Τι γίνεται με το μέλλον των Μπακασέτα, Λαμπρόπουλου, Σιμόες στην ΑΕΚ

Εξελίξεις υπάρχουν τις τελευταίες ημέρες στο «μέτωπο» των τριών ποδοσφαιριστών της ΑΕΚ που είχαν τεθεί εκτός αγωνιστικού πλάνου.

Τι γίνεται με το μέλλον των Μπακασέτα, Λαμπρόπουλου, Σιμόες στην ΑΕΚ

Η διοίκηση στο τέλος Νοεμβρίου είχε ζητήσει από τους Μπακασέτα, Λαμπρόπουλο, Σιμόες να βρουν ομάδα για να συνεχίσουν την καριέρα τους, αφού δεν συμφώνησαν στην ανανέωση των συμβολαίων τους που διαρκούν έως τις 30 Ιουνίου 2019.

Στις περίπου 40 ημέρες που μεσολάβησαν δεν προέκυψε κάποιος ενδιαφερόμενος που να πληροί τις προδιαγραφές της πλευράς των ποδοσφαιριστών, με αποτέλεσμα να παρουσιαστούν τάσεις... παραμονής. Πιο ενδεικτική είναι η απευθείας επαφή του Τάσου Μπακασέτα με τον Δημήτρη Μελισσανίδη την περασμένη εβδομάδα, όταν ο διοικητικός ηγέτης της ΑΕΚ βρέθηκε στα Σπάτα για να ευχηθεί Καλή Χρονιά.

Με τις πληροφορίες να «εμπλέκουν» πλέον και τους Λαμπρόπουλο, Σιμόες σε ανάλογα σενάρια, τα πράγματα έως τώρα έχουν ως εξής:

Ο Μπακασέτας πράγματι επιθυμεί να παραμείνει και το ενδεχόμενο αυτό συγκεντρώνει αρκετές πιθανότητες αφού και ο Ουζουνίδης τον θέλει και στο οικονομικό μπορεί εύκολα να βρεθεί η χρυσή τομή και μετράει υπέρ του η πρωτοβουλία για προσέγγιση προς τον Μελισσανίδη.

Οι Λαμπρόπουλος, Σιμόες αποτελούν διαφορετικές περιπτώσεις, αφού εμπλέκονται κι άλλοι παράγοντες. Αφενός δεν έχουν ρίξει γέφυρες, αφετέρου υπάρχουν ήδη έτοιμες λύσεις στις οποίες έχει επενδύσει (Κρίστιτσιτς) ή σκέφτεται να επενδύσει (πληρωμή ρήτρας Οικονόμου) η πρωταθλήτρια.

Πάντως, όλες οι αποφάσεις είναι ξεκάθαρα διοικητικές και όχι προπονητικές αφού ο Μαρίνος Ουζουνίδης και εμπιστευόταν τους «κομμένους» και θα... πετούσε από χαρά αν ξαφνικά βρεθεί με τρεις επιλογές περισσότερες ενόψει της συνέχειας του πρωταθλήματος και -κυρίως- του κυπέλλου.

* Με στόχο το Σαββατοκύριακο 19-20 Ιανουαρίου, εκτελείται το προπονητικό πρόγραμμα του Νέναντ Κρίστιτσιτς. Ο Σέρβος απείχε από τις προπονήσεις για τρεις εβδομάδες και χρειάζεται ένα σεβαστό διάστημα για να προσαρμοστεί στα νέα δεδομένα και να επανακτήσει τον ρυθμό του.

Ετσι δεν πρόκειται να παίξει στο κύπελλο την Τετάρτη 9/1 (με Κισσαμικό) και στο πρωτάθλημα το Σαββατοκύριακο (12-13/1). Ανάλογα με τον προγραμματισμό των αγωνιστικών, που θα γίνει γνωστός σήμερα, ο 28χρονος μέσος θα κάνει ντεμπούτο ή στα Γιάννινα με αντίπαλο τον ΠΑΣ ή στο ΟΑΚΑ εναντίον του Αστέρα Τρίπολης σε δύο εβδομάδες.

Πηγή:ΑΠΕ-ΜΠΕ