Ο Άγιαξ μπορεί να είναι η τελευταία παράσταση του Ουζουνίδη στην ΑΕΚ…

Πολύ βαρύ το κλίμα για τον Έλληνα τεχνικό στο «κιτρινόμαυρο» στρατόπεδο. Δυσαρέσκεια και για παίκτες, αλλά και για οπαδούς…

Ο Άγιαξ μπορεί να είναι η τελευταία παράσταση του Ουζουνίδη στην ΑΕΚ…

Δεν τα κατάφερε ούτε στο Αγρίνιο λοιπόν η ΑΕΚ. Ο Μαρίνος Ουζουνίδης προανήγγειλε εκκαθαρίσεις παικτών αν δεν αλλάξει η εικόνα κάποιων, αλλά πολύς κόσμος πλέον στο «κιτρινόμαυρο» περιβάλλον εκτιμά πως δεν θα προλάβει να πάρει τη σκούπα ο Έλληνας τεχνικός και αυτό γιατί η πρώτη κίνηση θα ανήκει στον Δημήτρη Μελισσανίδη, ο οποίος φέρεται αποφασισμένος, μετά την ήττα από τον Παναιτωλικό, να αντιδράσει και να απομακρύνει τον προπονητή…

Αυτά κυκλοφορούν στα δημοσιογραφικά γραφεία τις τελευταίες ώρες. Πολλοί ήδη μιλούν για τη μεγάλη επιθυμία του Μανόλο Χιμένεθ να επιστρέψει στα Σπάτα και να ξανά οδηγήσει την αγαπημένη του ομάδα σε ασφαλή μονοπάτια. Άλλοι πάλι κάνουν λόγο για νέο τεχνικό που θα είναι πρωτοεμφανιζόμενος στο ελληνικό πρωτάθλημα (ακούγονται φήμες ότι προτάθηκε ένας Βραζιλιάνος).

Όπως και να έχει, όλα φανερώνουν πως ο Μελισσανίδης δεν στέκεται με τα χέρια σταυρωμένα αλλά κινείται. Ψάχνεται, αναζητά και θα αποφασίσει. Λένε οι πηγές πως μετά τον Άγιαξ θα μάθουμε πού και αν κατέληξε. Ίσως αυτό το ματς να είναι η τελευταία ευκαιρία του Μαρίνου να σώσει το κεφάλι του. Να αναστρέψει το κλίμα και να πάρει παράταση ζωής. Άλλωστε δεν θα ήθελε ο Μελισσανίδης να στείλει την ομάδα του σε αγώνα του Τσάμπιονς Λιγκ με υπηρεσιακό τεχνικό.

Όσο για τους ποδοσφαιριστές υπάρχει και εκεί έντονη δυσαρέσκεια στη διοίκηση για κάποιος. Πιστεύουν οι παράγοντες πως ορισμένοι δεν προσπαθούν με όλες τους τις δυνάμεις, ότι δείχνουν μια απάθεια.

Εδώ βέβαια πρέπει να εξεταστούν πάρα πολλά και ενδεχομένως να είναι άδικοι οι διοικούντες. Για παράδειγμα, θα πρέπει να αξιολογηθεί η προσπάθεια των δεκατεσσάρων – δεκαπέντε παικτών που έχουν τραβήξει όλο το κουπί από το καλοκαίρι με δύο παιχνίδια την εβδομάδα. Λύσεις στον πάγκο δεν υπάρχουν και παίζουν οι ίδιοι και οι ίδιοι. Επόμενο είναι να σκάσουν.

Πώς λοιπόν μπορεί να έχει η ΠΑΕ την απαίτηση να παίζουν στο φουλ συνεχώς. Άνθρωποι είναι δεν είναι ρομπότ. Παρ’ όλα αυτά ένας προβληματισμό για κάποιους όντως υφίσταται.

Όσο για τους οπαδούς, που ζήτησαν από τους ποδοσφαιριστές στο Αγρίνιο να φύγουν όταν εκείνοι πήγαν στην πλευρά τους στο τέλος του ματς, θα πρέπει και οι ίδιοι να αναλογιστούν τις ευθύνες τους. Τα επεισόδια στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό και το μείον τρία αποτέλεσε ένα μεγάλο πισωγύρισμα για την ομάδα.