Στη… ζυγαριά Γιαννιώτης και Σα

Η σύγκριση των δύο γκολκίπερ του Ολυμπιακού, τα δύο διαφορετικά πρότζεκτ και το μέλλον. Τι ισχύει για την κάθε περίπτωση.

Στη… ζυγαριά Γιαννιώτης και Σα

Από το τέλος Οκτωβρίου και μετά ο Πέδρο Μαρτίνς έδωσε τα γάντια του βασικού τερματοφύλακα στον Ζοσέ Σα. Ο Πορτογάλος γκολκίπερ έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη του προπονητή και σε συνδυασμό με τις καλές εμφανίσεις αυτός είναι που υπερασπίζεται την εστία των Πειραιωτών.

Μία σεζόν που ξεκίνησε με τον Ανδρέα Γιαννιώτη να είναι ο βασικός γκολκίπερ του Ολυμπιακού, όμως, στην πορεία ο Σα πήρε τη θέση κάτω από τα δοκάρια. Έχοντας συμπληρώσει το πρώτο μισό της σεζόν το σημαντικό στοιχείο που προκύπτει είναι πως οι Πειραιώτες μπορούν να χαμογελούν ότι διαθέτουν δύο ισάξιους τερματοφύλακες.

Δεν είναι τυχαίο πως σε συμμετοχές αυτή τη στιγμή είναι ακριβώς στα ίδια οι δύο γκολκίπερ. Ο Ζοσέ Σα έχει παίξει σε 13 παιχνίδια με τη φανέλα του Ολυμπιακού. Τα 7 στη Super League, τα 5 στο Europa League και ένα στο Κύπελλο Ελλάδας. Έχει δεχτεί συνολικά δέκα γκολ και έχει διατηρήσει την εστία του ανέπαφη σε πέντε παιχνίδια.

Ο Ανδρέας Γιαννιώτης από την άλλη έχει παίξει και αυτός σε 13 επίσημα ματς, τα 7 στη Super League, τα 4 στα προκριματικά του Europa League, ένα στον όμιλο και ένα στο Κύπελλο Ελλάδας. Έχει δεχτεί συνολικά επτά γκολ σε όλες τις διοργανώσεις, ενώ έχει διατηρήσει το μηδέν σε έξι περιπτώσεις.

Από τους αριθμούς και μόνο φαίνεται πως ο Ολυμπιακός είναι στην ευχάριστη θέση να διαθέτει δύο εξαιρετικούς πορτιέρε. Δύο τερματοφύλακες που είναι ισάξιοι και οι οποίοι μπορούν να σταθούν επάξια κάτω από τα δοκάρια των Πειραιωτών. Ο Γιαννιώτης είναι το πρότζεκτ που ήθελε να στηρίξει ο Ολυμπιακός από την αρχή της σεζόν. Είναι ένα σημαντικό κεφάλαιο για την ομάδα του Πειραιά και μη ξεχνάμε πως υπάρχει και το θέμα με την ανανέωση του συμβολαίου του.

Ο Ζοσέ Σα από την άλλη αποδεικνύει πως δεν είχε πάρει την περασμένη σεζόν συμμετοχές με τη φανέλα της Πόρτο. Είναι ένας εξαιρετικός γκολκίπερ με τη διαφορά πως έχει έρθει στην Ελλάδα δανεικός. Επομένως ο Ολυμπιακός θα πρέπει να προχωρήσει σε συζητήσεις με τους "Δράκους" για να τον κάνει δικό του. Η ουσία είναι πως ο Πέδρο Μαρτίνς έχει το κεφάλι του ήσυχο για τον άσο.