Παλεύει με «θηρία» ο Ολυμπιακός

Στο λιμάνι έχουν αποφασίσει να πάρουν παίκτη από το «πάνω ράφι», οι δυσκολίες είναι πολλές, αλλά κάνουν τα πάντα για να τον φέρουν έως την Πρωτοχρονιά. Το fosonline.gr αναλύει μία – μία τις περιπτώσεις.

Παλεύει με «θηρία» ο Ολυμπιακός

Το έχουν πάρει απόφαση στον Ολυμπιακό ότι αν δεν εξαντλήσουν τις πιθανότητες ενός «βαρβάτου» φορ, δεν πρόκειται να σταματήσουν την προσπάθεια. Οι Πειραιώτες αναζητούν επιθετικό από το «πάνω ράφι» και πάντοτε σε τέτοιες περιπτώσεις χρειάζεται κυρίως υπομονή. Είναι λογικό ποδοσφαιριστές τύπου Φακούντο Φερέιρα να εξετάζουν και τις άλλες προτάσεις που έχουν στα χέρια τους. Είναι λογικό να μην έχουν επίσης σε προτεραιότητα το ελληνικό πρωτάθλημα, ένα πρωτάθλημα που έχει «ταλαιπωρηθεί» αφάνταστα τα τελευταία χρόνια με αναβολές, επεισόδια, φωτιές, μολότοφ, ξυλοδαρμούς, μπούκες προέδρων με όπλα και οτιδήποτε άλλο μπορεί να βάλει στο μυαλό του ο οποιοσδήποτε. Στον Ολυμπιακό λοιπόν δεν πρόκειται να παρατήσουν καμία περίπτωση, ακόμα και αυτές που τώρα κλίνουν προς το… «χαμένες»! Μία εξ αυτών είναι ο Φακούντο Φερέιρα της Μπενφίκα, όπως αναφέραμε και παραπάνω. Άλλη μία είναι επίσης ο Ρομπέρτο Σολδάδο που έχει εμφανίσει ξαφνικά ένα σωρό δυσκολίες. Το fosonline.gr θα αναλύσει μία-μία τις υποθέσεις που εξακολουθούν να είναι στο τραπέζι με τα θετικά και τα αρνητικά στοιχεία της κάθε μίας.

Δεν πέφτει από τα 2,5 εκ. ευρώ για Σολδάνο

Ένα όνομα που επανεμφανίστηκε τις τελευταίες ώρες είναι αυτό του Φράνκο Σολδάνο. Ο 24χρονος Αργεντινός μένει ελεύθερος το καλοκαίρι από την Ουνιόν Σάντα Φε. Από το μυαλό του Μαρτίνς δεν έφυγε ποτέ. Τον ήθελε το καλοκαίρι, δεν θα έλεγε «όχι» και για τον Γενάρη. Ωστόσο, υπάρχει ένα σοβαρό πρόβλημα που αφορά τις απαιτήσεις της Ουνιόν. Τι κι αν κινδυνεύει να τον χάσει τσάμπα το καλοκαίρι; Οι Αργεντίνοι επιμένουν στα 2,5 με 3 εκ. ευρώ! Μάλιστα, πριν από λίγες μέρες η Βελέζ που επιχείρησε να πάρει τον παίκτη, ήλπιζε ότι θα έριχνε τις απαιτήσεις της Ουνιόν, αλλά το κλαμπ από το Σάντα Φε δεν ήθελε με τίποτα λιγότερα από 2,5 εκατομμύρια ευρώ. Έδειχνε και ανένδοτη, σαν να μην ήθελε να το διαπραγματευτεί κιόλας. Όπως αντιλαμβάνεστε, είναι δύσκολο ο Ολυμπιακός να πάει και να δώσει έναν «σκασμό» λεφτά για έναν ποδοσφαιριστή που μπορεί από 1η Γενάρη να υπογράψει σε όποια ομάδα θέλει ενόψει καλοκαιριού. Ο Σολδάνο πάντως είναι θετικός να έρθει στα μέρη μας και αυτό είναι ένα σημαντικό στοιχείο.

Κόντρα σε Άραβες για Μπονατίνι

Άλλος ένας επιθετικός από την Αγγλία που έχει πέσει στο τραπέζι και έχει ασχοληθεί ο Ολυμπιακός μαζί του, είναι ο Λέο Μπονατίνι. Ο Βραζιλιάνος φεύγει δανεικός από την Γουλβς, μάλιστα ο μάνατζέρ του προσπαθεί να τον «περάσει» στον Ολυμπιακό, αλλά ο Μπονατίνι έχει δείξει μία ιδιαίτερη αγάπη στα… χρήματα. Περισσότερο δηλαδή θα τον ενδιέφερε να φουσκώσει κι άλλο τον τραπεζικό του λογαριασμό. Άλλωστε το απέδειξε με το πέρασμά του από την Αραβία προτού μετακομίσει στην Γουλβς. Πώς έχει η κατάσταση στην παρούσα φάση; Ο Μπονατίνι δεν θα είχε κανένα πρόβλημα να φύγει ακόμα και με κανονική μεταγραφή από τους «λύκους» και όχι με δανεισμό όπως θα προτιμούσε η Γουλβς. Προφανώς, του έχουν «πιπιλίσει» τα μυαλά οι Άραβες που ξανασχολούνται με την περίπτωσή του και θα ήθελαν να τον ξαναπάνε στην Σαουδική Αραβία. Αυτή τη φορά όχι στην Αλ Χιλάλ που έπαιξε τη σεζόν 2016-17, αλλά σε άλλη ομάδα της Λίγκας της Σαουδικής Αραβίας.

Σούπερ πρόταση από Λ. Αμερική ο Φερέιρα

Ο Φακούντο Φερέιρα, από τη στιγμή που οι Μπεργκ και Σοριάνο δεν υπάρχουν πλέον στο «κάδρο», ήταν στην κορυφή της ερυθρόλευκης ατζέντας. Ο Αργεντινός επιθετικός της Μπενφίκα έχει δεχτεί πρόταση από τον Ολυμπιακό, οι Λουζιτανοί συζητούσαν για δανεισμό 1,5 έτους και να έμπαινε μία οψιόν αγοράς κοντά στα 10 εκατομμύρια ευρώ για το καλοκαίρι του 2020, αλλά πάντοτε σε αυτές τις περιπτώσεις μετράει και το τι θέλει ένας παίκτης. Ο Φερέιρα έχει στα χέρια του αρκετές προτάσεις. Την Τουρκία την απέρριψε με συνοπτικές διαδικασίες. Ο κόουτς της Γαλατά, Φατίχ Τερίμ που τον ήθελε, έλεγε ότι ο παίκτης τού εκμυστηρεύτηκε ότι θα συνεχίσει την καριέρα του στην Ιταλία, αλλά προς το παρόν η καλύτερη προσφορά που έχει είναι από την άλλη άκρη του Ατλαντικού. Ο Φερέιρα θα προτιμούσε να συνεχίσει στην Ευρώπη, όμως, όταν ακούγονται «τρελά» ποσά από Βραζιλία και Μεξικό, είναι λογικό να σκέφτεται πλέον και το ενδεχόμενο να πάρει το αεροπλάνο και να περάσει τον Ατλαντικό. Οι πιθανότητες του Ολυμπιακού είναι πολύ λίγες, είναι… μονοψήφιες αν θέλουμε να μιλήσουμε με ποσοστά, αλλά είπαμε: Όσο ο παίκτης παραμένει στην Μπενφίκα, οι «ερυθρόλευκοι» θα έχουν μία μικρή ελπίδα ότι μπορεί να γυρίσει τούμπα η κατάσταση.

Οι Άγγλοι «μνηστήρες» για Νιάσε

Πάμε τώρα στον Ουμάρ Νιάσε. Ο Σενεγαλέζος φορ της Έβερτον έχει προταθεί και δεν αφήνει αδιάφορο τον Πέδρο Μαρτίνς και τους συνεργάτες του. Ο Μάρκο Σίλβα τον έχει ενημερώσει ήδη να βρει ομάδα, καθώς δεν τον υπολογίζει για το υπόλοιπο της σεζόν. Ο ίδιος μπορεί να έχει ξενερώσει πλέον με τον Σίλβα, μπορεί να θέλει μία αλλαγή στην καριέρα του πλέον, αλλά σε πρώτη φάση δεν θέλει να φύγει από την

Αγγλία και να πάει σε ένα πρωτάθλημα που δεν είναι τόσο προηγμένο, όπως το ελληνικό. Για τον Νιάσε υπάρχει αυτή τη στιγμή ενδιαφέρον από την Χάντερσφιλντ και την Κρίσταλ Πάλας, δύο ομάδες της Πρέμιερ Λιγκ που ψάχνουν για επιθετικό. Επίσης, τον Νιάσε τον θέλει και η Ρέιντζερς στην Σκωτία, ωστόσο, σε πρώτη φάση ο Νιάσε θα προτιμούσε να παραμείνει στην Αγγλία. Βεβαίως, για να συμβεί αυτό θα πρέπει η Χάντερσφιλντ και η Κρίσταλ Πάλας να μετατρέψουν το ενδιαφέρον σε επίσημη πρόταση και να μην μείνει στα λόγια.