Η απολύτως δίκαιη εξιλέωση του Βούκοβιτς

Ο Σέρβος στόπερ του Ολυμπιακού λύτρωσε και λυτρώθηκε με το γκολ του στις καθυστερήσεις.

Η απολύτως δίκαιη εξιλέωση του Βούκοβιτς

Δεν είναι υπερβολή να πούμε ότι ματς σαν αυτό στο Περιστέρι καθορίζουν πρωταθλήματα. Ο Ολυμπιακός με μαγκιά και επιμονή «έσπασε» μονομιάς το αήττητο και την έδρα του Ατρομήτου, κάτι που ούτε ο πρωτοπόρος ΠΑΟΚ κατάφερε, και έστειλε μήνυμα τίτλου προς πάσα κατεύθυνση, δηλώνοντας «παρών».

Παρά το γεγονός ότι βρέθηκαν πίσω στο σκορ, οι Πειραιώτες έφτασαν για πρώτη φορά φέτος στην ανατροπή με τον Γιάγκος Βούκοβιτς να σκοράρει στις καθυστερήσεις. Ο Σέρβος έγινε ο ήρωας της αναμέτρησης και φυσικά το πανηγύρισε έξαλλα. Σίγουρα θα ήταν μια στιγμή απόλυτης λύτρωσης για τον άλλοτε κεντρικό αμυντικό του Ερυθρού Αστέρα.

Ήταν, θα μπορούσαμε να πούμε, ποδοσφαιρικά δίκαιο για τον Γιάγκος να χαρίσει αυτούς τους βαθμούς στον Ολυμπιακό. Και αυτό διότι πρόκειται για τον πιο σταθερό σε βάθος χρόνου στόπερ των «ερυθρολεύκων. Το αυτογκόλ του με τον ΠΑΟΚ (για το οποίο βέβαια ευθύνεται και ο Γιαννιώτης) μπορεί να κηλίδωσε στιγμιαία την καλή του πορεία, αλλά δεν στάθηκε αρκετό να την ανακόψει. Δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι ο Σέρβος έχει διατηρήσει (με εξαίρεση λίγα ματς) τη θέση του στην αρχική ενδεκάδα από την αρχή της σεζόν μέχρι τώρα.

Είχαμε γράψει σε προηγούμενο κείμενο ότι ο Σέρβος άξιζε μια ευκαιρία στον Ολυμπιακό και την πήρε. Δικαιούταν και αυτό το γκολ για να εξιλεωθεί για τους τρεις χαμένους, πολύτιμους βαθμούς στο Καραϊσκάκη με τρεις υπερπολύτιμους, κερδισμένους στο Περιστέρι. Μια κακιά στιγμή αδικούσε την συνολική του απόδοση και ήταν κρίμα να τον συνοδεύει.

Ο Βούκοβιτς λυτρώθηκε και λύτρωσε τον Ολυμπιακό. Τώρα, οι «ερυθρόλευκοι» οφείλουν να αξιοποιήσουν στο έπακρο αυτό το «διπλό». Αν τα καταφέρουν, κανείς δεν θα θυμάται το αυτογκόλ με τον ΠΑΟΚ. Όλοι θα θυμούνται την αντεπίθεση τίτλου με αφετηρία το Περιστέρι και το γκολ του Γιάγκος...