Αλέξης Κούγιας για Μαρινάκη, Σαββίδη και το έγκλημα στη Ρόδο

Αλέξης Κούγιας σε αποκαλυπτικές δηλώσεις στο «ΦΩΣ» για τη δολοφονηθείσα κοπέλα στη Ρόδο και τις ποινές, για το κρισιμότατο ματς Ξάνθη-Ολυμπιακός, το ιδιοκτησιακό καθεστώς της Ξάνθης, τον Λαρισαίο διαιτητή Τζήλο, τη διαιτητική εύνοια που έχει η Ξάνθη φέτος, τις σχέσεις Μαρινάκη-Σαββίδη.

Αλέξης Κούγιας για Μαρινάκη, Σαββίδη και το έγκλημα στη Ρόδο

Συνέντευξη στον ΘΕΜΗ ΣΙΝΑΝΟΓΛΟΥ

Διπλό το θέμα σήμερα. Ο Αλέξης Κούγιας είναι συνήγορος πολιτικής αγωγής της οικογένειας της δολοφονηθείσας κοπέλας στη Ρόδο που μας συγκλόνισε. Μου ανέβηκε το αίμα στο κεφάλι ακούγοντας ότι λόγω ηλικίας των δραστών μπορεί να μείνουν στη φυλακή λίγα χρόνια. Aκόμα και 6 χρόνια, είπε στην τηλεόραση ένας δικηγόρος που είναι πρώην βουλευτής. Ο Κούγιας μου εξηγεί πώς έχει το θέμα όμως. Μιλάει και για το Ξάνθη-Ολυμπιακός που κατά τη γνώμη μου είναι ένα ματς νοκ-άουτ για το πρωτάθλημα αν χάσει ο Ολυμπιακός. Μιλάει για το ιδιοκτησιακό καθεστώς της Ξάνθης, για τον Λαρισαίο διαιτητή Τζήλο που θα παίξει το ματς, για τις ευνοϊκές διαιτησίες που έχει φέτος η Ξάνθη, τις σχέσεις Μαρινάκη-Σαββίδη, και άλλα.

Η συνέντευξη δημοσιεύτηκε στο «ΦΩΣ» στις 8/12/2018

Πες μου σε παρακαλώ, γιατί δεν το χωράει ο νους μου. Μπορούν να βγουν από τη φυλακή αυτοί που σκότωσαν το κορίτσι, σε λίγα χρόνια;

Όχι.

Ούτε λόγω της ηλικίας τους;

Ο ένας είναι 21 χρονών και δεν τη γλιτώνει. Η νομολογία προβλέπει 20 χρόνια για το βιασμό και 20 για τη δολοφονία, θα πάει στα 25 χρόνια ισόβια. Ο άλλος που είναι κάτω από 19 χρονών, υπάρχουν διάφορες ευεργετικές διατάξεις που μειώνουν την ποινή, αλλά θα πάει στα 3/5 της ποινής που είναι τα 25 χρόνια. Δηλαδή και ο νεότερος από αυτούς δεν μπορεί να βγει έξω πριν περάσουν 15 χρόνια.

Πολύς κόσμος λέει ότι οι ποινές για τέτοια εγκλήματα είναι χαμηλές. Και μιλάνε αρκετοί για κρεμάλες και τέτοια. Συμφωνείς με αυτά;

Όχι, ποτέ. Μόνο σε υποβαθμισμένες κοινωνίες με έλλειψη δημοκρατίας και παιδείας, γίνονται τέτοια. Κόβουν το χέρι του κλέφτη για παραδειγματισμό στους άλλους. Τέτοια καθεστώτα πάνε σε εντυπωσιακές ποινές.

Ο πατέρας της νεκρής κοπέλας σε ύμνησε στις δηλώσεις του.

Είναι μία από τις καλύτερες οικογένειες.

Τι σε σόκαρε πιο πολύ σε αυτήν την υπόθεση;

Στη σημερινή εποχή να βιάζεις μια κοπέλα για τις σεξουαλικές σου ορμές, ενώ είσαι νέος, και να τη σκοτώνεις, δηλαδή δεν μπορείς να κατακτήσεις μια κοπέλα; Αρνείται το κορίτσι να κάνει αυτά που θες, τη ξυλοφορτώνεις, την απειλείς με ένα ηλεκρικό σίδερο ότι θα την κάψεις, πας να την στραγγαλίσεις, τη χτυπάς με το ηλεκτρικό σίδερο να της λιώσεις το κεφάλι και μετά την πετάς στη θάλασσα ζωντανή -οι άνθρωποι αυτοί τα έκαναν όλα! Έχω τη δικογραφία. Η ιατροδικαστική έκθεση τα λέει όλα. Τα χτυπήματα με το ηλεκτρικό σίδερο στο κεφάλι ήταν θανατηφόρα. Ζούσε ακόμα η κοπέλα όμως, και πέθανε από πνιγμό. Αλλά θα πέθαινε ούτως ή άλλως από τα χτυπήματα, φαντάσου πώς την εκτέλεσαν. Οι φωτογραφίες είναι φριχτές, τις έχω δει.

Δεν θέλω να πούμε άλλα για αυτήν την υπόθεση, γιατί με στεναχωρεί πολύ. Πάμε τώρα στο Ξάνθη-Ολυμπιακός. Πες μου τι γνωρίζεις για τον διαιτητή Τζήλο.

Ο Τζήλος ήταν άλλος διαιτητής τα προηγούμενα χρόνια και άλλος είναι τώρα. Ήταν υπόδειγμα τον καιρό της παράγκας, τον ξέρω από τη Φούτμπολ Λιγκ. Παρακαλάγαμε να τον έχουμε στους αγώνες μας για να έχουμε τίμια διαιτησία. Είναι μορφωμένος, και έχει προσόντα, είναι γρήγορος, καλός διαιτητής. Όμως πρόσεξε να δεις τι γίνεται. Όταν ο προηγούμενος πρόεδρος της ΕΠΣ Λάρισας Ζήσης Γρηγορίου ταυτίστηκε με τον γνωστό Γιάννη Παπαδόπουλο, τον πρώην υπάλληλο της ΕΠΟ με την Πόρσε Καγιέν, ο οποίος έχει καταδικαστεί ήδη σε πρώτο βαθμό για την υπόθεση με το στήσιμο αγώνων, και ανέβηκε στη Λάρισα για να επηρεάσει στις εκλογές στην ΕΠΣ και εγκαταστάθηκε στο Ιμπέριαλ όπου ο Ζήσης Γρηγορίου του πήγαινε τα σωματεία της πόλης για τους λόγους που όλοι γνωρίζουν, ο Τζήλος ανέβηκε στη Σούπερ Λίγκα και πολλές φορές στη διαιτησία του υπάρχουν λάθη που δεν δικαιολογούνται...

Τι γνωρίζεις για το ιδιοκτησιακό καθεστώς της Ξάνθης;

Δεν γνωρίζω ποιο είναι το ιδιοκτησιακό καθεστώς της Ξάνθης τώρα. Μου κάνει εντύπωση ότι δεν βλέπω και δεν ακούω τον Πανόπουλο πουθενά. Ο Γιάννης Παπαδόπουλος πάντως μετά τη σφαγιαστική διαιτησία της ομάδας μου στην Ξάνθη προσπάθησε να μου υποδείξει ότι το ιδιοκτησιακό καθεστώς της Ξάνθης ελέγχεται από τον ΠΑΟΚ πια. Παρά τις προσπάθειες που έκανα να το διασταυρώσω αυτό, δεν μπόρεσα.

Πώς βλέπεις το ματς;

Η εικόνα που έχω φέτος από την Ξάνθη, όχι μόνο από το μεταξύ μας ματς, αλλά και από άλλους αγώνες της που έχω δει, είναι ότι πρόκειται περί κακής ομάδας φέτος. Ομάδα που αν δεν είχε διαιτητική εύνοια σε όλα της σχεδόν τα ματς, θα ήταν στη ζώνη του υποβιβασμού.

Ο Μαρινάκης με τον Σαββίδη όντως έχουν φτιάξει τις σχέσεις τους;

Βλέπω ότι αυτοί οι δύο συνειδητοποιώντας ποιος είναι πραγματικά επικίνδυνος στο ελληνικό ποδόσφαιρο, ποιος μπορεί πραγματικά να νικήσει στο παρασκήνιο και ποιος έχει μαζέψει γύρω του διαβόητα πρόσωπα και ενώσεις ειδικά στην περιφέρεια, έκαναν μία έντιμη συμφωνία ως οι πλέον οικονομικά ισχυροί για το πώς θα εξοντώσουν ποδοσφαιρικά το συγκεκριμένο πρόσωπο και το περιβάλλον του. Σε αυτή τη διαδικασία είμαι βέβαιος ότι έχει προσχωρήσει και ο Αλαφούζος. Και είμαι βέβαιος ότι στο τέλος θα τα καταφέρουν. Γι' αυτό και συμφώνησαν να έρχονται ξένοι διαιτητές στα μεγάλα ματς.

Κάποιοι λένε ότι τώρα που η ΑΕΚ τέθηκε εκτός τίτλου, θα βλέπουμε τρελά σκηνικά στη διαιτησία όπως αυτό με το χέρι του Βιερίνια που δεν δόθηκε πέναλτι, για να επέλθει πόλεμος μεταξύ Σαββίδη-Μαρινάκη.

Όσο υπάρχει ο Θωμάς στο ποδόσφαιρο και όσο συνεχίζουν να υπάρχουν Παπαδόπουλοι και οι υπόλοιποι του Κοριόπολις, όλα μπορούν να γίνουν. Υπάρχει τέτοια δολοπλοκία που μπορεί να χαλάσει η οποιοδήποτε σχέση και να ευνοηθεί κατάφωρα ο ένας για να παρεξηγηθεί ο άλλος.

Πώς τα προλαβαίνεις όλα; Πόσες ώρες κοιμάσαι τη μέρα;

5 ώρες αυστηρά. 12.00-5.00 το πρωί. Δεν έχω κοιμηθεί ποτέ μεσημέρι.

Πόσους καφέδες τη μέρα;

Έναν το πρωί στο δρόμο για τα δικαστήρια και άλλους δύο ως το βράδυ. Χωρίς ίχνος ζάχαρης. Δεν έχω καπνίσει ποτέ. Δεν πίνω. Κολυμπάω στη θάλασσα κάθε μέρα από τον Μάρτη ως τον Νοέμβρη, παίζω μπάλα μια φορά τη βδομάδα, και τρέχω τρεις φορές τη βδομάδα στους δρόμους της Βουλιαγμένης.

Μπράβους έχεις; Οπλοφορείς;

Ούτε μπράβους έχω, ούτε οπλοφορώ. Ούτε έχω οδηγό. Θεωρώ γελοίο να βλέπω κάτι φλώρους που κουβαλάνε το κουμπούρι και μάλιστα επιδεικτικά για να φαίνεται.