Ο Μαρτίνς ξέρει να παίρνει από κάθε παίκτη το καλύτερο

Πως ο Πορτογάλος έχει τη μαεστρία να παίρνει από κάθε παίκτη ό,τι καλύτερο μπορεί να του δώσει μέσα στο γήπεδο.

Ο Μαρτίνς ξέρει να παίρνει από κάθε παίκτη το καλύτερο

Το 2018 πλησιάζει στο τέλος του και ο Ολυμπιακός θα κάνει ένα πρώτο ταμείο για το τι έχει συμβεί μέχρι τώρα. Σε όλα αυτά θα έχουμε το χρόνο να σταθούμε και να τα αναλύσουμε. Το ματς με τη Λαμία, ωστόσο, μας δίνει κάποια νέα στοιχεία στα οποία αξίζει να σταθούμε, διότι μας δείχνουν κάποια πράγματα.

Το θέμα μας θα είναι ο Πέδρο Μαρτίνς ένας προπονητής για τον οποίο τα γράψαμε και πριν λίγες ημέρες πως κάνει πολύ καλή δουλειά και φαίνεται και στο γήπεδο. Είναι ένας κόουτς που δίνει θέματα, έχει διάφορα στοιχεία που χρίζουν ανάλυσης. Κάνει τα λάθη του και αυτός όπως τα κάνουν και όλοι, όμως, το θέμα είναι ότι δεν φοβάται να πάρει τα ρίσκα του.

Στο ματς με τη Λαμία ο κόουτς τόλμησε κάτι που το έκανε για ένα περιορισμένο χρονικό διάστημα στον αγώνα με τη Μίλαν. Τι έκανε; Έβαλε τον Γκερέρο στα άκρα και με εντολή να πιέζει περιφερειακά τους αντιπάλους του. Ο 48χρονος τεχνικός εδώ που έχει φτάσει και περιμένοντας την ενίσχυση κοιτάζει να πάρει από τον κάθε παίκτη ό,τι καλύτερο μπορεί να του δώσει.

Ο Γκερέρο δεν είναι ο "φονιάς" μέσα στην περιοχή, αλλά είναι ένας από τους πιο φιλότιμους ποδοσφαιριστές που έχει στη διάθεση του. Τρέχει, πιέζει, κλέβει μπάλες και κάνει δουλειά που ελάχιστοι επιθετικοί την κάνουν μέσα στο γήπεδο. Είναι ο ποδοσφαιριστής που θα ήθελε να έχει ο κάθε προπονητής. Τηρεί πιστά το πλάνο και τις εντολές του στον αγωνιστικό χώρο, δίνοντας τα πάντα για την ομάδα.

Ο Μαρτίνς, λοιπόν αποφάσισε αυτό να το εκμεταλλευτεί και να το πάρει από τον Γκερέρο. Παράλληλα έβγαλε από πάνω του το άγχος και την πίεση του σκοραρίσματος. Του ζήτησε να πιέζει, να τρέχει και να κερδίζει μπάλες. Ο Ισπανός εκτέλεσε κατά γράμμα την εντολή του και μάλιστα έβαλε και γκολ. Η ουσία είναι πως ο Μαρτίνς έχει τον τρόπο πλέον να παίρνει από τον κάθε παίκτη ό,τι καλύτερο έχει. Αυτό φυσικά και μπορεί να το κάνει και το κέρδισε, αλλά του δίνει τη δυνατότητα να… σκαρφίζεται διάφορα τρικ σε κάθε ματς. Από το να ζητάει από τον Γκερέρο να πιέζει μέχρι που να βάζει τον Τοροσίδη αλλαγή στην επίθεση.