Σκάει πρόταση για Φορτούνη τον Γενάρη - Οι σκέψεις του Ολυμπιακού και του παίκτη

Ο Θέμης Σινάνογλου ανοίγει τον φάκελλο «Φορτούνης» και αποκαλύπτει τη μεγάλη πρόταση που θα έρθει γι' αυτόν στον Ολυμπιακό τον Γενάρη.

Σκάει πρόταση για Φορτούνη τον Γενάρη - Οι σκέψεις του Ολυμπιακού και του παίκτη

Πριν σας δώσω ορισμένες πληροφορίες για Φορτούνη, να θυμίσω κάποια πράγματα. Όχι από αλαζονεία, αλλά για να πειστούν όποιοι αμφισβητήσουν ότι υπάρχει έγκυρο κανάλι πληροφόρησης. Από το καλοκαίρι έχω κάνει θέματα για Φορτούνη που έπεσαν όλα μέσα. Για τις 10.000 ευρώ που έδωσε στον Γερμανό γυμναστή για να έρθει στην Ελλάδα να του κάνει ειδικό πρόγραμμα φυσικής κατάστασης, τον οποίο του τον σύστησε ο Κουτσολιάκος που είναι δυνατός μάνατζερ στη Γερμανία και έχει κάνει μεγάλες μεταγραφές.

Για την προσωπική επαφή του Μαρτίνς με τον Φορτούνη και τις διαβεβαιώσεις που του είχε δώσει ότι μαζί του θα αναστηθεί. Για την πρόταση από την Τουρκία με τα καλά λεφτά που δεν ήθελε όμως ούτε ο Φορτούνης να πάει, ούτε ο Μαρινάκης να τον δώσει. Για το πόσο Ολυμπιακός είναι ο Κώστας και για τις επιδόσεις του που είναι ανώτερες του Καραπιάλη στα στατιστικά του στοιχεία. Για τη σιγουριά του ότι φέτος θα ήταν σούπερ χρονιά για εκείνον. Για το περσινό χάλι με τις κακές συμπεριφορές ξένων, το επεισόδιο με τον Σεμπά που του είπε «άντε γ...» στην Ξάνθη και λίγο έλειψε να τον βουτήξει. Έχουμε γράψει πολλά και ήταν όλα έγκυρα.

Καινούργια θέματα τώρα. Επειδή ο Κώστας είναι από Ολυμπιακή οικογένεια, τα πιο στενά του πρόσωπα του λένε ότι πλέον παίζει έτσι όπως πρέπει και ο τρόπος που παίζει, θυμίζει Δεληκάρη!

Τα όσα έκανε με τη Λαμία, οι ελιγμοί του, η ταχύτητα με τη μπάλα, οι μπούκες, τα τρομερά μπασίματα που δεν μπορούσαν να του πάρουν τη μπάλα, θύμισαν Δεληκάρη. Και του αρέσει η νέα του θέση. Η οποία δεν έχει πολλές διαφορές με την παλιά, όμως μπορεί να την υποστηρίξει γιατί και το κορμί έχει για να παίζει κυνηγός και την ταχύτητα και την ντρίμπλα και την τεχνική και τα τελειώματα.

Ένα μοντέρνο φορ που δεν περιμένει μόνο απο άλλους τη μπάλα, αλλά κάνει και προσωπικές ενέργειες. Είναι σε τρομερή κατάσταση, και σημειώστε αυτό το οποίο δεν είναι άποψη, είναι πληροφόρηση:

Θα έρθει μεγάλη πρόταση στον Ολυμπιακό από το εξωτερικό για τη μεταγραφική περίοδο του Γενάρη! Αυτό που έγινε με τη Μίλαν, και γενικά η φετινή του απόδοση, έχει κάνει καλές ομάδες του εξωτερικού να τον συζητάνε. Ο Κουτσολιάκος είναι τρελαμένος με την πάρτη του. Το θέμα είναι ο Ολυμπιακός τι θα κάνει.

Υπάρχει μία άποψη που λέει «τον παίκτη πρέπει να τον πουλάς στα πάνω του και άμα έρθει τεράστια πρόταση να μην πεις όχι». Υπάρχει όμως και η άλλη άποψη που λέει «τώρα που φτιάχνεις πολύ καλή ομάδα, είναι κρίμα να χάσεις τον καλύτερο παίκτη σου».

Η πληροφόρηση που έχω είναι ότι θα έπαιζε ρόλο η κλήρωση στο Γιουρόπα Λιγκ. Πλέον λόγω Ντιναμό Κιέβου λιγοστεύουν οι πιθανότητες να πουληθεί άμεσα ο παίκτης. Το καλοκαίρι άλλωστε δεν είναι μακριά.

Ο ποδοσφαιριστής είναι πολύ ευχαριστημένος στον Ολυμπιακό, δεν ψάχνεται να φύγει. Αν ποτέ φύγει, δεν θα πάει σε ομάδα κατώτερη του Ολυμπιακού. Δεν αφήνει τον Ολυμπιακό για να πάει κάπου μόνο για τα λεφτά. Αυτός θεωρεί ότι το ισπανικό ποδόσφαιρο του ταιριάζει πιο πολύ από άλλα πρωταθλήματα. Και στο γερμανικό όμως μπορεί διότι θα προσαρμοστεί γρήγορα αφού ξέρει τη γλώσσα, αλλά και το αγγλικό του αρέσει, και έχει αυτοπεποίθηση. Γουστάρει όμως τον φετινό Ολυμπιακό, τη χημεία με τους παίκτες και με τον προπονητή.

Και να σας γράψω ένα μυστικό: Το περιβάλλον του παίκτη θεωρεί ότι για να αποδώσει άριστα σε αυτή τη θέση ο Κώστας, θέλει τεχνίτη παίκτη πίσω του στιλ Νάτχο και δύο σκυλιά χαφ να τρέχουν.

Το μυστικό με τη Λαμία ήταν ότι όποτε έπαιρνε τη μπάλα δεν ήταν κουρασμένος, είχε πολλή ενέργεια. Παρ' ότι τρεις μέρες πριν είχε μεσολαβήσει το ασταμάτητο τρέξιμο με τη Μίλαν.

Υπάρχει η πεποίθηση ότι με παίκτη τεχνίτη πίσω του και δύο χαφ να τρέχουν, μπορεί να τα κάνει αυτά που κάνει ο Φορτούνης σε κάθε ματς!

Και από σέντερ φορ ξεκίνησε στα Τρίκαλα! Την ξέρει τη θέση. Άλλωστε και τη χρονιά που βγήκε πρώτος σκόρερ στον Ολυμπιακό, σαν κρυφός κυνηγός έπαιζε, έβγαινε στο γκολ από πίσω.

Ο Φορτούνης έχει φτιάξει τα τρεξίματά του και είναι όαση για τα μάτια μας. Έχουν γελοιοποιηθεί όσοι τον σύγκριναν με τον Πέλκα και με τον Μάνταλο μέχρι και το καλοκαίρι. Τον έβαζαν στην ίδια μοίρα. Ποιος Πέλκας και ποιος Μάνταλος λέω εγώ. Αν δείτε τα στατιστικά του Πέλκα και του Μάνταλου τα τελευταία χρόνια και τα συγκρίνετε με τα στατιστικά του Φορτούνη, θα γελάτε. Τα έχω ψάξει, αλλά να πω την αλήθεια βαριέμαι να γράφω τώρα και να «κλέβω εκκλησία». Κρατείστε μόνο τούτο: Μακράν μπροστά τους ο Φορτούνης. Όχι μόνο φέτος. Σε σύνολο αυτά τα χρόνια. Μακράν μπροστά τους, δεν συγκρίνονται. Σε γκολ, σε ασίστ, σε αριθμό αγώνων, σε τίτλους, στην Εθνική ομάδα, δεν τους βλέπει καν. Ο καλός Φορτούνης είναι μια κατηγορία στην Ελλάδα μόνος του.

Και όσο περνάει ο καιρός κτίζει και προσωπικότητα, αποκτάει ηγετιλίκι. Θα θυμίσω αυτό που είχα γράψει μία άλλη φορά. Έχει κάνει τόσα πράγματα και είναι στην ηλικία στην οποία είχε έρθει έτοιμος και πρωταθλητής με τη Λάρισα ο Καραπιάλης στον Ολυμπιακό. Έτοιμος είχε έρθει ο Βασιλομπίλαρος. Ενώ ο Φορτούνης ήταν μικρός. Και όμως τα στατιστικά του και σε γκολ και σε ασίστ είναι ανώτερα του Καραπιάλη συγκρίνοντας μέσους όρους στις χρονιές που έπαιξαν στον Ολυμπιακό. Και κάτι τελευταίο. Είναι καλό παιδί. Δεν είναι κωλόπαιδο. Ίσως μάλιστα παραείναι καλό παιδί. Γι' αυτό και έχει παρεξηγηθεί ως σνομπ από αρκετό κόσμο. Πάντα έτσι ήταν, με κάτω το κεφάλι. Πλέον έχει αρχίσει και δείχνει προσωπικότητα.