Μια από τα ίδια η ΑΕΚ, πόνεσαν τα ματάκια μας…

Δε συνέρχεται ο «κιτρινόμαυρος» ασθενής και ούτε και πρόκειται αν δεν παρθούν άμεσα σοβαρές αποφάσεις. Κατά πολύ κόσμο στο περιβάλλον του «Δικεφάλου», μια εξ αυτών θα πρέπει να είναι και η απομάκρυνση του προπονητή.

Μια από τα ίδια η ΑΕΚ, πόνεσαν τα ματάκια μας…

Οι δύο εντός έδρας νίκες της «Ένωσης» με Ξάνθη και Λαμία, έκαναν αρκετό κόσμο σε Σπάτα και Μαρούσι να αναθαρρήσει και να πει: «ξυπνάμε, ξανά… ερχόμαστε». Αποδείχθηκε όμως ότι βιάστηκαν. Εμείς στο «fosonline» είχαμε φροντίσει να κρατήσουμε χαμηλούς τόνους και να επισημάνουμε: Με Μπενφίκα και Λάρισα θα φανεί αν η ΑΕΚ επανέρχεται…

Και τελικά άνθρακας ο θησαυρός. Ήττα στη Λισαβόνα, ισοπαλία, σαν ήττα, στη Λάρισα. Αν έμπαινε η φάση του Μπαργκάν στις καθυστερήσεις θα είχαμε πολλή περισσότερη γκρίνια αυτές τις ώρες.

Σε κάθε περίπτωση η ΑΕΚ νοσεί. Απελπιστικά λίγη. Φτωχή. Με έναν προπονητή που δεν έχει άλλες ιδέες να βάλει στο παιχνίδι της ομάδας του και με ένα ρόστερ για κλάματα.

Βλέποντας ποδοσφαιριστές όπως οι Γιακουμάκης, Γιαννιώτας, Μοράν στην ενδεκάδα σε πιάνει θλίψη. Δεν είναι θέμα ονομάτων. Αλλά του τι κάνουν αυτοί οι παίκτες. Αν έπαιζαν ποδόσφαιρο δε θα ενδιέφεραν τα αντιεμπορικά ονόματά τους. Είδαμε και τον πολυδιαφημισμένο Αλμέιδα τι τουρισμό έκανε στα Σπάτα και φυσικά τόσους και τόσους άλλους.

Και δεν είναι μόνο οι τρεις που προαναφέραμε. Ελάχιστα πράγματα από τον Μπογέ, τον Κλωναρίδη, τον Γκάλο ακόμα και από τον Λιβάγια. Μέσα σε όλα αυτά έχουμε και το ντεφορμάρισμα του Μπάρκα που σήμερα έκανε μεγάλη γκάφα στις καθυστερήσεις!

Αλλά και στον «κιτρινόμαυρο» πάγκο να κοιτάξει κανείς θα μελαγχολήσει: Τσιντώντας, Τσόσιτς, Σβάρνας, Αλμπάνης. Αυτοί δεν έπαιξαν. Επαναλαμβάνω, δεν είναι θέμα ονομάτων, αλλά του τι έχουν προσφέρει ή ακόμα σωστότερα του τι έχουν δείξει έως σήμερα ότι μπορούν να προσφέρουν…

Πόνεσαν τα μάτια μας από την εικόνα της ΑΕΚ και στο ματς με τη Λάρισα. Και δεν θα διορθωθεί το πράγμα αν δεν υπάρξουν ουσιαστικές κινήσεις. Μην παραμυθιαζόμαστε.

Τι πρέπει να γίνει; Κάποιοι σε Σπάτα και Μαρούσι επιμένουν πως η αρχή πρέπει να γίνει με τον Μαρίνο Ουζουνίδη. Να τον ευχαριστήσει ο Δημήτρης Μελισσανίδης και να του πει «αντίο». Λένε δηλαδή πως ο Εβρίτης ό,τι ήταν να προσφέρει το πρόσφερε. Ήταν άτυχος, δεν του βγήκε η χρονιά, αλλά αυτό ήταν. Δε γυρίζει πίσω το ποτάμι. Έχει χάσει και τα αποδυτήρια άλλωστε μετά τα όσα έγιναν με τους Σιμόες, Μπακασέτα, Λαμπρόπουλο. Αφήστε που υπάρχουν και οι τάσεις φυγής του Μάνταλου

Ό,τι κι αν συμβεί πάντως με τον Ουζουνίδη, η ΑΕΚ δεν μπορεί να ελπίζει σε κάτι αν δεν γίνουν τουλάχιστον δύο δυνατές μεταγραφές τον Ιανουάριο. Με τα ψέματα δε διορθώνεται η κατάσταση. Μόνο χειρότερα θα πάει το πράγμα.

Αλλά αλήθεια, υπάρχει άνθρωπος στο «κιτρινόμαυρο» περιβάλλον που πιστεύει ότι θα πραγματοποιήσει η ΠΑΕ σοβαρές κινήσεις τον Ιανουάριο; Προσωπικά δεν έχω συναντήσει. Αμφιβολία, ανησυχία, προβληματισμό, μιζέρια… Αυτό είναι το κλίμα. Αντιλαμβάνονται πως τα λεφτά δεν είναι πολλά και κρατάνε μικρό καλάθι...