Ολυμπιακός-Παναιτωλικός 2-1: Έκανε τη ζωή του δύσκολη

Οι Πειραιώτες μετέτρεψαν σε θρίλερ ένα φαινομενικά εύκολο ματς, αλλά έστω κι έτσι πήραν τη νίκη και τους τρεις πολύτιμους βαθμούς.

Ολυμπιακός-Παναιτωλικός 2-1: Έκανε τη ζωή του δύσκολη

Τη δεύτερη συνεχόμενη νίκη του στο πρωτάθλημα σημείωσε ο Ολυμπιακός που επικράτησε με σκορ 2-1 του Παναιτωλικού στο "Γ. Καραϊσκάκης". Οι Πειραιώτες ξόρκισαν την κατάρα των πρώτων ημιχρόνων στην αναμέτρηση με τους Αγρινιώτες. Κατάφεραν να σημειώσουν και τα δύο τους γκολ στα πρώτα 45 λεπτά και όλα έδειχναν πως θα έχουν ένα εύκολο βράδυ κόντρα στον Παναιτωλικό. Ειδικά μετά την αποβολή του Χαντάκια στο 53' το ματς έμοιαζε εύκολη υπόθεση, αλλά ο Καμαρά είχε διαφορετική άποψη και στο 70' έβαλε… φωτιά στο παιχνίδι μειώνοντας σε 2-1. Οι Πειραιώτες μπορεί να έκαναν τα εύκολα δύσκολα, αλλά έστω κι έτσι κατάφεραν και πήραν τη νίκη που είχαν μεγάλη ανάγκη.

Έδιωξε την κατάρα του πρώτου ημιχρόνου

Δεν είχε εκπλήξεις η ενδεκάδα που επέλεξε ο Πέδρο Μαρτίνς στο παιχνίδι με τον Παναιτωλικό επιλέγοντας Γκιγιέρμε και Καμαρά στα χαφ, ενώ στην κορυφή της επίθεσης ξεκίνησε ο Γκερέρο. Ο Ολυμπιακός ήθελε να συνεχίσει στη νίκη επί του Ατρόμητου και έδειξε από το πρώτο λεπτό πως δεν πρόκειται να αφήσει κανένα περιθώριο αντίδρασης στον Παναιτωλικός. Το συγκρότημα του Δέλλα είχε δείξει πως είναι αξιόμαχο και επικίνδυνο και οι ποδοσφαιριστές του Μαρτίνς φρόντισαν από νωρίς να δείξουν ποιος είναι το αφεντικό του αγώνα. Μόλις στο 8' ο Καμαρά με τον Φορτούνη έκρυψαν τη μπάλα, αλλά ο Κυριακίδης απέκρουσε το σουτ του Θεσσαλού χαφ. Στο 11' Ποντένσε και Ομάρ συνδυάστηκαν πολύ ωραία από δεξιά με τον Πορτογάλο να είναι ο τελικός αποδέκτης και με σουτ που κόντραρε στον Άργκους άνοιξε το σκορ.

Στο 15' ο Παναιτωλικός έκανε την πρώτη του τελική προσπάθεια, αλλά το σουτ του Μοράρ μπλόκαρε ο Σα. Ο Ολυμπιακός ήταν πολύ καλύτερος στο γήπεδο και έκανε ό,τι ήθελε από τα άκρα. Ειδικά το δίδυμο Ποντένσε, Ομάρ συνδυαζόταν άψογα από δεξιά με τους ποδοσφαιριστές του Παναιτωλικού να μην μπορούν να τους σταματήσουν. Στο 19' ο Άργκους με τάκλιν σταμάτησε το σουτ του Ναουέλ με τον Ολυμπιακό να κάνει ένα εξαιρετικό παιχνίδι έχοντας σε φοβερή βραδιά τον Φορτούνη, ο οποίος είχε άξιους συμπαραστάτες τους ακραίους επιθετικούς. Στο 25' έγινε το 2-0 για τον Ολυμπιακό με τον Φορτούνη να εκτελεί φάουλ, τον Βούκοβιτς από θέση οφσάιντ να κάνει την κεφαλιά πάσα στο δεύτερο δοκάρι και ο Γκερέρο με προβολή να κάνει το 2-0. Σε εκείνο το σημείο οι Πειραιώτες φάνηκε να καθαρίζουν το ματς με τον Παναιτωλικό, αλλά συνέχισαν να είναι αυτοί που είχαν τον έλεγχο του ρυθμού. Οι φιλοξενούμενοι απείλησαν στο 35' με τον Μάζουρεκ, αλλά ο Σα απέκρουσε. Κάπως έτσι οι δύο ομάδες οδηγήθηκαν στα αποδυτήρια με το 2-0 υπέρ του Ολυμπιακού να αντικατοπτρίζει την εικόνα του ματς και να είναι απόλυτα δίκαιο.

Ρεσιτάλ χαμένων ευκαιριών

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Παναιτωλικός έχοντας το εις βάρος του 2-0 μπήκε στο γήπεδο πιο ορεξάτος θέλοντας να ψάξει ένα γκολ. Τα πράγματα δεν εξελίχθηκαν καλά για τους φιλοξενούμενους, αφού στο 53' ο Χαντάκιας αντίκρισε σωστά τη δεύτερη κίτρινη κάρτα του Κουμπαράκη και η ομάδα του Αγρινίου έμεινε με δέκα παίκτες. Από εκείνο το σημείο και μετά ο Ολυμπιακός κυριάρχησε στο γήπεδο και πίεζε για το τρίτο γκολ. Η μία ευκαιρία χανόταν μετά την άλλη από την ομάδα του Μαρτίνς. Στο 61' η κεφαλιά του Σισέ πέρασε άουτ, ενώ στο 63' το φοβερό σουτ του Κούτρη απέκρουσε εντυπωσιακά ο Κυριακίδης.

Ο Καμαρά το έκανε θρίλερ

Το ρεσιτάλ ευκαιριών συνεχίστηκε και στο 64' ο Γκερέρο νικήθηκε από τον Κυριακίδη σε ανεπανάληπτο τετ α τετ. Στο 67' ο Φορτούνης δεν έπιασε καλά την κεφαλιά και η μπάλα πέρασε άουτ. Κι ενώ όλα έδειχναν ότι το 3-0 είναι θέμα χρόνου τελικά έγινε το 2-1. Στο 70' ο Καμαρά τσίμπησε ωραία τη μπάλα ανάμεσα από τον Βούκοβιτς, βγήκε μόνος απέναντι από τον Σα και με πλασέ μείωσε σε 2-1. Μετά τα γκολ σε ΑΕΚ και ΠΑΟΚ σκόραρε και κατά του Ολυμπιακού και ένα εύκολο βράδυ μετατράπηκε σε θρίλερ για τους "ερυθρόλευκους". Οι ποδοσφαιριστές του Πέδρο Μαρτίνς στη συνέχεια είχαν τη μπάλα στην κατοχή τους, ήλεγχαν το ματς, αλλά χρειαζόταν μεγάλη προσοχή, διότι ο Παναιτωλικός ήταν επικίνδυνος στις κόντρα επιθέσεις. Ο Ολυμπιακός μπορεί να μην κατάφερε να σημειώσει και τρίτο γκολ, αλλά κράτησε το υπέρ του 2-1 και έδωσε συνέχεια στις νίκες.

Μικρογραφία

Ολυμπιακός-Παναιτωλικός 2-1

Γήπεδο: Γεώργιος Καραϊσκάκης

Σκόρερ: 11' Ποντένσε, 25' Γκερέρο, 70' Καμαρά

Κίτρινες: 21' Σισέ, 26' Χαντάκιας,53' Χαντάκιας

Κόκκινες: 53' Χαντάκιας

Διαιτητής: Κουμπαράκης (Θράκης)

Συνθέσεις:

Ολυμπιακός (Π. Μαρτίνς): Σα, Ελαμπντελαουί, Σισέ, Βούκοβιτς, Κούτρης, Γκιγιέρμε, Καμαρά (65' Νάτχο), Φορτούνης (87' Μπουχαλάκης), Ποντένσε, Ναουέλ (73' Τοροσίδης), Γκερέρο

Παναιτωλικός (Τ. Δέλλας): Κυριακίδης, Μαρινάκης, Ρότσα, Χαντάκιας, Άργκους, Ντίας, Λουσέρο, Μάζουρεκ, Μανά (84' Γιαννιώτης), Ουίλιαν (57' Μάλης), Μοράρ (68' Καμαρά).