Μπαίνει σε τάξη η ΑΕΚ, αλλά χρειάζεται κάτι παραπάνω…

Ο Δημήτρης Μελισσανίδης διορθώνει λάθη των προηγούμενων μηνών, όμως απαιτείται κι άλλη προσπάθεια για να αλλάξει η εικόνα του «Δικεφάλου».

Μπαίνει σε τάξη η ΑΕΚ, αλλά χρειάζεται κάτι παραπάνω…

Μαζέματα έχουμε στην ΑΕΚ τις τελευταίες εβδομάδες. Διορθώνονται αρκετές ανορθογραφίες. Καταρχάς ήρθε ο Νέναντ Κρίστιτσιτς. Μια μεταγραφή που έπρεπε να είχε γίνει στην «Ένωση» από το καλοκαίρι. Κάλιο αργά παρά ποτέ λένε στα Σπάτα και δεν έχουν άδικο.

Επιπλέον ανανέωσε ο Έλντερ Λόπες. Σωστή κίνηση καθότι ο Πορτογάλος μπακ-χαφ είχε αποδείξει όσο καιρό έπαιζε πως πραγματικά αποτελεί μια εξαιρετικά χρήσιμη μονάδα.

Ακόμα, μένει και ο Τάσος Μπακασέτας. Επίσης σωστή ενέργεια από πλευράς διοίκησης. Όχι μονάχα αγωνιστικά εξετάζοντας το θέμα, καθώς ο ποδοσφαιριστής θα βοηθήσει την ομάδα, αλλά και ψυχολογικά. Ο 25άχρονος είναι ένας από τους ποδοσφαιριστές κλειδιά των «κιτρινόμαυρων» αποδυτηρίων τα τελευταία δύο χρόνια. Οι συμπαίκτες του τον ήθελαν κοντά τους και δεν μπορούσαν να πιστέψουν στην τροπή που πήραν τα πράγματα όταν ο Δημήτρης Μελισσανίδης θύμωσε και «καθάρισε» τους τρεις (Μπακασέτα, Λαμπρόπουλο, Σιμόες).

Αυτά τα μαζέματα λοιπόν, είναι καλό που έγιναν στα Σπάτα. Και δικαίως ο κόσμος της ΑΕΚ επικροτεί. Αλλά δεν φτάνουν. Θα είναι λάθος να πιστέψει η διοίκηση ότι μπορεί να αλλάξει κάτι στη χρονιά αν μείνουν εδώ. Χρειάζεται και κάτι ακόμα. Μια επιπλέον βοήθεια στο ρόστερ. Μια – δυο προσθήκες ανάλογες του βεληνεκούς του Κρίστιτσιτς ενώ δεν θα ήταν κακό να είχαμε ανατροπή και στην υπόθεση των Λαμπρόπουλου, Σιμόες.

Οι δύο αυτοί παίκτες έχουν βοηθήσει και θα ενίσχυαν σημαντικά αν παρέμεναν. Στις μεταγραφές ένας εξτρέμ είναι απαραίτητος. Τον Μανέ της Σπόρτινγκ τον θεωρούν πολύ καλή περίπτωση οι ιθύνοντες τον «Δικέφαλο». Αν όντως έρθει και τους βγει τότε πράγματι θα δούμε άλλη ΑΕΚ στο δεύτερο μισό.

Θα κρίνουμε και δικαιότερα τον Μαρίνο Ουζουνίδη. Δεν άκουσε λίγα από τον Οκτώβριο και έπειτα. Έχει τις ευθύνες του βέβαια. Και για την εικόνα της ομάδας εντός γηπέδων και για την αδυναμία του να κρατήσει τα αποδυτήρια. Αλλά αυτά αλλάζουν αν έρθουν ένα - δυο καλά αποτελέσματα. Σε αυτό προσδοκούν άλλωστε στην ΑΕΚ.

Ο Ουζουνίδης αξίζει να έχει τις δύο μεταγραφές που ήθελε από το καλοκαίρι για να κριθεί. Τον μέσο και τον εξτρέμ. Τον πρώτο τον πήρε. Απομένει να δούμε αν θα πάρει και τον δεύτερο.