Ο ψυχωμένος Ολυμπιακός δεν φοβάται κανέναν

Οι Πειραιώτες που σήκωσαν στο Περιστέρι το βάρος της μεγάλης πίεσης και η… αρρώστια που τρώει τα σωθικά τους. Γράφει ο Γ. Στασινόπουλος.

Ο ψυχωμένος Ολυμπιακός δεν φοβάται κανέναν

Το ματς με τον Ατρόμητο ήταν «τελικός» για τον Ολυμπιακό και το βάρος που είχαν πάνω τους οι ποδοσφαιριστές ήταν πολύ μεγάλο. Ίσως το μεγαλύτερο από το ξεκίνημα της σεζόν. Πρώτον οι Πειραιώτες αν δεν νικούσαν η διαφορά από την κορυφή θα άνοιγε στο κι άλλο είτε θα πήγαινε στο -8 είτε στο -9. Φυσιολογικά τα πράγματα θα γίνονταν πολύ δύσκολα για τον Ολυμπιακό.

Δεύτερον η ομάδα του Πειραιά έψαχνε από την αρχή της σεζόν μία νίκη σε ένα μεγάλο ματς. Τρίτον στη διακοπή του πρωταθλήματος οι Πειραιώτες δικαιώθηκαν για τα γεγονότα της Πάτρας. Για να έχει αξία αυτό, όμως, θα πρέπει να πάρει την κατάσταση στα χέρια της η ομάδα. Από εδώ και στο εξής πρέπει να μιλήσουν οι ποδοσφαιριστές και να διεκδικήσουν τον τίτλο.

Όλα αυτά τα «πρέπει» υπήρχαν στις πλάτες των παικτών και καλούνταν να αποδείξουν πως μπορούν να ανταπεξέλθουν σε ένα ματς που το παίζουν με το πιστόλι στον κρόταφο. Κι όμως οι «ερυθρόλευκοι» έφεραν εις πέρας την αποστολή τους και πήραν έναν «τελικό» που τους κρατάει όρθιους στο πρωτάθλημα και παράλληλα επιβεβαιώνει πως η ομάδα έχει χαρακτήρα και ψυχή. Το είχα γράψει και μετά το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό ότι τον φετινό Ολυμπιακό δεν μπορείς να τον κατηγορήσεις γι’ αδιαφορία.

Στο Περιστέρι, όμως, ξεπέρασε τα όρια του. Όχι αδιάφορος δεν ήταν, αλλά είχε στο γήπεδο «πολεμιστές». Είχε παίκτες που κατέθεσαν τη ψυχή τους σε ένα ματς που έπεφταν κορμιά και από ένα σημείο και μετά ξέφυγε η κατάσταση και πήγαινε μόνο στη δύναμη. Οι «ερυθρόλευκοι» έβγαλαν ψυχή, έδειξαν μία νοοτροπία διαφορετική και τη δείχνουν από το ξεκίνημα της σεζόν.

Αυτός ο Ολυμπιακός, όμως, αδικεί τον εαυτό του. Και τον αδικεί διότι ενώ παλεύει με ψυχή και πάθος δεν μπορεί να στον αγωνιστικό χώρο να κάνει γκολ τις φάσεις που φτιάχνει. Ανάγκασε μία πολύ καλή ομάδα όπως είναι ο Ατρόμητος να κάνει ένα κακό παιχνίδι, κυριάρχησε στον αγωνιστικό χώρο, είχε τη μπάλα στα πόδια του, αλλά πάλι δεν είχε το γκολ. Και δεν φτάνει που δεν το έχει, αλλά το δέχεται όπως έγινε και με τον ΠΑΟΚ και με την ΑΕΚ και με τον Παναθηναϊκό και με τον ΟΦΗ και τώρα στο Περιστέρι. Είναι το πρόβλημα που… τρώει τα σωθικά του φετινού Ολυμπιακού και είναι κρίμα να κάνει τέτοια ψυχωμένη προσπάθεια και στο τέλος να μπλέκει.

Και για να κλείσουμε η κίνηση των ποδοσφαιριστών να αγκαλιαστούν στο κέντρο του γηπέδου μετά το τέλος του ματς και να φωνάξουν «Ολυμπιακός» δείχνει την αλλαγή νοοτροπίας και διάθεσης που υπάρχει φέτος στην ομάδα. Επιπλέον και όσον αφορά στη διαιτησία όταν το λέει η καρδιά σου και όταν υπάρχουν παίκτες αξίας και προσωπικότητας δεν μπορεί κανείς να σε επηρεάσει. Άλλωστε και οι ίδιοι προ ημερών το είχαν πει ότι «δεν υπάρχει καμία δικαιολογία».