Μετά το Ολυμπιακός-Μίλαν 3-1, γεμάτο Καραϊσκάκη με τη Λαμία

Η εφετινή σχέση των οπαδών του Ολυμπιακού με τους ποδοσφαιριστές  είναι πρωτοφανής, ακόμη και μετά από ήττες, γι αυτό και η εδραίωση της αρμονικής συμπόρευσης τους πρέπει να επισφραγισθεί την Κυριακή με ένα γεμάτο «Καραϊσκάκη».

Μετά το Ολυμπιακός-Μίλαν 3-1, γεμάτο Καραϊσκάκη με τη Λαμία

Την εφετινή σεζόν ζούμε πρωτόγνωρες καταστάσεις στον Πειραιά, αφού μετά από κάθε ματς-πλην του αγώνα με τον Παναθηναϊκό- κόσμος και παίκτες γίνονται ένα, στις χαρές και στις λύπες.

Χάνει η ομάδα και ο κόσμος περιμένει να χειροκροτήσει τους παίκτες, φαινόμενα που συναντάμε μόνο στην Ζανκτ Πάουλι, όπου υπάρχει μια σχέση λατρείας και εμπιστοσύνης.

Γιατί μεταμορφώθηκε φέτος ο λαός του Ολυμπιακού που πάει στο Φάληρο; Για τον απλούστατο λόγο ότι βλέπει στον πάγκο έναν κανονικό προπονητή με πλάνο και αυστηρά προσωπικές επιλογές. Μόνο στο ματς με τον ΟΦΗ στο Ηράκλειο άκουσε την περιρρέουσα ατμόσφαιρα με τα τραγικά αποτελέσματα του πρώτου ημιχρόνου. Από τότε δεν λογάριαζε ονόματα, ακόμη κι αν υπήρχε στο ρόστερ του ένας τεράστιος Γιάγια Τουρέ. Δεν κάνεις αυτά που θέλω στην προπόνηση, δεν ικανοποιείς τις απαιτήσεις μου; δεν μπαίνεις καν στην αποστολή.

Η άλλη σημαντική διαφορά είναι οι Έλληνες παίκτες που ξέρουν τι σημαίνει Ολυμπιακός και το μεταδίδουν στους ξένους που έχουν μπολιαστεί κι αυτοί με το dna του κλαμπ.

Ο κόσμος βλέπει ότι στην Ελλάδα υπάρχουν δυο μέτρα και δυο σταθμά. Το πέναλτι που δεν σφυρίζει ο Τζήλος κατά της Ξάνθης, έρχεται μετά από 4 ημέρες και το δίνει ο Benoît Bastien . Και μάλιστα σε πιο light μορφή, στον ίδια παίκτη και απέναντι στη μεγάλη Μίλαν. Το πιο τρανό παράδειγμα ότι οι διαιτητές στην Ελλάδα σφυρίζουν ότι θέλουν, χωρίς τον κίνδυνο τιμωρίας του και με επιβράβευση την ανακήρυξη τους σε διεθνείς.

Η πιο ηχηρή απάντηση σε όλα αυτά που συμβαίνουν τα τελευταία χρόνια κατά του Ολυμπιακού είναι το γεμάτο Καραϊσκάκης, αρχής γενομένης από το κυριακάτικο ματς με τη Λαμία. Μόνο έτσι θα αισθανθούν οι ηθικοί αυτουργοί της κακοστημένης παράστασης τη δύναμη του Ολυμπιακού. Καλές οι ανακοινώσεις και οι διαμαρτυρίες, αλλά οι 33.000 θεατές στις εξέδρες του φαληρικού γηπέδου θα είναι τεράστια απάντηση προς όλους.

Την Πέμπτη ταξίδεψε κόσμος απ όλη την Ελλάδα, από απομακρυσμένα νησιά, από τον Έβρο, από την Κρήτη και ενίσχυσε την ομάδα μπάσκετ (άλλη η ατμόσφαιρα από τη συνηθισμένη) και την ομάδα του ποδοσφαίρου. Όλοι αυτοί δεν μπορούν να έρχονται κάθε Σαββατοκύριακο στην Αθήνα, υπάρχουν όμως τα εκατομμύρια των φίλων του Ολυμπιακού που ζουν στην Αττική που μπορούν να γεμίσουν και ένα και δυο και τρία Καραϊσκάκη.

Η παρουσία τους θα δείξει στους παίκτες ότι δεν είναι μόνοι στον άνισο αγώνα, αλλά και στον Βαγγέλη Μαρινάκη ότι αξίζει να ξοδεύει λεφτά για μεταγραφές, προκειμένου να φτιάξει τον Ολυμπιακό που όλοι ονειρεύονται. Κι αν το εφετινό πρωτάθλημα κατακτηθεί από τον χειρότερο ΠΑΟΚ των τελευταίων χρόνων για τους γνωστούς λόγους, του χρόνου θα υπάρχει έτοιμη ομάδα που θα επιστρέψει στους τίτλους και θα αρχίσει η νέα ερυθρόλευκη δυναστεία.

Αν και πιστεύουμε ότι το εφετινό πρωτάθλημα δεν έχει χαθεί, γιατί ναι μεν είναι πολλοί οι 8 βαθμοί διαφορά, αλλά ο ΠΑΟΚ είναι μια ισχνή ομάδα που περπατάει και παραμένει όρθια με δεκανίκια…Ως πότε;