Παναθηναϊκός: Χαμόγελα για το παρόν, «σύννεφα» για το μέλλον

Στο πλαίσιο του «ελέγχου προόδου» των 16 ομάδων της SuperLeague μετά το 1/3 του πρωταθλήματος, παρουσιάζουμε σήμερα τον Παναθηναϊκό

Παναθηναϊκός: Χαμόγελα για το παρόν, «σύννεφα» για το μέλλον

Η ανάγκη έγινε πρότζεκτ για τον Παναθηναϊκό το καλοκαίρι και ο Γιώργος Δώνης με τον Νίκο Νταμπίζα έκαναν μια ομάδα με πολλά «πιτσιρίκια» στην βασική ομάδα, με «μνημονιακό» μπάτζετ λόγω οικονομικών προβλημάτων, αλλά και μεταγραφικών περιορισμών.

Ξεκίνησε τη σεζόν με μείον έξι βαθμούς, αλλά αμέσως κατάφερε να τους καλύψει εκμεταλλευόμενος και το καλό πρόγραμμα που είχε. Με βατά παιχνίδια στο ΟΑΚΑ και εκτός έδρας δοκιμασίες με τις λεγόμενες «μικρομεσαίες» ομάδες.

Στη συνέχεια ήρθαν τα ντέρμπι με ΠΑΟΚ, ΑΕΚ και Ολυμπιακό και το πρόσημο είναι μάλλον θετικό, αφού μέτρησαν μια ήττα στη Θεσσαλονίκη. Ο πήχης ήταν ασφαλώς χαμηλά, εξαιτίας των συνθηκών που επικρατούν στην ΠΑΕ και στις πρώτες δέκα αγωνιστικής θα έλεγε κανείς πως οι «πράσινοι» έχουν καταφέρει να χαμογελούν με αισιοδοξία.

Παρουσιάζουν στον αγωνιστικό χώρο καλό θέαμα, έχουν «ζεστάνει» τον κόσμο της ομάδας και τον έχουν πείσει να πάει στο γήπεδο, κάτι που φαίνεται και από τον έως τώρα μέσο όρο των εισιτηρίων.

Το ερωτηματικό βέβαια είναι πως θα διαχειριστούν οι «πράσινοι» το… κακό φεγγάρι της ομάδας και τις απρόσμενες ήττες. Τα διοικητικά προβλήματα φυσικά είναι το πολύ μεγάλο «αγκάθι». Ο εξαφανισμένος Πιεμπονγκσάντ, ο Αλαφούζος που είναι και δεν είναι στην ΠΑΕ, οι «ισχνές» οικονομικές δυνατότητες και η αβεβαιότητα για το αύριο βάζουν σε κίνδυνο την πορεία της ομάδας.

Παναθηναϊκός

Κατάταξη: 6

Ρεκόρ: Νίκες 6 Ισοπαλίες 3 Ήττες 1

Επίθεση: 15 γκολ

Άμυνα: 7 γκολ

Ασίστ: 8

Δοκάρια: 3

Πέναλτι: 3 (3)

Κάρτες: 22 κίτρινες

Πρώτος σκόρερ: Γιόχανσον 3 γκολ

Πρώτος σε συμμετοχές: Ινσούα 951 ΄

Εισιτήρια: 12.006 μ.ο

Αύριο ο Άρης και ο Πανιώνιος