Αυτοί είναι οι φορ για Ολυμπιακό

Πολλοί οι υποψήφιοι στράικερ για την πειραϊκή ομάδα, αλλά αυτή τη στιγμή, στην πραγματικότητα υπάρχουν μόνο δύο.

Αυτοί είναι οι φορ για Ολυμπιακό

Είναι αλήθεια ότι ο Ολυμπιακός εδώ και μερικές εβδομάδες, από την ώρα που χτύπησε ξανά ο Χασάν, ψάχνεται σε διάφορα μέτωπα για να βρει ένα επιθετικό που θα έχει το εύκολο γκολ. Ενώ παράλληλα φρόντισε ήδη να ενισχύσει τα άκρα του με τον Γιώργο Μασούρα, έναν παίκτη που ξεχώρισε με τις επιδόσεις του στο φετινό πρωτάθλημα, κάνοντας ακόμη μεγαλύτερη πρόοδο σε σχέση με τις προηγούμενες - επίσης πολύ καλές - σεζόν του. Και δεν αποκλείεται να υπάρξει κι άλλη κίνηση - πέραν του σέντερ φορ που αναζητείται και του Μασούρα - για τις πτέρυγες.

Πολλά και δυνατά ονόματα έχουν πέσει στο «τραπέζι». Με υποψήφιους από διάφορες αγορές, από αυτή της Πορτογαλίας (Μορένο, Φακούντο), της Αγγλίας (Νέλσον Ολιβέιρα), της Γαλλίας (οι αναζητήσεις του Μοντέστο), αλλά και παίκτες με μεγάλη εμπειρία και σούπερ επιδόσεις στο γκολ στη διάρκεια της καριέρας τους, όπως ο Σοριάνο ή ο Σολδάδο. Όπως φυσικά δημιουργήθηκαν σίριαλ, δίχως να υπάρχει σοβαρή βάση, με γνωστούς άσους από το ελληνικό πρωτάθλημα που δεν «μένουν» πια εδώ, όπως ο Μπεργκ, ο Μήτρογλου ή ο Αραούχο.

Ωραία όλα αυτά, όμως μέχρι να καταλήξει στο νέο σέντερ φορ ο Ολυμπιακός, οι ιδανικότερες και καλύτερες περιπτώσεις είναι ο Μιγκέλ Γκερέρο και ο Δημήτρης Μάνος. Ο Ισπανός που πασχίζει από μέρα σε μέρα να φτάσει ξανά στον φουλ ρυθμό που είχε στις αρχές της σεζόν και διατήρησε σε σημαντικό βαθμό μέχρι να τραυματιστεί στο Λουξεμβούργο. Και ο Έλληνας σέντερ φορ, ο οποίος είναι πάντα έτοιμος να βοηθήσει όταν του ζητείται, όπως έκανε με τον καλύτερο τρόπο στο ματς με τον Απόλλωνα, δίνοντας το τρίποντο στο φινάλε.

Ο Γκερέρο θα είναι ο βασικός στην κορυφή της επίθεσης στην Ξάνθη και στον «τελικό» με την Μίλαν. Κι ο Μάνος θα είναι ετοιμοπόλεμος για τα παιχνίδια του πρωταθλήματος μέχρι τις γιορτές. Ο Ολυμπιακός χρειάζεται και θα πάρει σέντερ φορ, αλλά για να συμβεί αυτό θα πρέπει και να υπάρχει νόημα. Αν έχει μείνει 8-9 βαθμούς πίσω από την κορυφή και έχει αποκλειστεί από την Ευρώπη, πόσο νόημα θα έχει να κάνει δυναμική και δαπανηρή κίνηση για το υπόλοιπο της σεζόν;

Για τον Ολυμπιακό αυτή τη στιγμή οι σέντερ φορ που αξίζει να ασχολείται είναι ο Γκερέρο και ο Μάνος. Και να στηρίζει πολλά πάνω τους, από τους δύο για το κρισιμότατο παιχνίδι στην Ξάνθη και μόνο από τον Ισπανό για τη μεγάλη αναμέτρηση με την Μίλαν. Και μετά βλέπουμε...