Τραπέζι στο Μικρολίμανο ο Ολυμπιακός

Μετά την προπόνηση οι «ερυθρόλευκοι» πήγαν να φάνε όλοι μαζί σε ψαροταβέρνα και να ξεχαστούν για λίγο ενόψει Λεβαδειακού.

Τραπέζι στο Μικρολίμανο ο Ολυμπιακός

Πάντοτε τέτοιες κινήσεις λειτουργούν προς το να διατηρηθεί το καλό κλίμα σε μία ομάδα. Το τραπέζι που έγινε το μεσημέρι της Πέμπτης (10/1) με τους παίκτες του Ολυμπιακού να τρώνε όλοι μαζί, ήταν άλλη μία απόδειξη ότι οι «ερυθρόλευκοι» είναι μία οικογένεια…

Μετά τα «γκάζια» του Μαρτίνς για την εικόνα των Πειραιωτών στην Ξάνθη, ήρθε το τραπέζι και έτσι οι ποδοσφαιριστές είχαν την ευκαιρία να ξεχαστούν για λίγο.

Άλλωστε, οι ευκαιρίες που τους δίνονται να τρώνε όλοι μαζί δεν είναι πολλές και έτσι κρίθηκε σκόπιμο αυτό το τραπέζι να γίνει σήμερα.

Την ίδια στιγμή φυσικά το μυαλό του Μαρτίνς και των συνεργατών του δεν είναι πουθενά αλλού εκτός από το παιχνίδι της Κυριακής με τον Λεβαδειακό στην Βοιωτία. Ο Πορτογάλος τεχνικός έχει φροντίσει από χθες κιόλας να «τσιγκλήσει» τους παίκτες του και να τους εξηγήσει ότι αν επαναληφθούν κρούσματα Ξάνθης, τότε από την Λιβαδειά δεν θα περάσουν εύκολα…