Η διαφορά Ολυμπιακού-ΠΑΟΚ σε δύο φάσεις

Ο Χρήστος Μεγγλίδης αναλύει τον διαφορετικό τρόπο που αντιμετωπίζουν οι διαιτητές τον Ολυμπιακό και τον ΠΑΟΚ.

Η διαφορά Ολυμπιακού-ΠΑΟΚ σε δύο φάσεις

Ο Κοτσάνης έδωσε σωστά το πέναλτι (plus αποβολή) στον Πρίγιοβιτς. Ο Τζήλος το πέναλτι στον Τοροσίδη σωστά θα έκανε αν το έδινε. Σωστά;

Ναι σωστά. Αυτή είναι η διαφορά του ΠΑΟΚ με τον Ολυμπιακό στο φετινό πρωτάθλημα και έτσι έχει διαμορφωθεί η απόσταση στη βαθμολογία. Από την άλλη πλευρά, μετράει σαφώς και το γεγονός ότι ο Πρίγιοβιτς είναι ένας φορ που μπαίνει δυνατά σε τέτοιες φάσεις σαν κι αυτή που πήρε το πέναλτι και την αποβολή του Καρανίκα, την ώρα που ο Ολυμπιακός ψάχνει ένα τέτοιο στιλ στράικερ στις μεταγραφές του Γενάρη.

Αλλά το βασικό ζήτημα είναι η διαφορετική αντιμετώπιση από τη διαιτησία, ας μη γελιόμαστε. Κι ας κάνει ο ΠΑΟΚ επικοινωνιακά τρικ, στέλνοντας διαμαρτυρίες και βιντεάκια στους διεθνείς φορείς, οι οποίοι ξέρουν πάρα πολύ καλά τι γίνεται τα τελευταία χρόνια στο ελληνικό ποδόσφαιρο της εξυγίανσης.

Η τακτική του Τζήλου φάνηκε από το 4΄. Πολύ πριν γίνει η φάση με τα τραβήγματα στον Τοροσίδη και στον Σισέ, στα οποία ο εν λόγω ρέφερι δεν επρόκειτο να δώσει πέναλτι ακόμη κι αν οι αμυντικοί της Ξάνθης ξεγύμνωναν από το τράβα-τράβα τους παίκτες του Ολυμπιακού.

Στο 4΄, λοιπόν, ο Μπαξεβανίδης χάνει τον Ομάρ και για να τον σταματήσει, τον τραβάει από τη φανέλα. Καμία κίτρινη κάρτα.

Στο 19΄ ο Καντά πέφτει με δύναμη και πολύ επικίνδυνα στη διεκδίκηση με τον Σισέ, βρίσκοντας χαμηλά στο πόδι τον αμυντικό του Ολυμπιακού. Καμία κίτρινη.

Στο 27΄ο Κασά Καμαρά πήρε κίτρινη κάρτα στο δεύτερο ή τρίτο μαρκάρισμα που έκανε για κάρτα. Και μετά συνέχισε. Άλλη κάρτα δεν πήρε μέχρι που αντικαταστάθηκε.

Στο 34' ο Γέντρισεκ κάνει φάουλ στον Βούκοβιτς και ο Τζήλος δίνει φάουλ του Βούκοβιτς στον Γέντρισεκ.

Το τι έγινε από τη φάση του 42΄μέχρι το φινάλε τα είδαμε όλοι.

Ο Ολυμπιακός είχε και σήμερα το πασίγνωστο φετινό πρόβλημά του με την αδυναμία-ανικανότητα να στείλει την μπάλα στα δίχτυα. Επίσης είχε έναν ποδοσφαιριστή του που είναι από τους πλέον χαρισματικούς, ο οποίος έκανε θεαματικό πλασέ στο δοκάρι αντί για ουσιαστικό στα δίχτυα στο 39΄(επιπλέον, περίμενε δίπλα σε καλύτερη θέση την πάσα του ο Γκερέρο). Ο ίδιος παίκτης, ο Ποντένσε, έγινε αυτοκαταστροφικός στο 78΄με την αποβολή-απαύγασμα ανοησίας, ενώ υπήρχαν 22 (λόγω της διακοπής) λεπτά για την ομάδα του να πετύχει το δεύτερο γκολ της νίκης-ανατροπής.

Κρίμα για αυτά τα λάθη και σαφώς έχει ευθύνες κι ο ίδιος ο Ολυμπιακός για το πρωτάθλημα που απομακρύνεται. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν πρέπει να παίρνει τα πέναλτι που γίνονται στους παίκτες του.

Το πρωτάθλημα απομακρύνεται για όλους αυτούς τους λόγους. Πολλοί πιστεύουν ότι το πρωτάθλημα έχει κριθεί ή απονεμηθεί προτού καν αρχίσει, λόγω όσων ΚΑΙ σήμερα είδαμε από τις διαιτησίες... επιπέδου στη Σούπερ Λίγκα. Ακόμη κι έτσι να είναι, ο Ολυμπιακός πρέπει να συνεχίσει να παλεύει να διορθώσει τα δικά του σφάλματα. Και να παίζει το ποδόσφαιρο που έπαιξε και σήμερα στο πρώτο ημίχρονο. Τέτοιο που ο σημερινός (και γενικά ο φετινός) ΠΑΟΚ δεν μπορεί να δει ούτε στα μακρινά του όνειρα όταν πέφτει για ύπνο (και παίρνει πέναλτι).