Οι λύσεις του Μαρτίνς για τα άκρα της επίθεσης

Με τον Ποντένσε στα… πιτς, τον Λάζαρο ανέτοιμο ο κόουτς του Ολυμπιακού ενεργοποιεί το εναλλακτικό σχέδιο για τα άκρα της επίθεσης του.

Οι λύσεις του Μαρτίνς για τα άκρα της επίθεσης

Πάλι πριν από ένα δύσκολο εκτός έδρας παιχνίδι του Ολυμπιακού προέκυψε πρόβλημα στην προπόνηση με βασικό ποδοσφαιριστή της ομάδας. Ο Ντανιέλ Ποντένσε εγκατέλειψε το πρόγραμμα την Παρασκευή και χάνει τη Ξάνθη και τη Μίλαν.

Το πρόβλημα που δημιουργείται έχει να κάνει με τα άκρα της επίθεσης του Ολυμπιακού. Με τον Ποντένσε στα… πιτς οι λύσεις που έχει στα χέρια του ο Πέδρο Μαρτίνς είναι περιορισμένες. Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Φετφατζίδης και Βρουσάι δεν πρόκειται να μπουν στην εξίσωση να παίξουν βασικοί στη Ξάνθη.

Ειδικά ο πρώτος το τελευταίο διάστημα φαίνεται να βρίσκεται εκτός πλάνων και φυσικά δεν μπορεί να γίνει κουβέντα ότι υπολογίζεται για βασικός στα Πηγάδια. Ο Βρουσάι έχει παίξει ελάχιστα ως αλλαγή και επίσης ο Μαρτίνς δεν έχει δείξει πως τον έχει στο μυαλό του για το αρχικό σχήμα.

Ο επόμενος είναι ο Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος, ο οποίος πριν το παιχνίδι με τον Ατρόμητο εγκατέλειψε λόγω προβλήματος. Μία εβδομάδα αργότερα κατάφερε να μπει στην αποστολή για το ματς με τον Παναιτωλικό. Έκανε υπερπροσπάθεια ο Λάζαρος, όμως αυτό δεν σημαίνει πως είναι και στο 100%. Το Σάββατο θα φανεί σε τι κατάσταση είναι ο Χριστοδουλόπουλος ενόψει του αγώνα με τη Ξάνθη, όμως και αυτός δεν είναι για βασικός.

Έτσι ο Μαρτίνς είναι υποχρεωμένος να ενεργοποιήσει το επόμενο σχέδιο του. Ποιο είναι αυτό; Το είδαμε στα τελευταία 15 λεπτά του αγώνα με τον Παναιτωλικό. Ο Τοροσίδης αναμένεται να ξεκινήσει στο δεξί άκρο της άμυνας έχοντας μπροστά του τον Ελαμπντελαουί. Το έκανε με τον Παναιτωλικό ο Μαρτίνς και αναμένεται σε αυτή τη λύση να προχωρήσει και στη Ξάνθη.

Από την άλλη πλευρά τη θέση του βασικού την έχει καπαρωμένη ο Ναουέλ. Φυσικά υπάρχει και το σενάριο να δούμε τον Τσιμίκα αριστερό μπακ και τον Κούτρη μπροστά του, αλλά αυτό μόνο ως σκέψη υπάρχει, αφού δεν το έχει δοκιμάσει καθόλου ο Μαρτίνς.