Οι δυο όψεις του Ολυμπιακού

O Γιώργος Στασινόπουλος γράφει στο ΦΩΣ για τον σοβαρό και... ασόβαρο Ολυμπιακό στον αγώνα με τον Παναιτωλικό.

Οι δυο όψεις του Ολυμπιακού

Μέχρι το χθεσινό παιχνίδι τον Ολυμπιακό τον κυνηγούσε η… κατάρα του πρώτου ημιχρόνου. Με τον Παναιτωλικό οι Πειραιώτες κατάφερα να βάλουν τέλος σε αυτό το σοβαρό ζήτημα και να σκοράρουν στο 11' και στο 25'.

Η ομάδα του Πειραιά μπήκε με φοβερή διάθεση στο γήπεδο και σε αυτό το σημείο πρέπει να σταθούμε στο πως η εικόνα τους ήταν εξαιρετική. Οι ακραίοι επιθετικοί σε συνδυασμό με τον Φορτούνη ήταν αυτοί που έκαναν τη διαφορά στον χθεσινό Ολυμπιακό.

Ο Ποντένσε με τον Ομάρ από δεξιά έκαναν πάρτι, ενώ ακολουθούσε ο Κούτρης από αριστερά με τον Ναουέλ να έχει κάποιες εκρήξεις στο παιχνίδι του. Όλοι αυτοί μαζί με τον ορεξάτο Φορτούνη έκαναν σμπαράλια την άμυνα του Παναιτωλικού και έφτιαχναν τη μία φάση μετά την άλλη. Μετά το 2-0 όλα έμοιαζαν εύκολα για τους Πειραιώτες.

Ήταν και η εικόνα του ματς που έδειχνε πως ο Παναιτωλικός δεν μπορούσε να τους δημιουργήσει πρόβλημα. Οι "ερυθρόλευκοι" έπαιζαν ωραίο ποδόσφαιρο, έφτιαχναν φάσεις και ο κόσμος που ήταν στο γήπεδο το ευχαριστιόταν. Από το 53' και μετά τα πράγματα έμοιαζαν τελειωμένα με τον Παναιτωλικό να μένει με δέκα παίκτες και τον Ολυμπιακό να παίζει εξαιρετικό ποδόσφαιρο.

Σε αυτό το σημείο, όμως, δημιουργούνται δύο σοβαρά θέματα που πρέπει να λύσει ο Πέδρο Μαρτίνς. Το ένα είναι οι πολλές χαμένες ευκαιρίες. Αυτό βέβαια το ξέρει και με αυτό θα ζήσει μέχρι τον Ιανουάριο που θα έρθει επιθετικός. Ο Ολυμπιακός έφτιαχνε ευκαιρία για γκολ ανά δύο λεπτά και τελείωσε το ματς με 15 τελικές προσπάθειες στην εστία.

Σε αυτό το διάστημα και μέχρι το γκολ του Καμαρά που έγινε το 2-1 υπάρχει ένα ακόμα σοβαρό ζήτημα. Η ομάδα έδειξε να είναι ασόβαρη και όλοι να θέλουν να σκοράρουν. Ο Σισέ από ένα σημείο και μετά χωρίς λόγο είχε βγει στην επίθεση και έκανε τον επιθετικό. Στο παιχνίδι επικρατούσε μία αναρχία με τους ποδοσφαιριστές να κοιτάζουν πως θα βάλουν γκολ και όχι πως θα τελειώσουν οριστικά το παιχνίδι.

Και αφού δεν το έβαλαν εκείνοι το έβαλε ο Καμαρά του Παναιτωλικού στο 70' για να τους θυμίσει πως κανέναν δεν πρέπει να τον θεωρείς τελειωμένο, αν δεν σφυρίξει ο διαιτητής. Η αγωνιστική συμπεριφορά από το 53' μέχρι το 70' είναι ένα θέμα που θα προβληματίσει τον Πέδρο Μαρτίνς και σίγουρα θα έχει να πει πολλά στους παίκτες του. Δεν έδειξαν την απαιτούμενη σοβαρότητα σε ένα διάστημα που θα μπορούσαν να έχουν βάλει τουλάχιστον ακόμα τρία γκολ και στο τέλος έφτασαν στο σημείο να καρδιοχτυπήσουν και να τρέμουν τον Παναιτωλικό.

Οι Πειραιώτες ακόμα και στο χθεσινό παιχνίδι αναγκάστηκαν να τρέχουν μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο. Και όλο αυτό είναι αποτέλεσμα της δυστοκίας τους και της ασοβαρότητας που επέδειξαν στο διάστημα που θα μπορούσαν να έχουν διαλύσει τον αντίπαλο τους. Οι ίδιοι οι ποδοσφαιριστές αδίκησαν την πολύ καλή προσπάθεια που έκαναν σε όλο το παιχνίδι και ο Πέδρο Μαρτίνς δεν ήταν ήσυχος ούτε σε αυτό το ματς. Γι' αυτόν τον Ολυμπιακό σημασία έχει να μη χάνει βαθμούς μέχρι τη διακοπή για τα Χριστούγεννα και την Κυριακή τον περιμένει ένα πολύ ζόρικο ματς εκτός έδρας κόντρα στη Ξάνθη.