Επιτυχία της ΑΕΚ αν φτιάξει φέτος κορμό για του χρόνου

Η εύκολη νίκη επί της Ξάνθης προσφέρει ηρεμία στους «κιτρινόμαυρους». Αναζητείται σερί έως τα Χριστούγεννα. Προβληματίζει ο ανέτοιμος Μπογέ και ο παρατεταμένα ντεφορμέ Μάνταλος.

Επιτυχία της ΑΕΚ αν φτιάξει φέτος κορμό για του χρόνου

Άνετη ήταν η νίκη της ΑΕΚ απέναντι στην Ξάνθη. Το γρήγορο γκολ του Εζεκιέλ Πόνσε βοήθησε την «Ένωση» να παίξει χωρίς άγχος και να φτάσει στο πολύτιμο (βαθμολογικά και ψυχολογικά) τρίποντο. Σημαντικό το γρήγορο τέρμα γιατί αν ο χρόνος περνούσε και το 0-0 παρέμενε, τότε μπορεί να βλέπαμε άλλο ματς στην επανάληψη.

Την Ξάνθη την περίμενα λίγο καλύτερη. Όμως δεν ήταν και μοιραία έχασε. Η «Ένωση» μπορεί να ταλανίζεται από προβλήματα τελευταία και το ρόστερ της να έχει ελλείψεις, αλλά δεν ξέχασαν και το ποδόσφαιρο που ξέρουν οι παίκτες της. Το οποίο μπορεί να μην είναι τέτοιο για να βλέπουμε μια ανταγωνιστική ομάδα στο Τσάμπιονς Λιγκ, αλλά για το ελληνικό πρωτάθλημα και ιδίως απέναντι σε ομάδες όπως η Ξάνθη, μια χαρά μπορεί να ανταποκριθεί. Μη φτάνουμε δηλαδή στο άλλο άκρο, αυτό της ισοπέδωσης.

Βρήκαν λοιπόν τον τρόπο οι «κιτρινόμαυροι» και νίκησαν, κερδίζοντας εκτός από βαθμούς και χρόνο για να ηρεμήσουν. Αν πάνε με το απόλυτο στο πρωτάθλημα έως τις διακοπές των Χριστουγέννων, τότε ο Ιανουάριος θα είναι πολύ καλύτερος. Όχι πως προλαβαίνουν το τρένο του τίτλου. Ούτε καλά – καλά τη δεύτερη θέση δεν βλέπω να διεκδικούν. Αλλά το να τερματίσουν τρίτοι και να χτίσουν έναν αξιόπιστο νέο κορμό στο δεύτερο μισό της σεζόν, επιτυχία θα συνιστά.

*Ο Μαρίνος Ουζουνίδης είπε στη συνέντευξη Τύπου πως δεν έχει παράπονο από τον Λούκας Μπογέ απλά ακόμα δεν έχει προσαρμοστεί στα δεδομένα της ομάδας και έπρεπε να γίνει αλλαγή. Μπήκαμε στον Δεκέμβριο βέβαια και αυτό δεν είναι και τόσο φυσιολογικό – το να μην έχει προσαρμοστεί. Εγώ θα έλεγα πως είτε ο ποδοσφαιριστής δεν κάνει για την ΑΕΚ είτε ο προπονητής δεν τον έχει αξιοποιήσει έως τώρα σωστά. Ένα από τα δύο.

Πέτρος Μάνταλος ξανά στα ρηχά. Προσπάθησε με μια δυο προσωπικές ενέργειες να δείξει κάτι αλλά στην τελική τίποτε το ουσιώδες. Έκανε και ένα μοναδικό τσαφ στο δεύτερο μέρος στην αντίπαλη περιοχή και το γήπεδο αναφώνησε «αμάν»! Παρατεταμένο το ντεφορμάρισμα του αρχηγού. Πολλοί πιστεύουν πως ο κύκλος του στην ΑΕΚ έχει ολοκληρωθεί και δεν είναι κακό να το παραδεχτούν όλοι.

Μάρκο Λιβάγια ήρθε από τον πάγκο και έδωσε απάντηση στον προπονητή του που δεν τον ξεκίνησε. Από την άλλη βέβαια, με τέτοιες τραγικές εμφανίσεις τελευταία από τον Κροάτη πώς να τον εμπιστευτεί ο Μαρίνος ξανά στη βασική ενδεκάδα; Πάντως στις δηλώσεις του ο Λιβάγια έδειξε να αναγνωρίζει το ντεφορμάρισμά του και είπε πως αυτός ήταν ο λόγος για τον οποίο δεν πανηγύρισε το τέρμα του. Από την άλλη, για τις φήμες περί περιττών κιλών, σημείωσε πως τέτοια πράγματα θα λέγονται όταν τα αποτελέσματα δεν είναι τα επιθυμητά...

*Έναν πόντο και στον Βασίλη Μπάρκα για την εμφάνισή του. Η Ξάνθη μπορεί να μην είχε τις πολλές στιγμές της στα καρέ του «Δικεφάλου», αλλά δυο – τρεις φορές ο Έλληνας πορτιέρο επενέβη σωτήρια.

*Το δίδυμο Άλεφ-Γαλανόπουλου δεν θα μπορέσει να διώξει τον Σιμόες από τις σκέψεις των οπαδών της ομάδας. Χρειάζεται επειγόντως μεταγραφή στα χαφ και από το πάνω ράφι…