Ολυμπιακός και Πρίγιοβιτς

Η μεταγραφή του «μπόμπερ» του ΠΑΟΚ και το «πέρα βρέχει» του Ολυμπιακού που δεν πρέπει να ασχολείται.

Ολυμπιακός και Πρίγιοβιτς

Ο Αλεξάνταρ Πρίγιοβιτς έδωσε πολλούς από τους βαθμούς που πήρε φέτος ο ΠΑΟΚ και τον έχουν φέρει με απόσταση στην κορυφή της βαθμολογίας. Είτε με γκολ εκεί που όλη η ομάδα του Λουτσέσκου ανέμενε με ευλαβική υπομονή και αδυναμία αντίδρασης την «γκέλα» ή ακόμη και με θαυμάσιες βουτιές όπως εκείνη που έκανε στην πρεμιέρα με τον Αστέρα για να πάρει δώρο ένα πέναλτι νίκης.

Ο Σέρβος στράικερ δεν ανήκει πλέον στον ΠΑΟΚ διότι καλώς ή κακώς είχε μπει μία ρήτρα στο συμβόλαιό του την οποία η αραβική ομάδα είχε τη δυνατότητα να καλύψει, από τη στιγμή που μπόρεσε να δελεάσει και τον ίδιο τον ποδοσφαιριστή με συμβόλαιο ζωής για τον ίδιο και τους απογόνους του. Ο Πρίγιοβιτς έφυγε από τον ΠΑΟΚ, το ότι δεν ευχαρίστησε ή δεν χαιρέτησε ή έκανε unfollow την οικογένεια Σαββίδη από τα social media αποτελεί ωραία ιστορία για παρασκήνια και κουτσομπολιά. Στην ομάδα της Θεσσαλονίκης προκλήθηκε θόρυβος και αναταράξεις από αυτή την αποχώρηση, οι συνέπειες της οποίας θα φανούν προσεχώς.

Κι ο Ολυμπιακός; Ούτε καν πρέπει να »γνωρίζει» τι έχει συμβεί με τον Πρίγιοβιτς και τον ΠΑΟΚ. Εννοώ δεν έχει καμία δουλειά, δεν πρέπει να τον απασχολεί. Το ότι είναι ένα κλαμπ που έχει καταφέρει εδώ και καιρό να «δένει» έτσι τους καλούς παίκτες του ώστε να μην τους χάνει με ρήτρες και δέλεαρ από το εξωτερικό, είναι μία άλλη ιστορία. Αληθινή και άξια αναφοράς. Μόνο που σε σχέση με το φετινό πρωτάθλημα και την πιθανότητα ανατροπής αυτής της μεγάλης διαφοράς των 8 βαθμών, δεν έχει να κάνει το παραμικρό.

Για τον Ολυμπιακό μετρούν τα δικά του τρίποντα στη συνέχεια της σεζόν. Σε όλα τα ματς. Και στην Τούμπα και στα άλλα. Κατά την ταπεινή μου άποψη, ο ΠΑΟΚ θα έχανε 8 βαθμούς ή και περισσότερους έως το τέλος της σεζόν είτε κρατούσε είτε όχι τον Πρίγιοβιτς. Είτε φέρει τον Μπεργκ, τον Μπονατίνι, τον Κουλούρη ή οποιονδήποτε άλλον στη θέση του Σέρβου. Διότι ο φετινός ΠΑΟΚ δεν έχει τόσο καλή ομάδα ώστε να πηγαίνει «τρένο» μέχρι το τέλος. Αλλά τον Ολυμπιακό δεν πρέπει να τον απασχολεί ο ΠΑΟΚ.

Η δική του απόλυτη βαθμοσυγκομιδή είναι το ζητούμενο. Με αφετηρία την Λιβαδειά, με άλλους 14 σταθμούς και με προορισμό την τελευταία αγωνιστική του πρωταθλήματος στην Λάρισα, η «σιδηροδρομική» πορεία του Ολυμπιακού είναι αυτή που έχει σημασία. Δίχως εμπόδια και παρακάμψεις. Αν ο Ολυμπιακός πάρει τα δικά του ματς θα είναι πρωταθλητής και αν κάνει 16 νίκες μέχρι το φινάλε (που μπορεί, διότι έχει την καλύτερη ομάδα) θα σηκώσει την κούπα και δεν θα φταίει κανένας Πρίγιοβιτς και καμία Αλ Ιτιχάντ. Απλά θα γίνει αυτό που ο αντικειμενικός παρατηρητής της ελληνικής Λίγκας θα ονομάσει αγωνιστική δικαιοσύνη, με βάση την ποιότητα των ανταγωνιστών για τον τίτλο.