Σεμπά και Πάρντο: Πώς αλλάζουν οι καιροί

Τις δύο πρώτες χρονιές τους στον Ολυμπιακό Πάρντο και Σεμπά ήταν πρωταγωνιστές (ο καθένας ανά σεζόν) στους δύο τελευταίους τίτλους της ομάδας. Τώρα είναι «αποδιοπομπαίοι τράγοι» και αναζητείται τρόπος αποχώρησης.

Σεμπά και Πάρντο: Πώς αλλάζουν οι καιροί

Σεμπά και Πάρντο δεν υπάρχουν για τον Ολυμπιακό και ειδικά για τον κόσμο της ομάδας. Και μόνο που υπήρξαν σενάρια «τελευταίας ευκαιρίας», ειδικά για τον Βραζιλιάνο εξτρέμ οι αντιδράσεις στα social media ήταν έντονα αποδοκιμαστικές. Προφανώς ο Ολυμπιακός δεν υπάρχει περίπτωση λίγους μήνες πριν από τη λήξη των συμβολαίων που έχει με τους δύο αλλοδαπούς εξτρέμ να ποντάρει πάνω τους, αλλά καταλαβαίνουμε καλά πως η πλήρης αποδόμησή τους στερεί από τον σύλλογο να έχει κάποιο σοβαρό οικονομικό όφελος από την παραχώρησή τους. Και θυμόμαστε επίσης καλά ότι ο Ολυμπιακός δεν είχε δώσει και λίγα χρήματα προκειμένου να αποκτήσει τον Πάρντο από την Μπράγκα και τον Σεμπά από την Εστορίλ, κατόπιν εισηγήσεων του κοσμαγάπητου - και δικαίως - Μάρκο Σίλβα πριν από 3,5 χρόνια.

Ας θυμηθούμε και κάτι άλλο. Την πρώτη σεζόν, επί Σίλβα, ο Πάρντο ήταν μονίμως βασικός και με αρκετά πολύ καλά ματς στην ομάδα. Ο Κολομβιανός είχε παίξει σε 32 αγώνες με 8 γκολ και 7 ασίστ. Ο Σεμπά δεν είχε ξεκινήσει το ίδιο καλά και είχε αμφισβητηθεί, αλλά κι αυτός είχε πολλές συμμετοχές (32 αγώνες, 4 γκολ, 6 ασίστ).

Στη δεύτερη περίοδό τους στην ομάδα, επί Μπέντο, είχε συμβεί το αντίστροφο. Μεγάλη άνοδος στην απόδοση του Σεμπά που στο πρώτο εξάμηνο ήταν από τους κορυφαίους (ίσως και ο σταθερότερος) παίκτης της ομάδας. Έπαιξε σε 43 ματς, με απολογισμό 7 γκολ και 12 ασίστ! Μόνο που το τελευταίο γκολ, με τον Παναιτωλικό, τον Δεκέμβρη του 2016 ήταν και το τελευταίο της καριέρας του στον Ολυμπιακό! Πριν από δυο χρόνια δηλαδή! Ο Πάρντο έκανε πολύ κακό πρώτο εξάμηνο και δόθηκε δανεικός τον χειμώνα του '17 στη Ναντ από την οποία επέστρεψε το επόμενο καλοκαίρι. Σε αυτές τις δύο περιόδους, πάντως, ο Βραζιλιάνος και ο Κολομβιανός αναδείχτηκαν πρωταθλητές με τον Ολυμπιακό και πότε ο ένας, πότε ο άλλος είχαν σοβαρή συμβολή σε αυτούς τους τίτλους.

Πέρυσι η πτώση ήταν σε επίπεδο «κατρακύλας». Ο Πάρντο έβαλε τα δύο γκολ στο ματς με την Σπόρτινγκ, μειώνοντας στο τέλος. Και άλλα δύο στο πρωτάθλημα με τον Πλατανιά. Τα τελευταία του με τον Ολυμπιακό, πριν από ένα χρόνο! Ο Σεμπά έπαιζε συνήθως αλλαγή σε Ελλάδα και Ευρώπη, με απολογισμό μία ασίστ στην εκτός έδρας ισοπαλία με την Ξάνθη. Ο Μπέντο τον πήρε στην Κίνα και ήταν σαν δώρο για τον Ολυμπιακό, μόνο που όπως φαίνεται δεν κράτησε πολύ, εκτός εάν επιβεβαιωθούν οι φήμες ότι η πρώην ομάδα του μπορεί να επανέλθει με την ενεργοποίηση της οψιόν ή με κάποια άλλη πρόταση. Ο Πάρντο κανείς δεν ξέρει αν θα ψαχτεί τώρα τον χειμώνα να φύγει ή θα μείνει μέχρι το καλοκαίρι για να πάει κάπου ελεύθερος, αλλά στην ευκαιρία που πήρε φέτος από τον Μαρτίνς στην αρχή με τον Λεβαδειακό δεν την αξιοποίησε και έκτοτε απλά προπονείται στο Ρέντη και δεν παίζει ούτε στο Κύπελλο (αλλαγή 7΄πάλι με τον Λεβαδειακό, καθόλου με την Παναχαϊκή).

Αυτή είναι η καταγραφή της πραγματικότητας για τις δύο συγκεκριμένες μεταγραφές ακραίων επιθετικών που δεν μπόρεσαν να κάνουν τη διαφορά (για να το πούμε κομψά) στην τετραετία των συμβολαίων τους με την ελληνική ομάδα. Έχοντας μόνο ξεσπάσματα (ο Πάρντο) ή φιλοτιμία (ο Σεμπά)...