Ο μόνιμος «κατάσκοπος» του Ολυμπιακού στην Πορτογαλία!

Με αφορμή την παρουσία ανθρώπου των Πειραιωτών στο Μποαβίστα – Πόρτο, διαβάστε στο fosonline.gr γιατί μοιάζει σε πρώτη φάση περισσότερο με αναγνωριστικής φύσεως «επίσκεψη» στο «Estádio do Bessa» και όχι τόσο για «ειδική αποστολή».

Ο μόνιμος «κατάσκοπος» του Ολυμπιακού στην Πορτογαλία!

Ο Ολυμπιακός «οργώνει» την πορτογαλική αγορά τα τελευταία χρόνια. Κι αυτό αποτυπώνεται φυσικά στις διάφορες μεταγραφικές κινήσεις που έχει κάνει η ομάδα του Πειραιά από την Ιβηρική. Μάνι-μάνι το καλοκαίρι που μας πέρασε οι «ερυθρόλευκοι» πήραν από εκεί τους Σα, Ποντένσε και Χασάν, χωρίς αυτό να σημαίνει βεβαίως ότι ήταν «προϊόν» σκάουτινγκ.

Ήταν επιλογές του προπονητή και με τον μεγαλοατζέντη Ζόρζε Μέντες φυσικά να βάζει το… χεράκι του. Ο Ολυμπιακός πάντως δεν παύει να ρίχνει ματιές στην Πορτογαλία, μήπως καταφέρει να «τσιμπήσει» κάποιο «λαβράκι».

Την περασμένη Κυριακή για παράδειγμα άνθρωπος των Πειραιωτών βρέθηκε στο Μποαβίστα – Πόρτο. Η παρουσία του εκεί δεν σήμαινε κιόλας ότι πήγε με «ειδική αποστολή». Ο Ολυμπιακός έχει μόνιμο εξωτερικό συνεργάτη στην Πορτογαλία (ντόπιο δηλαδή) και όπως αντιλαμβάνεστε κάθε Κυριακή πηγαίνει από γήπεδο σε γήπεδο.

Απλώς τώρα τον ανακάλυψαν τα τοπικά ΜΜΕ και πήρε ξαφνικά τόσο μεγάλη έκταση η παρουσία του στο Μποαβίστα - Πόρτο. Ο συγκεκριμένος «κατάσκοπος» μένει μόνιμα στην Πορτογαλία, ενώ το ίδιο συμβαίνει και με άλλους εξωτερικούς συνεργάτες όπως π.χ. στα Βαλκάνια.

Η δουλειά των «σκάουτς» άλλωστε είναι να παρακολουθούν παιχνίδια και να «φορτώνουν» τη βάση δεδομένων με ποδοσφαιριστές που υπό προϋποθέσεις θα τους απασχολούσαν…