Οι χαμένες ευκαιρίες, η έλλειψη καθαρού μυαλού και η διαιτησία

Στο ίδιο έργο θεατές γι’ ακόμα μία φορά με τον Ολυμπιακό να δημιουργεί να μη σκοράρει, αλλά πλέον να έχει χάσει και τη ψυχραιμία του.

Οι χαμένες ευκαιρίες, η έλλειψη καθαρού μυαλού και η διαιτησία

Είναι να σε… τρελαίνει ο φετινός Ολυμπιακός. Μία ομάδα που έχει πολλούς τρόπους για να φτιάξει ευκαιρίες, αλλά δεν έχει κανέναν για να τις κάνει γκολ. Μία ομάδα που γνωρίζει ότι θα βρει αρκετά εμπόδια μπροστά της, αλλά δεν έχει καθαρό μυαλό να αντιμετωπίσει τις καταστάσεις. Μία ομάδα που έχει κάνει καλή δουλειά και φαίνεται στο γήπεδο, αλλά όχι στα αποτελέσματα και στον βαθμολογικό πίνακα.

Για να βάλουμε τα πράγματα σε μία σειρά. Ο Ολυμπιακός πάλι έκανε τη μία ευκαιρία μετά την άλλη. Πάλι, όμως, δεν τις έκανε γκολ. Είναι πολύ απλό. Αν είχε βάλει ένα γκολ στο πρώτο μέρος όλα θα ήταν διαφορετικά. Αν φέρει κανείς στο μυαλό του το παιχνίδι θα διαπιστώσει ότι ο φορ του σε εκείνο το διάστημα δεν είναι μέσα σε φάσεις. Ο Γκερέρο είναι σχεδόν ακίνδυνος σε ένα διάστημα που η ομάδα του δημιουργεί κατά συρροή ευκαιρίες.

Όσο δεν μπαίνει το γκολ το πρόβλημα θα παραμένει στην ομάδα του Πειραιά. Το χειρότερο είναι πως πλέον οι ποδοσφαιριστές του δεν έχουν και καθαρό μυαλό. Δεν μπορούν να διαχειριστούν το θέμα της διαιτησίας. Πάει πολύς καιρός από τότε που είχαν μιλήσει στον Ρέντη και είχαν αποφασίσει πως δεν έχουν δικαιολογία και πως πρέπει να κάνουν τη δουλειά τους στο γήπεδο. Το δεχόμαστε όλοι ότι ο Ποντένσε «τρώει» πολύ ξύλο σε κάθε παιχνίδι, πως τον βρίζουν και τον προκαλούν. Πρέπει να ζήσει με αυτό όμως και να βάλει το καλό της ομάδας του πάνω απ’ όλα.

Τη στιγμή της αποβολής του ο Μαρτίνς γίνεται έξαλλος μαζί του, διότι σε εκείνο το σημείο που η ομάδα πιέζει να πετύχει ακόμα ένα γκολ εκείνος την αφήνει με δέκα παίκτες. Ο Ποντένσε έχει ανόητη αντίδραση όπως σωστά είπε ο προπονητής του, και θυμηθείτε πως ο Ποντένσε έχει χάσει μοναδική ευκαιρία στο πρώτο ημίχρονο να σκοράρει. Είναι και αυτός υπεύθυνος που δεν υπάρχει το εύκολο γκολ. Το ίδιο ανόητες είναι οι αντιδράσεις και του Σισέ. Όπως με τον Παναθηναϊκό πανηγύριζε το 1-1 στις καθυστερήσεις τώρα… ροκάνισε δύο λεπτά για να κάνει τσαμπουκάδες.

Όσον αφορά στη διαιτησία δικαίως «βράζουν» στον Ολυμπιακό, όμως, πλέον δεν μπορούν να κάνουν κάτι και το ξέρουν. Ο Τζήλος δεν έδωσε το πέναλτι στον Τοροσίδη και στο λιμάνι γνωρίζουν πως φέτος τέτοιο πέναλτι δεν θα πάρουν. Όσο το ματς πήγαινε στο φινάλε τα σφυρίγματα του έβγαζαν τον Ολυμπιακό από την περιοχή της Ξάνθης. Με αυτό πρέπει να ζήσουν οι «ερυθρόλευκοι» κάτι που το γνώριζαν από την αρχή. Σε αυτή τη καμπή του πρωταθλήματος το μόνο που μπορούν να κάνουν είναι να ηρεμήσουν και να το αποβάλλουν από πάνω τους προκειμένου να μπορέσουν να συνεχίσουν.