O Boύκοβιτς πήρε την ευκαιρία που του άξιζε

Ο Σέρβος στόπερ πήρε μια ευκαιρία που δικαιούταν. Στο χέρι του είναι να την αξιοποιήσει. 

O Boύκοβιτς πήρε την ευκαιρία που του άξιζε

Ο Γιάγκος Βούκοβιτς κατέφθασε πέρσι το καλοκαίρι στον Ολυμπιακό για να αναλάβει το ρόλο του πυλώνα στο κέντρο της άμυνας. Θεωρητικά, είχε όλα τα φόντα να ανταπεξέλθει στις προσδοκίες: Ο άλλοτε αρχηγός του Ερυθρού Αστέρα και βασικό στέλεχος της εθνικής Σεβρίας έδειχνε ότι ήρθε για να μείνει.

Δυστυχώς, η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη. Ο 30χρονος στόπερ τραυματίστηκε με τη φανέλα της εθνικής του ομάδας στο ματς με την Ιρλανδία και μάλιστα αναγκάστηκε να συνεχίσει κανονικά περίπου για δέκα λεπτά, επειδή η Σερβία δεν είχε αλλαγή. Στον Ολυμπιακό χρησιμοποιήθηκε ελάχιστα, στη συνέχεια παραγκωνίστηκε πλήρως και εν τέλει δόθηκε δανεικός στην Ελλάς Βερόνα, με την οποία πραγματοποίησε 15 συμμετοχές και πέτυχε ένα γκολ.

Στον Πειραιά επέστρεψε το φετινό με καλοκαίρι με στόχο να παραμείνει στο ρόστερ, ωστόσο η περίπτωσή του πριν την έναρξη της προετοιμασίας διαφαινόταν... δύσκολη. Ο Σέρβος τα έδωσε όλα σε Ζέεφελντ και Έρμελο, στέλνοντας το μήνυμα ότι δικαιούται να αγωνίζεται στους «ερυθρόλευκους». Με την παρουσία του κέρδισε και τον Μαρτίνς, ο οποίος αρχικά τουλάχιστον δεν τον είχε ψηλά στη λίστα του.

Τα επίσημα παιχνίδια με Λουκέρνη και Μπέρνλι έδειξαν ότι Γιάγκος Βούκοβιτς αποτελεί σταθερά σημείο αναφοράς για την «ερυθρόλευκη» άμυνα. Με σωστές τοποθετήσεις και επεμβάσεις στις κρίσιμες φάσεις κάλυψε ακόμα και τα λάθη του λιγότερο σταθερού Μιράντα.

Δεν μπορεί κανείς να συλλάβει εύκολα τη δυσκολία της πρόκλησης που αντιμετώπισε ο «Βούκο»: Από «τελειωμένος» έπρεπε να γίνει απαραίτητος. Και χάρη στη δική του προσπάθεια και επιμονή έγινε ενδεκαδάτος και αναντικατάστατος. Του αξίζουν συγχαρητήρια γι' αυτό.

Ασφαλώς, είναι πολύ νωρίς για να εξάγουμε συμπεράσματα για τη διάρκεια της καλή του απόδοσης. Όμως, αυτό που μπορούμε να πούμε είναι ότι ο Βούκοβιτς δικαιούταν μια ευκαιρία στον Ολυμπιακό και την πήρε. Είναι στο χέρι του τώρα να την αξιοποιήσει στο έπακρο.