Οι χαμένες ευκαιρίες του Μαρίνου…

Ο Μελισσανίδης σήκωσε ασπίδα δύο φορές για τον Ουζουνίδη, αλλά τρίτη δεν θα υπάρξει. Ψάχνει προπονητή η ΑΕΚ και δύσκολα θα το ξανά σώσει ο Έλληνας τεχνικός.

Οι χαμένες ευκαιρίες του Μαρίνου…

Τον Δεκέμβριο όταν στο τραπέζι έπεσε ξανά το θέμα του Μαρίνου Ουζουνίδη, ο Δημήτρης Μελισσανίδης το πήρε πάνω του και τον κράτησε στην ομάδα. Τότε τη γλίτωσε για δεύτερη φορά ο Έλληνας τεχνικός καθώς και τον Νοέμβριο είχε υπάρξει προβληματισμός και συζητήσεις για το μέλλον του στα Σπάτα.

Η απόφαση του επιχειρηματία τον Δεκέμβριο είχε τη διπλή εξήγηση. Αφενός να μείνει επειδή δεν υπήρχε εκείνη τη στιγμή σοβαρή λύση για την αντικατάστασή του αφετέρου για να του δοθεί μια νέα καλή ευκαιρία τον Ιανουάριο να δείξει τι μπορεί να πετύχει, με τις μεταγραφές πλέον στη διάθεσή του.

Διότι η δικαιολογία του Μαρίνου, υπερασπιζόμενος τον εαυτό του όλο αυτό το διάστημα, ήταν πως δεν ήρθαν το καλοκαίρι στα Σπάτα ο μέσος και ο εξτρέμ που ήθελε.

Σκεπτόμενος λοιπόν όλα τα παραπάνω, ο Μελισσανίδης τον κράτησε στα Σπάτα. Όμως στο πρώτο παιχνίδι της χρονιάς φανερώθηκαν και πάλι οι παθογένειες της ΑΕΚ. Παίκτες αδιάφοροι, άνευροι, χωρίς όρεξη και ιδέες στο παιχνίδι τους, σαν σε ποδοσφαιρική… κατάθλιψη!

Ο κύβος ερρίφθη όμως. Ο Μελισσανίδης δεν θα κάνει άλλη υπομονή. Καταλαβαίνει τι γίνεται. Όχι κάτι ανεξήγητο. Αυτοί οι παίκτες δεν ενδιαφέρονται να παίξουν γι’ αυτόν τον προπονητή. Είναι κάτι που πολλοί έχουν επισημάνει εδώ και καιρό. Ενδεχομένως και εγωιστικά, ο επιχειρηματίας δεν ήθελε να το αποδεχτεί. Αλλά πλέον δεν μπορεί να κλείσει τα μάτια στην πραγματικότητα. Άλλωστε αν συνεχίζει να το κάνει, μόνο την ίδια του την ομάδα θα βλάπτει.

Το έχουμε ξανά γράψει πως έτσι γίνεται στο ποδόσφαιρο: Δεν φεύγουν ποτέ οι πολλοί. Φεύγει ο ένας. Και αφού στα Σπάτα υπάρχει πια ζήτημα μεταξύ των πολλών και του ενός, ο τελευταίος χάνει.

Οι πιθανότητες να ανατραπεί κάτι στο παρά ένα στο θέμα του Ουζουνίδη είναι πια λίγες. Η διοίκηση έχει κινητοποιηθεί για τον αντικαταστάτη του. Ψάχνουν κυρίως σε Πορτογαλία και Ισπανία. Ίσως υπάρξει λύση με κάποιον ξένο τεχνικό που έχει ξανά εργαστεί στο ελληνικό πρωτάθλημα. Δύσκολο φαίνεται όμως να γίνει κίνηση για τον Μανόλο Χιμένεθ. Όχι όμως και τελείως απίθανο.

Αν ο Μαρίνος περάσει από τα Γιάννινα ίσως να κερδίσει λίγο χρόνο. Ως το επόμενο ματς. Και πάει λέγοντας. Η ουσία όμως είναι ίδια:Έχει στριμωχθεί για γα καλά στα σχοινιά.