Ολυμπιακός: 44 τελικές, 1 γκολ, 1 βαθμός

Στα δύο ντέρμπι με ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκό αποδεικνύεται γιατί ο Ολυμπιακός δωρίζει το φετινό πρωτάθλημα. Με απλούς αριθμούς. Κάντε όσες άλλες αναλύσεις και συζητήσεις θέλετε, η αλήθεια είναι τόσο εύκολη. 
Ολυμπιακός: 44 τελικές, 1 γκολ, 1 βαθμός

Συλληπητήρια στην οικογένεια του ανθρώπου που έφυγε από τη ζωή. Περαστικά στον Σωκράτη Διούδη. Συγχαρητήρια σε όλο τον κόσμο που χειροκροτούσε και ενθάρρυνε τον τερματοφύλακα της αντίπαλης ομάδας.

Πάμε στα λιγότερο σημαντικά.

Ο Ολυμπιακός δεν έπαιξε ορθόδοξο ποδόσφαιρο στη μεγαλύτερη διάρκεια του χτεσινού ντέρμπι. Σύμφωνοι.

Μόνο μετά το γκολ που δέχτηκε πίεσε τόσο ασφυκτικά όσο θα έπρεπε να είχε κάνει και νωρίτερα. Σύμφωνοι.

Δεν πήρε σίγουρα ένα πέναλτι, ίσως και δύο, την ώρα που άλλες ομάδες συνεχίζουν να βγαίνουν από τη δύσκολη θέση με γκολ που δεν έπρεπε να μετρήσουν γιατί ήταν φάουλ. Σύμφωνοι.

Ο Μαρτίνς έκανε λάθος που άλλαξε θέση στον Φορτούνη και ο Φορτούνης που δεν έπαιξε καλά και δεν είχε ένταση όσο ήταν στα πλάγια. Σωστά.

Ο Νάτχο είναι πολύ καλός όσο διάστημα αντέχει, μπορεί να μην είναι η θέση του αυτή του «δεκαριού» γιατί δεν μπαίνει πολύ στην περιοχή, ίσως θα πρέπει να παίζει ή αυτός ή ο Φορτούνης, διότι και οι δύο μαζί δεν γίνεται. Οκ.

Ίσως όμως να μπορούν να παίζουν και μαζί σε τέτοια παιχνίδια κυριαρχίας εντός έδρας, με έναν αμυντικό μέσο από πίσω τους και όχι με δύο. Και πάλι οk.

Δοκάρι ο Χασάν με τον ΠΑΟΚ, δοκάρι ο Ομάρ χτες, ατυχία. Βεβαίως.

Δεν είναι δυνατόν τόσες γιόμες στο δεύτερο ημίχρονο ή μόνο μία κλασική ευκαιρία στο πρώτο. Μάλιστα.

Δεν γίνεται να μπαίνει τέτοιο αυτογκόλ με τον ΠΑΟΚ και τέτοιο γκολ σαν του Κάτσε με τον ΠΑΟ. Γίνεται.

Γιατί έπρεπε να αλλάξει ξαφνικά το 4-2-3-1 ο Μαρτίνς για να τους χωρέσει όλους, αλλά και γιατί δεν έβαλε τον Φορτούνη ή τον Νάτχο ή τον τάδε ή τον δείνα αν δεν τους έβαζε. Έχετε δίκιο.

Συζητείστε, αναλύστε, διαφωνήστε, πείτε ο καθένας τη γνώμη του για την ήττα από τον ΠΑΟΚ, την ισοπαλία με τον ΠΑΟ, ακόμη και για την ισοπαλία με την ΑΕΚ, με το δοκάρι του Χασάν κι εκεί, την ισοφάριση στο 89΄και την ευκαιρία του Φετφατζίδη.

Για λίγο, μόνο, θυμηθείτε την αριθμητική του δημοτικού: Με ΠΑΟΚ 23-4 οι τελικές. Σκορ 0-1. Με ΠΑΟ 21-3 οι τελικές. Σκορ 1-1. Το όλον 44-7 τελικές σε αγώνες ντέρμπι! Απολογισμός ένας βαθμός. Αυτό το πρόβλημα πώς μπορούμε να το λύσουμε; Και φυσικά, κόουτς, δεν λύθηκε κανένα πρόβλημα του γκολ για τον Ολυμπιακό, όπως είπατε στην πρόσφατη συνέντευξη. Δυστυχώς, όχι ακόμα.

Υ.Γ. Με την ίδια απλή αριθμητική, υπολογίστε πώς θα ήταν τώρα η βαθμολογία με νίκες σε αυτά τα ματς. Γι΄αυτό λέω: Δώρο και με κορδέλα...

Υ.Γ. 2: Πέρυσι, Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ 1-0 με... 4 τελικές. Και Ολυμπιακός-ΠΑΟ 1-1, με τελικές 10-10! Γιατί όντως αυτή η φετινή ομάδα του Ολυμπιακού είναι μια πολύ καλή ομάδα. Αλλά πρέπει να μάθει να σκοράρει, να αξιοποιεί ευκαιρίες, να ξεκλειδώνει πολυπρόσωπες άμυνες και να σπάει πούλμαν.