Στο χέρι του Ολυμπιακού

Μπορεί να μην είναι τόσο πολύ τεντωμένο σαν του Βιεϊρίνια, αλλά είναι στο χέρι του Ολυμπιακού κάποια πράγματα.

Στο χέρι του Ολυμπιακού

Προφανώς ο Βιεϊρίνια σταμάτησε στη Λαμία να νιώθει τόσο πολύ αδικημένος, αλλά ο Ολυμπιακός τα ξέρει και τα περιμένει αυτά τα εξυγιαντικά «θαύματα». Να είναι 6 βαθμούς πίσω αυτή η ομάδα του Ολυμπιακού από αυτή την ομάδα του ΠΑΟΚ, με την απόδοση που έχουν στις 12 αγωνιστικές του πρωταθλήματος, αποτελεί πραγματικό θαύμα.

Το είχε πει ο Δώνης, σχεδόν το είχε παραδεχτεί ο ίδιος ο Λουτσέσκου, το ΄χουν πει πολλοί άνθρωποι του ποδοσφαίρου, το πρόσθεσε και ο Δέλλας μετά το ματς με τον Παναιτωλικό: ο Ολυμπιακός παίζει το καλύτερο ποδόσφαιρο στο ελληνικό πρωτάθλημα. Είναι κάτι που όλοι βλέπουν, όπως και όλοι ξέρουν και καταλαβαίνουν για ποιο λόγο είναι 6 πόντους πίσω από την κορυφή.

Ο Ολυμπιακός μπορεί να μην έχει τόσο μακρύ... χέρι σαν κι αυτό που απλώθηκε στην Λαμία χωρίς να υπάρξει πέναλτι. Και προφανώς δεν είναι αποκλειστικά στο δικό του χέρι να κατακτήσει αυτό το πρωτάθλημα για το οποίο οι περισσότεροι προέβλεπαν το φαβορί πριν από την έναρξή του.

Στο χέρι του Ολυμπιακού, όμως, είναι:

Να παίζει τόσο καλό ποδόσφαιρο όσο έπαιξε στα πρώτα 45 λεπτά με τον Παναιτωλικό, με ενέργειες ατομικής κλάσης όπως οι ντρίμπλες του Ποντένσε, με συνεργασίες δουλεμένες σε προπόνηση υψηλού επιπέδου, όπως αυτές των Ποντένσε-Ομάρ ή Φορτούνη-Καμαρά ή και άλλες.

Να μπορέσει να έχει διάρκεια τόσο υψηλής απόδοσης για 90 λεπτά στους αγώνες του κι όχι να παρουσιάζει κενά διαστήματα για τον α ή β λόγο.

Να βρει τον τρόπο να αξιοποιεί τις ευκαιρίες του έτσι ώστε να μη φτάνει στο σημείο να αγχώνεται σε παιχνίδια τέτοιου τύπου σαν κι αυτό με τον Παναιτωλικό, ειδικά με τον τρόπο που αυτός ο αγώνας εξελίχθηκε.

Να είναι απολύτως συγκεντρωμένος και αμυντικά ώστε να μη δίνει από το πουθενά ευκαιρίες στους αντίπαλους να ελπίζουν ότι μπορεί να του πάρουν αποτέλεσμα.

Να μπαίνει δυναμικά στο γήπεδο όπως έκανε στο συγκεκριμένο ματς και έχει κάνει και σε άλλα, δίχως να περιμένει μέχρι τα τελευταία λεπτά για να πιέζει ασφυκτικά για τη νίκη, όπως έχει συμβεί σε πολλούς φετινούς αγώνες του.

Να αντιμετωπίζει το κάθε παιχνίδι όπως κάνει το τελευταίο διάστημα. Στο Περιστέρι, στη Σεβίλλη, στο πρώτο ημίχρονο με τον Παναιτωλικό. Και σε ό,τι αφορά στο πρωτάθλημα να έχει κατά νου ότι θα πρέπει να κερδίζει από εδώ και πέρα κάθε παιχνίδι του προκειμένου να αποφευχθεί τελικά αυτό το θαύμα της εξυγίανσης και να μην πάρει άλλη ομάδα τον τίτλο αντί της κορυφαίας στο γήπεδο.

Να μην αδικεί τον εαυτό του και αντί να κερδίζει πανεύκολα με βάση την απόδοσή του και τη διαφορά ποιότητας που τον χωρίζει από τους υπόλοιπους, να φτάνει να αγχώνεται για τς νίκες του ή κάποιες φορές να μην τις πετυχαίνει.

Όλα αυτά και άλλα πολλά είναι στο χέρι της ομάδας που έχει δημιουργήσει και διαρκώς βελτιώνει ο Πέδρο Μαρτίνς. Για να συνεχίσει να λέει όλος ο κόσμος ότι ο Ολυμπιακός είναι η καλύτερη της φετινής Λίγκας. Για τα υπόλοιπα, ας συνεχίσει να γελάει. Ο κόσμος.