Θα ήταν ωραίο με Μήτρογλου, αλλά...

Μπορεί στη Γαλλία να έχουν ξεσαλώσει με το θέμα Μήτρογλου, αλλά δεν είναι απλό να επιστρέψει ο πιο ακριβός Έλληνας επιθετικός.

Θα ήταν ωραίο με Μήτρογλου, αλλά...

Στην Γαλλία υπάρχει, λοιπόν, έντονη φημολογία περί σκέψεων να επιστρέψει ο Κώστας Μήτρογλου στον Ολυμπιακό. Μόνο που οι σκέψεις αυτές φαίνεται να υπάρχουν μόνο στην πλευρά της Μαρσέιγ. Ούτε σε αυτή του Ολυμπιακού, ούτε σε εκείνη του Μήτρογλου.

Έφτασαν σε σημείο να πουν ότι ο Μήτρογλου δεν κάνει ούτε για τον... ΠΑΟΚ ή ότι είναι...γίδι, σε μία επίδειξη γαλλικού σωβινισμού ή κακού χιούμορ. Ο Μήτρογλου... γίδι δεν είναι σίγουρα, για τον ΠΑΟΚ μπορεί να μην είναι... άξιος, αλλά για τον Ολυμπιακό ταιριάζει σίγουρα ένας παίκτης που έχει προσφέρει πολλά στο σύλλογο και έχει ένα ιδιαίτερο «δέσιμο» με την ομάδα στην οποία αγωνίστηκε για πολλά χρόνια και σε αρκετές... θητείες.

Ο Μήτρογλου στην Μαρσέιγ παίζει από πέρυσι το καλοκαίρι έπειτα από μία πολύ ακριβή κίνηση απόκτησής του από την Μπενφίκα. Έχει αγωνιστεί σε 44 ματς και έχει βάλει 16 γκολ. Δεν τα λες πολλά, δεν τα λες και λίγα. Φέτος έχει σκοράρει μόνο 3 φορές στο πρωτάθλημα και είναι φανερό ότι η Μαρσέιγ κάνει σοβαρές σκέψεις να τον αφήσει τον επόμενο χειμώνα και να πάρει κάποιον άλλο σέντερ φορ.

Το σενάριο να γυρίσει στον Ολυμπιακό με δανεισμό προκύπτει στη Γαλλία από το γεγονός ότι είναι μια μετακίνηση που θα μπορούσε να γίνει λόγω των σχέσεων του παίκτη με τον ελληνικό σύλλογο, ο οποίος τυχαίνει φέτος να έχει και πρόβλημα στο σκοράρισμα. Έτσι έχουν γίνει οι συνειρμοί. Αλλά από εκεί και πέρα τα θέματα είναι πολλά.

Ο Μήτρογλου έχει ένα συμβόλαιο περίπου 2,5 εκ. ευρώ στην Μαρσέιγ, άρα ο Ολυμπιακός ακόμη και αν δανειστεί τον παίκτη θα πρέπει να του δώσει κάπου τα μισά, συν τους φόρους. Ένα μεγάλο ποσό δηλαδή για να τον έχει για τον δεύτερο γύρο του πρωταθλήματος και σίγουρα όχι για την Ευρώπη εάν προκριθεί, διότι ο παίκτης δεν θα έχει δικαίωμα συμμετοχής.

Κάθε άλλο παρά διαπιστωμένο είναι ότι ο ίδιος ο Μήτρογλου έχει αυτή τη στιγμή στο μυαλό του να επιστρέψει στην Ελλάδα, ξέροντας ότι μπορεί να βρει τα χρήματα που παίρνει ή και περισσότερα σε κάποιο άλλο πρωτάθλημα εντός ή εκτός Ευρώπης ή φυσικά παραμένοντας στο σύλλογο που ανήκει έως το 2021.

Ο Ολυμπιακός και ο Μαρτίνς δεν έχουν άρει την εμπιστοσύνη τους προς τους δύο βασικούς φορ που έχει η ομάδα, τον Χασάν και τον Γκερέρο. Κάθε άλλο. Ούτε υπάρχει καμία σκέψη προς το παρόν να διακοπεί ο δανεισμός του Αιγύπτιου από την Μπράγκα, όπως γράφτηκε στον γαλλικό Τύπο για να ενισχυθεί το σενάριο για Μήτρογλου και Ολυμπιακό.

Τώρα εάν τον Γενάρη έχουν αλλάξει κάποια δεδομένα στις σκέψεις του ελληνικού συλλόγου και του ποδοσφαιριστή, ώστε να υπάρξει έδαφος νέας συνεργασίας, αυτό δεν μπορεί κανείς να το ξέρει. Αλλά προς το παρόν ούτε έχει γίνει τίποτα, ούτε μοιάζει πιθανό ότι θα γίνει.