Πανιώνιος: Η απόλυτη ισορροπία

Στο πλαίσιο του «ελέγχου προόδου» των 16 ομάδων της SuperLeague μετά το 1/3 του πρωταθλήματος, παρουσιάζουμε σήμερα τον Πανιώνιο.

Πανιώνιος: Η απόλυτη ισορροπία

Παρότι οι 10 πρώτες αγωνιστικές -συγκριτικά με το σύνολο των 30 στο τρέχον πρωτάθλημα- αποτελούν μικρό δείγμα γραφής για οποιαδήποτε ομάδα, εντούτοις ο Πανιώνιος έχει... προλάβει να παρουσιάσει δύο εντελώς διαφορετικά πρόσωπα: Το κακό στις τέσσερις εφιαλτικές πρώτες στροφές της σεζόν και το καλό στη συνέχεια, όπου μετράει τέσσερις νίκες μία ισοπαλία και μόλις μία ήττα σε σύνολο έξι αγώνων.

Πράγματι, μετά το πέρας των πρώτων τεσσάρων αγωνιστικών οι «κυανέρυθροι» είχαν αποκομίσει μόλις έναν πόντο -στην εντός έδρας ισοπαλία της πρεμιέρας με τον ΟΦΗ- και τρεις σερί ήττες, έστω κι αν αυτές προήλθαν οριακά από ΠΑΟΚ και Ολυμπιακό εντός έδρας, όπως και από την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ, όπου η ομάδα της Νέας Σμύρνης πιθανότατα πραγματοποίησε τη χειρότερη εμφάνιση της σεζόν γνωρίζοντας τη συντριβή.

Έκτοτε, όμως, το συγκρότημα του Ζοζέ Ανιγκό γύρισε τον... διακόπτη, δείχνοντας τις πραγματικές του δυνατότητες. Αρχικά ήρθε το διπλό στη Ριζούπολη, ακολούθησε η εντός έδρας επικράτηση επί του Άρη, ενώ η οριακή ήττα από τον ΠΑΟ στο ΟΑΚΑ ήταν και η τελευταία για τους Νεοσμυρνιώτες.

Αφότου έχασε μέσα από τα χέρια του τη νίκη στο εντός έδρας παιχνίδι με τον Ατρόμητο -που ισοφάρισε στα... χασομέρια-, ο Πανιώνιος συνέχισε με εντυπωσιακή «τριάρα» επί του Παναιτωλικού και με διπλό στα Πηγάδια επί της σκληροτράχηλης αμυντικά Ξάνθης.

Συνέπεια αυτής της αγωνιστικής «διπροσωπίας» των Νεοσμυρνιωτών είναι να έχουν απόλυτη ισορροπία στα αποτελέσματά τους μέχρι στιγμής στο πρωτάθλημα, ευρισκόμενοι ακριβώς στη μέση της κατάταξης (8οι) και με απολογισμό 4 νικών, 2 ισοπαλιών και 4 ηττών.

Παράλληλα, είναι η μοναδική ομάδα στο πρωτάθλημα με ουδέτερο goal average, καθώς έχει ίδιο ενεργητικό και παθητικό τερμάτων με 11 στην κάθε κατηγορία. Αν, πάντως, κρίνουμε από την εικόνα που έχει παρουσιάσει στα τελευταία ματς, αυτό είναι πολύ πιθανό να αλλάξει θετικά στη συνέχεια...

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ

Κατάταξη: 8η

Ρεκόρ: Νίκες 4 Ισοπαλίες 2 Ήττες 4

Επίθεση: 11 γκολ

Άμυνα: 11 γκολ

Ασίστ: 9

Δοκάρια: 2

Πέναλτι: 0

Κάρτες: 26 κίτρινες

Πρώτος σκόρερ: Μασούρας 4 γκολ

Πρώτος σε συμμετοχές: Γκουστάβο, Μπανανά, Κούρντι 950 λεπτά

Εισιτήρια: 2.514 μ.ο.