Ο Τσιμίκας, το συμβόλαιο και το πλάνο του Μαρτίνς

Ο 22χρονος μπακ του Ολυμπιακού παραμένει ένα από τα βασικά εργαλεία που έχει στα χέρια του ο κόουτς. Τι ισχύει με το συμβόλαιο του.

Ο Τσιμίκας, το συμβόλαιο και το πλάνο του Μαρτίνς

Ο δανεισμός του Κώστα Τσιμίκα στη Βίλεμ αν μη τι άλλο λειτούργησε υπέρ του. Ο νεαρός μπακ πέρσι έκανε μία εξαιρετική σεζόν με αποτέλεσμα να επιστρέψει στον Ολυμπιακό έπειτα και από εισήγηση του Πέδρο Μαρτίνς, ο οποίος τον είχε παρακολουθήσει και είχε διαπιστώσει πως είναι ένας ποδοσφαιριστής που μπορεί να σταθεί στην ομάδα.

Ο "Τσίμι" ξεκίνησε τη σεζόν όντας βασικότατος, αλλά στη συνέχεια έχασε έδαφος μένοντας πίσω από τον Λεονάρντο Κούτρη. Είναι κάτι που μπορεί να συμβεί, όμως όταν μία ομάδα διαθέτει δύο ισάξιους ποδοσφαιριστές. Ο Τσιμίκας είναι ένα περιουσιακό στοιχείο του Ολυμπιακού και ένας παίκτης που έχει εξελιχθεί και επέστρεψε σαφώς πιο ώριμος.

Το γεγονός πως έχει μείνει πλέον σε κάποια ματς στον πάγκο δεν σημαίνει απολύτως τίποτα. Στον Πειραιά, άλλωστε υπάρχει πρόθεση να γίνει αναπροσαρμογή του συμβολαίου του ποδοσφαιριστή. Και σε αυτό το σημείο αξίζει να σημειώσουμε κάτι σημαντικό για το θέμα του 22χρονου μπακ.

Το συμβόλαιο που είχε ο Τσιμίκας με τον Ολυμπιακό ήταν με +1 κάτι που σημαίνει πως ήταν στο χέρι της ομάδας του Πειραιά να το ενεργοποιήσει αυτό και να διατηρήσει τον παίκτη στο ρόστερ του. Αυτό έκαναν οι "ερυθρόλευκοι" και ο Τσιμίκας έχει συμβόλαιο μέχρι το 2020.

Είναι στην ατζέντα της διοίκησης να γίνει κουβέντα με τον ποδοσφαιριστή για επέκταση και αναπροσαρμογή των οικονομικών του όρων. Κάτι τέτοιο ακόμα δεν έχει συμβεί, αλλά αναμένεται να συμβεί.

Και ο Τσιμίκας είναι ένας ποδοσφαιριστής που θα παίξει ρόλο στο δεύτερο μισό της αγωνιστικής περιόδου. Ούτε αυτός, ούτε ο Κούτρης μπορούν να βγάλουν το βαρύ πρόγραμμα χωρίς ανάσες. Δεν αποκλείεται μάλιστα ο "Τσίμι" να είναι και βασικός στο παιχνίδι της Τρίτης με τη Ξάνθη προκειμένου να μοιραστεί ο χρόνος ανάμεσα σε αυτόν και τον Κούτρη.