Ο Διούδης αποκαλύπτει το μυστικό του στα πέναλτι

Ο Σωκράτης Διούδης μίλησε για το πέναλτι που απέκρουσε στο ματς με τον Ατρόμητο αλλά και το "γαλανόλευκο" του όνειρο.

Ο Διούδης αποκαλύπτει το μυστικό του στα πέναλτι

Στον αγώνα με τον Ατρόμητο ο Διούδης απέκρουσε το πέναλτι που εκτέλεσε ο Ευθύμης Κουλούρης και επέτρεψε στον Παναθηναϊκό να πάρει πολύτιμη νίκη (1-0). Αναλυτικά όσα δήλωσε στο novasports.gr:


Για τη σταθερή του παρουσία την εφετινή σεζόν κάτω από τα δοκάρια: «Εφόσον η ομάδα με εμπιστεύεται και παίρνω συνεχόμενα παιχνίδια, νομίζω ότι είναι φυσιολογικό για μένα να βγάλω ένα καλό αγωνιστικό πρόσωπο».

Για το πώς αισθάνθηκε όταν άκουσε τον κόσμο του Παναθηναϊκού να τραγουδάει το όνομα του στο τέλος του αγώνα με τον Ατρόμητο: «Δεν περιγράφεται με λόγια. Είμαι πολύ περήφανος. Η αλήθεια είναι ότι δεν είμαι εγωιστής. Όλα τα παιδιά έκαναν μια τεράστια προσπάθεια σε ένα δύσκολο αγωνιστικό χώρο και απέναντι σε μια καλή ομάδα, η οποία δεν είναι τυχαία τόσο ψηλά. Βγάλαμε στοιχεία μεγάλης ομάδας. Δείξαμε μαχητικότητα, είχαμε πάθος, παλέψαμε μέχρι το τελευταίο λεπτό, αν και υπήρχε κούραση και σίγουρα αξίζουν σε όλους συγχαρητήρια. Είναι μια σπουδαία νίκη, η οποία μας δίνει τόσο βαθμολογικό, όσο και ψυχολογικό αβαντάζ».

Για την ...παράδοση που αρχίζει να «χτίζει» στις επεμβάσεις πέναλτι: «Η αλήθεια είναι ότι έχω καλά ποσοστά στα πέναλτι σε όλη μου την καριέρα. Προσπαθώ να μπω στο μυαλό του αντιπάλου. Το πέναλτι είναι μια στιγμή. Προσπαθείς να "ψαρώσεις" τον αντίπαλο. Κάποιες φορές σου βγαίνει και άλλες όχι. Ευτυχώς μου βγήκε στο παιχνίδι με τον Ατρόμητο και πήραμε μια σημαντική νίκη».

Για τη σπουδαία του απόκρουση στη φάση με τον Κουλούρη: «Ήταν πολύ δύσκολη, γιατί διαπίστωσα γρήγορα ότι υπήρχε κενό στο πρώτο δοκάρι και η αλήθεια είναι ότι ο Γιαννούλης έκανε μια καλή σέντρα στην πλάτη της άμυνας και μας δυσκόλεψε αρκετά. Προσπάθησα να κλείσω τη γωνία μου, είναι μια φάση αντίδρασης, που δουλεύουμε πολύ στην προπόνηση και όταν είσαι σε καλή μέρα θα σου βγει. Ευτυχώς ήμουν σε καλή μέρα στο ματς με τον Ατρόμητο και έκανα μια καλή απόκρουση».

Για το αν στοχεύει σε μια κλήση στην Εθνική ομάδα: «Το έχω ξαναπεί και θα το ξαναπώ όταν θα έχω την ευκαιρία. Η Εθνική ομάδα είναι η ύψιστη τιμή για κάθε ποδοσφαιριστή. Προσωπικά αγαπώ πολύ την πατρίδα μου και θα ήταν πραγματικά τιμή μου να την εκπροσωπήσω. Αυτό που προσπαθώ να κάνω είναι να βρίσκομαι πάντα σε πολύ υψηλό επίπεδο και να βοηθώ την ομάδα μου, γιατί αυτό είναι το πιο σημαντικό. Εύχομαι να συνεχίσω τις καλές εμφανίσεις και μακάρι ο ομοσπονδιακός προπονητής να σκεφτεί και το δικό μου όνομα».

Για τη νευρικότητα που υπήρξε στο παιχνίδι του Παναθηναϊκού στο τελευταίο 20λεπτο: «Ο Ατρόμητος είναι πολύ ποιοτική ομάδα και έχει δείξει σε όλα της τα παιχνίδια ότι αξίζει να βρίσκεται ψηλά. Ήταν δεδομένο ότι θα υπήρχε πίεση στο παιχνίδι, το γνωρίσαμε, όμως μας δυσκόλεψε πολύ ο κακός αγωνιστικός χώρος. Βέβαια αυτό ισχύει και για τον αντίπαλο, δεν αποτελεί δικαιολογία. Όμως κουραστήκαμε αρκετά και σε αυτό έπαιξε ρόλο το βαρύ τερέν. Όταν μια ομάδα βρίσκεται πίσω στο σκορ θα αντεπιτεθεί, οπότε από τη στιγμή που εμείς κάναμε άμυνα και τρέχαμε πίσω από τη μπάλα, ήμασταν η ομάδα που είχε μεγαλύτερη κούραση. Όμως βγάλαμε πολύ μεγάλο πάθος στο παιχνίδι μας, πραγματικά τα παιδιά έδωσαν το 100% και ακόμα και αν δεν κάναμε τόσο καλή εμφάνιση στο δεύτερο ημίχρονο, πήραμε μια σημαντική νίκη για τη συνέχεια».