Κάναντι: Πρώτος μου στόχος ήταν η παραμονή στον Ατρόμητο

Η φετινή πορεία του Ατρομήτου, οι στόχοι που έχουν τεθεί από εδώ και στο εξής, αλλά και οι παθογένειες του ελληνικού ποδοσφαίρου ήταν τα αντικείμενα συζήτησης στην κοινή παρουσία του Γιώργου Σπανού με τον Νταμίρ Κάναντι στο Δημοτικό Γήπεδο Περιστερίου, με αφορμή την ανανέωση της συνεργασίας του αυστριακού τεχνικού με τον Ατρόμητο.

Κάναντι: Πρώτος μου στόχος ήταν η παραμονή στον Ατρόμητο

Κατά τη διάρκεια των δηλώσεών του ο μεγαλομέτοχος του κλαμπ, Γιώργος Σπανός, αναφέρθηκε στο γεγονός ότι η επίτευξη συμφωνίας ανάμεσα στους Περιστεριώτες και τον Αυστριακό δεν άργησε να έρθει, ενώ ο κ. Σπανός δεν παρέλειψε να εκφράσει και κάποια παράπονα για την προσέλευση του κόσμου στο γήπεδο η οποία δεν είναι η επιθυμητή με βάση τα αποτελέσματα της ομάδας.

Αρχικά κάνοντας ένα απολογισμό της χρονιάς, ο μεγαλομέτοχος της ομάδας υποστήριξε ότι κρίνεται επιτυχημένη αφού αν και δεν έχει τελειώσει ακόμα τίποτα στο πρωτάθλημα, ο στόχος της εξόδου ξανά στην Ευρώπη έχει επιτευχθεί. Κατά τον κ. Σπανό η συνεργασία με τον αυστριακό τεχνικό έχει στεφθεί από επιτυχία, αφού όπως χαρακτηριστικά δήλωσε «στα 2/3 του πρωταθλήματος διεκδικήσαμε τον τίτλο επί ίσοις όροις. Και το κάναμε απέναντι σε ομάδες με μεγαλύτερο μπάτζετ. Δεν είχαμε ισονομία από πλευράς διαιτησίας. Δεν είχαμε το 50-50 σε καθοριστικά παιχνίδια κι έγιναν λάθη που μας στέρησαν βαθμούς. Στα παιχνίδια του Ατρόμητου έχουν τιμωρηθεί έξι διαιτητές».

Ερωτώμενος αν τα τελευταία γεγονότα στο ελληνικό πρωτάθλημα επηρέασαν αρνητικά τον Κάναντι κι έκανε δεύτερες σκέψεις για την ανανέωση του συμβολαίου του, ο κ. Σπανός επεσήμανε ότι η κατάσταση που επικρατεί στην Ελλάδα και οι παθογένειες του ποδοσφαίρου στη χώρα μας είχαν προβληματίσει λίγο τον προπονητή της ομάδας, όμως η διοίκηση προσπάθησε να τον κάνει να ξεπεράσει τις όποιες επιφυλάξεις είχε. «Σέβεται τη χώρα την οποία δουλεύει. Όσα συμβαίνουν και οι κουβέντες για Grexit σίγουρα τον προβλημάτισαν, όμως εμείς σαν διοίκηση τον κάναμε να ξεπεράσει τις δεύτερες σκέψεις. Γνωρίζει καλά σε ποια ομάδα δουλεύει και με τι ανθρώπους συνεργάζεται», είπε χαρακτηριστικά, ενώ αναφερόμενος στην ομάδα του, ο μεγαλομέτοχος του Ατρομήτου είπε ότι η φετινή πορεία δεν είναι κάτι πρωτόγνωρο για τους Περιστεριώτες, αφού στο παρελθόν έχουν αγωνιστεί ξανά στην Ευρώπη, ενώ έχουν αναδείξει και προπονητές σαν τον Ρικάρντο Σα Πίντο.

Τέλος, ο κ. Σπανός αναφέρθηκε και στον κόσμο και το γεγονός ότι δεν πάει στο γήπεδο. Αφού έκανε μια αναφορά στα ελληνικά γήπεδα και τη μαζική απουσία του κόσμου από τις κερκίδες, ο κ. Σπανός είπε: «Είναι το μοναδικό που δεν έχει καταφέρει αυτή η διοίκηση. Μπορεί να φταίξαμε και εμείς αλλά ίσως και οι παθογένειες του ελληνικού ποδοσφαίρου. Όλες οι ομάδες έχουν απολέσει το 50% των οπαδών τους. Έχει πιάσει ταβάνι ο Ατρόμητος. Όσοι είναι απέξω τα βλέπουν όλα εύκολα, αλλά έτσι τους μάθαμε κι εμείς. Έχει πάει αυτή η ομάδα σε δύο τελικούς, κοιτάξαμε στα μάτια τους μεγάλους. Για ένα δοκάρι, ένα οφσάιντ δεν μπήκαμε στους ομίλους. Έχουμε πετύχει τρομερά πράγματα και αν δεν υπήρχε μεράκι από εμάς να τρέξουμε την ομάδα... Δεν συμβιβάζομαι με την 8η ή 9η θέση, αλλιώς θα πάω σπίτι μου.

Είμαι πραγματιστής. Αν είχαμε ένα πυρήνα 7.000 - 8.000 οπαδών, θα μας μετρούσαν διαφορετικά. Και οι χορηγοί και όλοι. Το χάρηκα, δεν είμαι κομπλεξικός, που είδα τόσο κόσμο στο Παναχαϊκή - Άρης. Πολεμάμε να βγάλουμε τα έξοδα του αγώνα σε ματς όχι τόσο εμπορικά. Δεν βγάζουμε απέξω τις ευθύνες μας, αλλά ευθύνες έχει όλη η πόλη. Αυτή η ομάδα είναι εκεί που είναι λόγω διοίκησης, μια διοίκησης που δεν της αρέσει η μετριότητα. Δεν έχουμε μεγάλες δυνάμεις, το μπάτζετ μας είναι ούτε το 1/10 των μεγάλων. Έχουμε τεχνογνωσία όμως. Τρέχουμε, βρίσκουμε παίκτες. Έχουμε καλές ακαδημίες. Θέλουμε να φτιάξουμε συνθετικό γήπεδο, ώστε να πάνε οι ακαδημίες μας στον Ασπρόπυργο. Υπάρχει συμφόρηση στο γήπεδο του Ερασιτέχνη στο Νταμάρι. Θέλουμε να παράγουμε παίκτες για να έχουμε μέλλον. ».


Κάναντι: « Αν κάναμε ότι και η Λέστερ, θα μιλούσαμε για ολοκληρωτικό θαύμα»

Από την πλευρά του ο Νταμίρ Κάναντι εμφανίστηκε ικανοποιημένος για την ανανέωση του συμβολαίου του επισημαίνοντας ότι πρώτος του στόχος ήταν να βρίσκεται και τη νέα σεζόν στον πάγκο της ομάδας του.
Ο Αυστριακός ήταν ευδιάθετος και ξεκίνησε την ομιλία του ευχαριστώντας τη διοίκηση για την ευκαιρία που του δόθηκε να δουλέψει στον Ατρόμητο.

Στη συνέχεια ο Κάναντι μίλησε για την «εκπληκτική σεζόν» της ομάδας και υπογράμμισε ότι ένας από τους λόγους που ανανέωσε το συμβόλαιό του είναι ότι ο σύλλογος έχει κίνητρο για το μέλλον.
Ερωτώμενος αν θεωρεί «θαύμα» τη φετινή πορεία της ομάδας του απάντησε ότι «θα ήταν ολοκληρωτικό θαύμα αν παίρναμε το πρωτάθλημα όπως είχε κάνει πριν δύο χρόνια η Λέστερ στην Αγγλία», ενώ μιλώντας για το ελληνικό πρωτάθλημα επεσήμανε ότι το γεγονός ότι ο Ολυμπιακός φέτος εμφανίστηκε λιγότερο κυρίαρχο από άλλες χρονιές, έδωσε την ευκαιρία στους υπόλοιπους διεκδικητές του τίτλου –μεταξύ τους και ο Ατρόμητος- να αναδειχθούν και να διεκδικήσουν μέχρι τέλους το πρωτάθλημα.

Σχολιάζοντας τα όσα συμβαίνουν στη χώρα μας και το ποδόσφαιρό μας, είπε: «Υπάρχουν αρνητικά, αλλά και θετικά. Είμαι άνθρωπος που στέκομαι στα θετικά και ασχολούμαι μόνο με το ποδόσφαιρο. Κρατάω ότι είναι συναρπαστικό και ότι υπάρχουν συγκινήσεις. Μπορώ να σας φέρω το παράδειγμα της Ραπίντ, που οι οπαδοί της μοιάζουν σαν να κοιμούνται στα παιχνίδια. Εδώ μου κάνει κέφι να δουλεύω. Το ελληνικό ποδόσφαιρο είναι σε υψηλό επίπεδο. Ολυμπιακός, ΑΕΚ, ΠΑΟΚ, Ατρόμητος είναι ομάδες που ακούγονται διεθνώς. Ο Ολυμπιακός φέτος έπαιζε στο Champions League με ομάδες σαν τη Γιουβέντους και τη Μπαρτσελόνα και ακουγόταν το όνομά του σε όλο τον κόσμο.

Όμως μας λυπεί αυτό που συνέβη αυτό που συνέβη τον τελευταίο καιρό. Χαλάει την εικόνα του ελληνικού πρωταθλήματος. Είμαι υπερήφανος όμως που είμαι εδώ και ελπίζω να βάλω ένα λιθαράκι για να προβάλω το ελληνικό ποδόσφαιρο για να εξελιχθεί. Δεν γνωρίζω καλά τόσο το ελληνικό ταμπεραμέντο, είμαι πιο ήρεμος. Συγκεντρώνομαι στη δική μου δουλειά. Συνέβησαν κάποια περιστατικά όπως με την ΑΕΛ που ήρθε η Αστυνομία και ήταν κάτι πρωτόγνωρο για εμένα».

Στη συνέχεια, σε ερώτηση δημοσιογράφου για το αν η ομάδα τη νέα σεζόν θα παίζει πιο επιθετικά, το λόγο πήρε ο Σπανός και είπε ότι «ναι, αν του πάρουμε τον Σουάρες ή τον Λεβαντόφσκι», με τον Κάναντι να γελάει και να συμφωνεί στην πρόταση του μεγαλομετόχου!

Τέλος, στέλνοντας μήνυμα στον κόσμο της ομάδας, ο κ. Κάναντι είπε:

«Στα πρώτα ματς η προσέλευση δεν ήταν τόσο μεγάλη, αλλά είδατε με τον Παναθηναϊκό τι υποστήριξη είχαμε. Είμαι υπερήφανος που έβαλα ένα λιθαράκι για να έρθει περισσότερος κόσμος».