιακός μπορούσε να πάρει περισσότερα από το παιχνίδι με την ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια.
Η αλήθεια είναι ότι όλοι περιμέναμε να δούμε έναν Ολυμπιακό ταλαιπωρημένο και βασικά «άδειο» από την προσπάθεια που είχε κάνει στο Άμστερνταμ. Δεν θα ήταν και παράλογο εάν συνέβαινε κάτι τέτοιο, αφού η ομάδα προερχόταν από ένα πολύ απαιτητικό παιχνίδι που αν μη τι άλλο κατέθεσε και τη ψυχή της για να πάρει τη νίκη.
Ένας Ολυμπιακός που ήταν και «πληγωμένος», αφού δεν είχε δύο βασικότατα στελέχη του, τον Πιρόλα και τον Ελ Κααμπί. Κόντρα σε όλα αυτά η ομάδα του Πειραιά παρουσίασε ένα πολύ καλό πρόσωπο. Από το 15’ και μετά κυριάρχησε στον αγωνιστικό χώρο με ένα πολύ μεστό παιχνίδι και με απόλυτη σοβαρότητα.
Ο Ολυμπιακός πατούσε στην αντίπαλη περιοχή, αλλά του έλειπε ένα καλό τελείωμα. Οι «ερυθρόλευκοι» δεν μπορούσαν να μετατρέψουν σε γκολ τις φάσεις που δημιουργούσαν και αυτό είχε ως αποτέλεσμα το 0-0 να μείνει στο πρώτο ημίχρονο.
Χωρίς να αλλάζει το σκεπτικό του ο Ολυμπιακός μπήκε στο δεύτερο ημίχρονο με σκοπό να πιέσει την ΑΕΚ και η φάση του 57’ είχε τις καλύτερες προϋποθέσεις για να γίνει γκολ από τον Ολυμπιακό αλλά λειτούργησε βιαστικά ο Ποντένσε. Στο 59’ η ομάδα του Μεντιλίμπαρ δέχεται ένα γκολ λόγω της αδράνειας της άμυνας της. Παρά το γεγονός ότι κόντρα στη ροή του αγώνα βρέθηκε πίσω στο σκορ ο Ολυμπιακός πάτησε ξανά στα πόδια του.
Ο πρωταθλητής Ελλάδας βρήκε τα πατήματα του και άρχισε να κυριαρχεί στον αγωνιστικό χώρο, αλλά χωρίς να μπορεί να κάνει φάσεις. Ο Αντρέ Λουίζ από τη στιγμή που μπήκε στο γήπεδο άρχισε να δίνει πράγματα στην ομάδα του και προκάλεσε μία αναστάτωση στην άμυνα της ΑΕΚ. Είναι ο παίκτης που κέρδισε το πέναλτι στις καθυστερήσεις και μετέτρεψε σε γκολ ο Ταρέμι.
Σε εκείνο το σημείο θα μπορούσε να πει κανείς ότι αποδόθηκε δικαιοσύνη στο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό να ισοφαρίζει και να μην φεύγει με άδεια χέρια από το γήπεδο της Νέας Φιλαδέλφειας. Με βάση την εικόνα του ματς δεν άξιζε να χάσει ο Ολυμπιακός από την ΑΕΚ, αλλά αυτό είναι το ποδόσφαιρο. Δεν έχασε από την ΑΕΚ επιβεβαιώνοντας ξανά ότι είναι μία ομάδα που δεν ξέρει να χάνει.