Με Μπενφίκα και Λάρισα θα φανεί αν η ΑΕΚ επανέρχεται…

Σα να μην υπήρχε η Λαμία στο ΟΑΚΑ. Η κρίσιμη εβδομάδα που ακολουθεί, η ενόχληση του Ουζουνίδη, ο βελτιωμένος Μάνταλος και η συζήτηση, που ίσως να μην έχει και τόση αξία να γίνεται, για την εικόνα του Πόνσε.

Με Μπενφίκα και Λάρισα θα φανεί αν η ΑΕΚ επανέρχεται…

Πολύ σωστά το έθεσε ο Μαρίνος Ουζουνίδης όταν ρωτήθηκε αν η ΑΕΚ ξανά βρίσκει τον δρόμο της. «Δεν μπορούμε να πούμε πως όλα είναι καλά επειδή κερδίσαμε δύο παιχνίδια στην έδρα μας», απάντησε ο «κιτρινόμαυρος» τεχνικός.

Και ακριβώς έτσι έχει το θέμα. Κάνουν λάθος όσοι πιστεύουν ότι τα πράγματα είναι και πάλι καλά στην «Ένωση». Ότι η κρίση ανήκει στο παρελθόν και πως τα καλύτερα έρχονται. Τα εντός δρας παιχνίδια με Ξάνθη και Λαμία δεν είναι κριτήριο. Και είναι ορθό να κρατάνε χαμηλά το κεφάλι στον «Δικέφαλο» γιατί ακολουθεί ματς στη Λισσαβώνα για το Τσάμπιονς Λιγκ και αναμέτρηση στη Λάρισα. Δεν θέλει και πολύ να ξανά έχουμε μοιρολόγια… Με Μπενφίκα και Λάρισα θα φανεί αν η ΑΕΚ επανέρχεται. Αυτά είναι τα κρίσιμα παιχνίδια.

Η Λαμία στο ΟΑΚΑ ούτε καν εμφανίστηκε. Επομένως, καμία ουσιαστική κριτική δεν μπορεί να γίνει για το κατά πόσο έχει βελτιωθεί η αγωνιστική εικόνα της ΑΕΚ. Πρέπει να παίξει και ο αντίπαλος για να διακρίνεις και να συμπεράνεις πράγματα. Γι’ αυτό ας περιμένουμε.

Από εκεί και πέρα μου έκανε εντύπωση ο εκνευρισμός του Ουζουνίδη όταν δέχθηκε ερώτηση για τους μηδέν πόντους στον όμιλο του Τσάμπιονς Λιγκ. «Δεν θα ζητήσουμε και συγνώμη που παίζουμε με αυτές τις ομάδες», είπε. Έδειξε πως τον ενοχλεί η πιθανότητα να συνδέσει το όνομά του με αυτό το αρνητικό ρεκόρ για την ομάδα… Λογικό βέβαια.

Υ. Γ. 1: Οι ερωτήσεις για την αγωνιστική βελτίωση του Εζεκιέλ Πόνσε πραγματικά δεν ξέρω πόση αξία έχουν. Υπό την έννοια ότι ο Αργεντινός έχει δείξει με τη στάση του ότι δεν σκέφτεται το μέλλον του στην Ελλάδα και την «Ένωση». Δεν δέχθηκε να μπει οψιόν αγοράς στο συμβόλαιό του και έτσι την όποια αγωνιστική βελτίωση θα έχει αυτό το χρόνο δεν φαίνεται πως θα την καρπωθεί μελλοντικά η ΑΕΚ…

Υ. Γ. 2: Ανεβασμένος πράγματι ο Πέτρος Μάνταλος και σίγουρα η θέση πίσω από τον επιθετικό του ταιριάζει περισσότερο απ’ ότι στα άκρα. Μια διαπίστωση που δεν είναι τωρινή. Το ξέρουμε όλα τα χρόνια που βρίσκεται στην ομάδα. Τώρα γιατί πάντα καταλήγει να τοποθετείται στα άκρα, αυτό είναι μια άλλη, μεγάλη, συζήτηση…