Νίκες ως το τέλος ο Ολυμπιακός

Αυτό πρέπει να κρατήσουν από την ομιλία Μαρινάκη μετά το θρίαμβο επί της Μίλαν οι παίκτες του Ολυμπιακού.

Νίκες ως το τέλος ο Ολυμπιακός

Όλοι οι παίκτες του Ολυμπιακού γνωρίζουν αγγλικά, άρα άκουσαν μέσα στο πανηγυρικό κλίμα για την τεράστια ευρωπαϊκή επιτυχία, αυτό που τους είπε μεταξύ άλλων ο Βαγγέλης Μαρινάκης στην ομιλία του μέσα στα αποδυτήρια. Και σημασία έχει να το εμπεδώσουν, να το κάνουν κτήμα τους, να το εφαρμόσουν στην πράξη. Ανεξαρτήτως τι θα γίνει με τη διαιτησία των αγώνων τους, τα κόλπα της εξυγίανσης ή τι θα κάνει ο ΠΑΟΚ στα δικά του παιχνίδια.

Για τον Ολυμπιακό δεν υπάρχει άλλος δρόμος από νίκες σε όλα τα εναπομείναντα ματς μέχρι το τέλος του πρωταθλήματος. Σε όλα. Και στην Τούμπα. Και στο ΟΑΚΑ με τον ΠΑΟ. Και στο Φάληρο με την ΑΕΚ. Στην Τρίπολη, στα Γιάννενα, παντού. Στο Καραϊσκάκη με τον Ατρόμητο. Σε όλα.

Μια ομάδα που μπορεί να κερδίζει με δύο γκολ διαφορά την Μίλαν με το ρόστερ των 500 εκ. ευρώ, μπορεί να κερδίζει κάθε παιχνίδι της στην ελληνική Λίγκα. Αρκεί να είναι αφοσιωμένη σε αυτό, να παίζει από την αρχή μέχρι το τέλος έτσι όπως έπαιξε με την Μίλαν, να μη χάνει τόσες πολλές ευκαιρίες σαν κι αυτές που έχει χάσει έως τώρα στο πρωτάθλημα, να μη δέχεται τόσο αστεία γκολ σαν μερικά από αυτά που έχει δεχτεί σε κάποια παιχνίδια στη σεζόν και τα πλήρωσε με βαθμούς. Όπως με τον ΠΑΟΚ ή με την Ξάνθη.

Όσο δύσκολο μοιάζει να κερδίσει όλα τα ματς που ακολουθούν στο πρωτάθλημα ο Ολυμπιακός, τόσο απλό είναι. Έχει αναντίρρητα την καλύτερη ομάδα, παίζει το καλύτερο ποδόσφαιρο, θα ενισχυθεί τον Γενάρη, πήρε μεγάλη ψυχολογική τόνωση με την ιστορική πρόκριση στην Ευρώπη. Έτσι απλά, μπορεί.

Με πρώτο παιχνίδι από αυτά που οφείλει να κερδίσει, αυτό με την Λαμία. Πάντα ένα ματς έπειτα από υπερπροσπάθεια στην Ευρώπη βγάζει μεγάλες δυσκολίες. Και κανέναν ματς δεν κερδίζεται από μόνο του. Ο Ολυμπιακός πρέπει το βράδυ της Κυριακής να έχει το νου του. Να είναι «φρέσκος» και καθόλου υπερόπτης. Να κάνει αυτή την αρχή με το πρώτο από όλα τα τρίποντα που χρειάζεται μέχρι το τέλος. Ας το κάνει εκείνος και θα δούμε τι θα συμβεί με την έκβαση του τίτλου, παρά τη διαφορά των 8 βαθμών. Αλλά ας κάνει ο Ολυμπιακός το χρέος του και αυτό που υπαγορεύει η ανωτερότητά του...