Μανουέλ!

Σε τέτοια παιχνίδια οι ευκαιρίες πρέπει να αξιοποιούνται. Και να γίνονται αφετηρία και «ξεπέταγμα». Μάνος και Ναουέλ έχουν αυτή την ευκαιρία μπροστά τους.

Μανουέλ!

Ο τραυματισμός του Λάζαρου Χριστοδουλόπουλου έπειτα από εκείνους των βασικών στράικερ Μιγκέλ Γκερέρο και Αχμέντ Χασάν μοιάζει σαν πραγματική κακοδαιμονία για τον Ολυμπιακό και τους παίκτες του, πέραν εκείνης των πολλών χαμένων ευκαιριών και της δυσκολίας στο σκοράρισμα.

Στο δύσκολο αυριανό παιχνίδι με τον Ατρόμητο στο Περιστέρι που, εκτός των άλλων, περιλαμβάνει και μεγάλη βαθμολογική σημασία για την ομάδα του Πειραιά, δίδεται επιθετικό βάρος σε δύο ποδοσφαιριστές που δεν έχουν φέτος πολύ χρόνο συμμετοχής, είναι πιο πίσω από άλλους συμπαίκτες τους στις επιλογές του προπονητή, ενώ η φάση προσαρμογής τους σε δεδομένα μιας ομάδας σαν τον Ολυμπιακό είναι ακόμη σε εξέλιξη.

Ο Δημήτρης Μάνος θα είναι ο σέντερ φορ του Ολυμπιακού σε αυτή την καθοριστική αναμέτρηση και ο Ματίας Ναουέλ ο ένας εκ των wingers. Η αποστολή τους είναι δύσκολη διότι χωρίς να έχουν μεγάλη σειρά παιχνιδιών στα πόδια τους και συνεπώς καλό ρυθμό, θα πρέπει να αντιμετωπίσουν μία από τις πιο ισχυρές και ομοιογενείς άμυνες του ελληνικού πρωταθλήματος και να σκοράρουν απέναντι σε μία ομάδα που δεν έχει γνωρίσει προς το παρόν την ήττα. Θα πρέπει δηλαδή να συμβάλλουν τα μέγιστα για να πάρει ο Ολυμπιακός μία υπερπολύτιμη νίκη κόντρα σε ένα συγκρότημα που έχει αποδείξει πως ξέρει πολύ καλά να αποφεύγει την ήττα.

Τόσο για τον Έλληνα φορ όσο και για τον Αργεντινό (μεγαλωμένο στην Ισπανία) εξτρέμ, η πρόκληση είναι μεγάλη. Αλλά για τους παίκτες που είναι στον Ολυμπιακό και θέλουν να στεριώσουν στον Ολυμπιακό, τέτοιες προκλήσεις είναι απαραίτητες ώστε να ανταποκριθούν και να πείσουν. Μπορεί το αυριανό ματς να αποτελέσει αφετηρία για τους δύο (ουσιαστικά «ρούκις» στις βασικές επιλογές) επιθετικούς, ώστε να πάρουν περισσότερο χρόνο στη συνέχεια και να τύχουν μεγαλύτερης εμπιστοσύνης. Έχουν τη δυνατότητα αύριο να δείξουν ότι στο ρόστερ του Ολυμπιακού δεν είναι αναντικατάστατοι οι τραυματίες Λάζαρος και Χασάν ή ο ανέτοιμος Γκερέρο.

Το μεγάλο βάρος επιθετικά «πέφτει» φυσικά σε πιο έμπειρους και «μπαρουτοκαπνισμένους» παίκτες, όπως ο Κώστας Φορτούνης και ο Ντανιέλ Ποντένσε, αλλά για τον Μάνο και τον Ναουέλ η ευκαιρία είναι διπλή. Να προσφέρουν στην ομάδα, να προσφέρουν και στον εαυτό τους. Είναι «στο χέρι» τους να την εκμεταλλευτούν. Διότι με την επιστροφή των τραυματιών, την προσθήκη του Μασούρα και την απόκτηση πιθανότατα νέου σέντερ φορ τον Γενάρη, ο ανταγωνισμός γι΄αυτούς θα είναι πολύ μεγαλύτερος...