Μεταγραφές από την Πλατεία!

Η καλή παράδοση που έχουν δημιουργήσει στον Ολυμπιακό οι ποδοσφαιριστές που αποκτήθηκαν από τον Πανιώνιο. Ποιοι ήρθαν τα τελευταία χρόνια και τι έκαναν.

Μεταγραφές από την Πλατεία!

Δεν μας έχει συνηθίσει ο Ολυμπιακός να ανακοινώνει τις συμφωνίες του με ποδοσφαιριστές ή ομάδες αρκετό καιρό πριν την έναρξη της μεταγραφικής περιόδου. Το έκανε αυτό με τον Γιώργο Μασούρα από τον Πανιώνιο. Εδώ και πολύ καιρό το τμήμα σκάουτινγκ του Ολυμπιακού παρακολουθούσε τον ποδοσφαιριστή των «κυανέρυθρων» και παράλληλα είχε ανάψει το πράσινο φως προκειμένου να πραγματοποιηθεί η μεταγραφή.

Οι Πειραιώτες έκαναν δικό τους τον παίκτη που έχει πρωταγωνιστικό ρόλο στον φετινό Πανιώνιο και ο οποίος τα τελευταία χρόνια έχει φοβερή εξέλιξη. Ο Ολυμπιακός συνεχίζει να δείχνει εμπιστοσύνη στην αγορά του Πανιωνίου. Μία αγορά που του έχει βγει τα τελευταία χρόνια και πλην ελάχιστων εξαιρέσεων όσοι αποκτήθηκαν από την Πλατεία πρόσφεραν στον Ολυμπιακό. Ο Μασούρας θα γίνει ο δέκατος ποδοσφαιριστής από το 2011 μέχρι σήμερα που θα κάνει τη διαδρομή Νέα Σμύρνη-Ρέντη. Ας δούμε αναλυτικά ποιοι ήρθαν και από τον Πανιώνιο και τι έκαναν στον Ολυμπιακό.

Ο Γιάννης Μανιάτης αποκτήθηκε από τον Ολυμπιακό τον Ιανουάριο του 2011 και έμεινε μέχρι τον Φεβρουάριο του 2016. Σε αυτό το διάστημα είχε και έναν δανεισμό στη Σταντάρ Λιέγης, ενώ χρίστηκε και αρχηγός του Ολυμπιακού. Με την ερυθρόλευκη φανέλα έκανε 152 συμμετοχές, είχε 11 γκολ και 20 ασίστ.

Ο Δημήτρης Σιόβας αποκτήθηκε τον Ιούλιο του 2012 και έμεινε στον Ολυμπιακό μέχρι τον Ιανουάριο του 2017 όταν παραχωρήθηκε δανεικός στη Λεγανές, η οποία στη συνέχεια προχώρησε στην αγορά του. Με τη φανέλα του Ολυμπιακού έκανε 107 συμμετοχές με 3 γκολ και 4 ασίστ.

Ο Καρίμ Ανσαριφάρντ αποκτήθηκε τον Ιανουάριο toy 2017 και έμεινε στον Ολυμπιακό μέχρι τον Αύγουστο του 2018. Έκανε 48 συμμετοχές με 22 γκολ και 8 ασίστ και συνεχίζει την καριέρα του στη Νότιγχαμ Φόρεστ.

Ο Εσάν Χατζισαφί αποκτήθηκε τον Ιανουάριο του 2018 και τον Σεπτέμβριο του 2018 έφυγε για το Ιράν. Έκανε μόλις 7 συμμετοχές με την ερυθρόλευκη φανέλα, έχοντας 1 γκολ και 1 ασίστ.

Ο Μανώλης Σιώπης είναι μία περίεργη περίπτωση αφού ξεκίνησε από την Ακαδημία του Ολυμπιακού και ο Πανιώνιος τον είχε κάνει δικό του. Τον απέκτησε ο Ολυμπιακός τον Ιανουάριο του 2017 και έκανε μόλις 3 συμμετοχές με την ερυθρόλευκη φανέλα.

Ο Ανδρέας Σάμαρης αποκτήθηκε τον Αύγουστο του 2012 και έμεινε στον Ολυμπιακό μέχρι τον Αύγουστο του 2014 όταν και παραχωρήθηκε στη Μπενφίκα αντί ενός σημαντικού ποσού. Έκανε 38 συμμετοχές με τη φανέλα του Ολυμπιακού, σημείωσε 4 γκολ και είχε 5 ασίστ.

Ο Δημήτρης Κολοβός αποκτήθηκε τον Αύγουστο του 2013 και ο Ολυμπιακός είχε τα δικαιώματα του μέχρι τον Ιούλιο του 2017. Σε αυτό το διάστημα έκανε 11 συμμετοχές με τη φανέλα του Ολυμπιακού είχε 2 γκολ και 1 ασίστ, ενώ είχε παραχωρηθεί δανεικός σε Πανιώνιο και Μέχελεν.

Ο Τάσος Αυλωνίτης ντύθηκε στα ερυθρόλευκα τον Ιούλιο του 2014 και στον Ολυμπιακό άνηκε μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2016. Με τη φανέλα του Ολυμπιακού έκανε 25 συμμετοχές, είχε 2 γκολ και 2 ασίστ.

Ο Σπύρος Ρισβάνης αποκτήθηκε από τον Ολυμπιακό τον Ιούλιο του 2017 και το καλοκαίρι του 2018 παραχωρήθηκε στον Ατρόμητο ενώ είχε μεσολαβήσει ένας δανεισμός στην ομάδα του Περιστερίου. Με τη φανέλα του Ολυμπιακού δεν κατέγραψε καμία συμμετοχή.

Αξίζει να σημειώσουμε πως ο Ολυμπιακός είχε παραχωρήσει δανεικούς στους Νεοσμυρνιώτες τον Μπεν, τον Μήτρογλου και τον Γιαννιώτη. Στην πλειοψηφία τους οι ποδοσφαιριστές από τη Νέα Σμύρνη «πιάνουν» στον Πειραιά. έχει δημιουργηθεί μία καλή παράδοση που θέλει να τη συνεχίσει ο Γιώργος Μασούρας.