Τι κέρδισε ο Ολυμπιακός με τη δικαίωση στο Διαιτητικό της ΕΠΟ

Το διπλό κέρδος των Πειραιωτών με την επανέναρξη του πρωταθλήματος από τη 16η αγωνιστική και όχι από τη 15η.

Τι κέρδισε ο Ολυμπιακός με τη δικαίωση στο Διαιτητικό της ΕΠΟ

Η δικαίωση του Ολυμπιακού στο Διαιτητικό δικαστήριο της ΕΠΟ είναι μία μεγάλη νίκη των «ερυθρόλευκων» για δύο πολύ σημαντικούς λόγους. Από την πρώτη στιγμή η απόφαση της Λίγκας να ξεκινήσει το πρωτάθλημα από την 15η αγωνιστική δεν είχε λογική και καταπατούσε τον ΚΑΠ.

Όταν είχε γίνει η ψηφοφορία, όμως, 13 ομάδες είχαν ταχθεί εναντίον της πρότασης του Ολυμπιακού, ο οποίος ήθελε η 15η αγωνιστική να διεξαχθεί εμβόλιμα. Τότε άπαντες μιλούσαν για μία μεγάλη ήττα των «ερυθρόλευκων», όμως, πλέον ισχύει εντελώς το αντίθετο. Οι κανονισμοί υπάρχουν για να τηρούνται και ο Ολυμπιακός πατώντας πάνω σε αυτούς δικαιώθηκε. Την αντίθεση τους με την εμβόλιμη διεξαγωγή της 15ης αγωνιστικής είχαν εκφράσει επίσης Nova και ΕΡΤ.

Το δεύτερο σκέλος της ιστορίας είναι ίσως και το σημαντικότερο. Η ομάδα του Πειραιά είναι η μοναδική που συνεχίζει την πορεία της στην Ευρώπη. Με την προηγούμενη απόφαση της Λίγκας ο Ολυμπιακός θα έπρεπε να παίξει εντός έδρας με τη Ντιναμό Κιέβου, να πάει στην Τούμπα και στη συνέχεια να πάει στην Ουκρανία. Όλα αυτά μέσα σε μία εβδομάδα με τη Λίγκα και να μη διευκολύνει καθόλου το μοναδικό εκπρόσωπο του ελληνικού ποδοσφαίρου στα ευρωπαϊκά κύπελλα.

Τι κερδίζει ο Ολυμπιακός, όμως, με το να ξεκινήσει το πρωτάθλημα από τη 16η αγωνιστική; Θα παίξει στις 10 Φεβρουαρίου στην Τούμπα κόντρα στον ΠΑΟΚ, στις 14 του ίδιου μήνα θα υποδεχτεί τη Ντιναμό Κιέβου και στις 16 την ΑΕΚ για το πρωτάθλημα, ενώ στη 21 Φεβρουαρίου θα παίξει στην Ουκρανία τη ρεβάνς. Και πάλι το πρόγραμμα βαρύ και δύσκολο είναι, αλλά η ομάδα του Πειραιά γλιτώνει τα… κολλητά ταξίδια σε Τούμπα, Ουκρανία.

Όσον αφορά στην 15η αγωνιστική που είχε αναβληθεί θα αποφασιστεί από τη Λίγκα πότε θα γίνει. Το πιθανότερο όπως έχει διαρρεύσει είναι να διεξαχθεί την ερχόμενη εβδομάδα που είναι και η μόνη κενή, αφού την επόμενη υπάρχουν οι ρεβάνς του κυπέλλου. Το ερχόμενο σαββατοκύριακο ο Ολυμπιακός θα παίξει στη Λιβαδειά κόντρα στον Λεβαδειακό.