Να ποια είναι η ποινή του Ολυμπιακού για το ματς με Παναχαϊκή

Ανακοινώθηκε η ποινή του Ολυμπιακού για τα γεγονότα στον αγώνα Ολυμπιακός-Παναχαϊκή

Να ποια είναι η ποινή του Ολυμπιακού για το ματς με Παναχαϊκή

Με πρόστιμο 60.000 ευρώ τιμωρήθηκε ο Ολυμπιακός

Ο Ολυμπιακός είχε κληθεί σε απολογία, με βάση τα άρθρα 14-15 παράγραφος 4β, που κάνει λόγο για βιαιοπραγία κατά προσώπων, αλλά η υπόθεση εκδικάστηκε με τα άρθρα 14-15 παράγραφος 4α.

Tο δικαστήριο δέχτηκε τα στοιχεία που προσκόμισαν οι δικηγόροι του Ολυμπιακού στο υπόμνημα 50 σελίδων και πείστηκε ότι δεν συντρέχει λόγος αφαίρεσης βαθμών. Η απόφαση πάρθηκε παμψηφεί.

Η πειθαρχική επιτροπή έκρινε πως δεν υπήρξε κάποιος τραυματισμός, κάτι που έλεγαν με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο από την πρώτη στιγμή οι άνθρωποι του Ολυμπιακού. Μέτρησε επίσης ότι δεν έσπασαν καθίσματα στις εξέδρες του Παμπελοποννησιακού Σταδίου.

Στον Πειραιά υπήρξε ικανοποίηση για την απόφαση και αίσθημα δικαίωσης για την αποφυγή βαρύτερης τιμωρίας, καθώς τόσο στη διάρκεια της απολογίας όσο και με την κατάθεση υπομνημάτων, είχε αποδειχθεί από την πλευρά της ΠΑΕ και των νομικών εκπροσώπων της η ακριβής περιγραφή των γεγονότων και ότι δεν υπήρχε καμία ευθύνη για όσα συνέβησαν. Ενώ σε ό,τι αφορά τον τραυματισμό, υπήρξε ένορκη κατάθεση από το συγκεκριμένο άτομο πως συνέβη μακριά από το γήπεδο και από άγνωστους δράστες.

Ένα στοιχείο που δεν πρέπει να περάσει απαρατήρητο έχει να κάνει και με την απόφαση που είχε πάρει η πειθαρχική επιτροπή της ΕΠΟ για τον αγώνα Κυπέλλου ΠΑΟΚ - Άρη στην Τούμπα. Και τότε είχε επιβληθεί πρόστιμο.