Τζόρτζεβιτς: Ο πόλεμος στη Γιουγκοσλαβία και η θρυλική του πορεία στην Ελλάδα (vid)

Ο Πρέντραγκ Τζόρτζεβιτς μιλά για τον πόλεμο στη Γιουγκοσλαβία, αλλά και την λαμπρή του καριέρα στη χώρα μας και τον Ολυμπιακό.

Τζόρτζεβιτς: Ο πόλεμος στη Γιουγκοσλαβία και η θρυλική του πορεία στην Ελλάδα (vid)

Ο πόλεμος της Γιουγκοσλαβίας το 1991, εκτός από τις πληγές που άνοιξε στη χώρα, άνοιξε και την πόρτα της εξόδου σε αθλητές, προκειμένου να γλυτώσουν από τα δεινά του και να βρουν την τύχη τους αλλού. Η Ελλάδα αποτέλεσε τον κοντινότερο προορισμό που τους παρείχε την ασφάλεια που ήθελαν και τους βοήθησε να κάνουν καριέρα.

Κάπως έτσι ήρθε και στην Ελλάδα ο Πρέντραγκ Τζόρτζεβιτς, ο οποίος έμελλε να γίνει ένας από τους σημαντικότερους παίκτες που αγωνίστηκαν ποτέ στα ελληνικά γήπεδα και σίγουρα ένας από αυτούς που άλλαξαν τον ρου της ιστορίας του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Αλλά πως από την συμμετοχή του στην αποστολή του Ερυθρού Αστέρα που κατέκτησε το κύπελλο Πρωταθλητριών στο Μπάρι με τη νίκη επί της Μαρσέιγ, βρέθηκε στη Γ’ Εθνική, χωρίς ο ίδιος να γνωρίζει ότι θα παίξει σε αυτή την κατηγορία;

Ο ίδιος εξιστορεί την πορεία του, στο σημερινό επεισόδιο των «Football Idols by Stoiximan» και διηγείται ανέκδοτες ιστορίες από την πορεία του στα ελληνικά γήπεδα. Την πορεία που τον έκανε να αποτελέσει σύμβολο και «αιώνιο αρχηγό» του Ολυμπιακού και τον έφερε στις κορυφαίες θέσεις των ξένων που ουσιαστικά έγιναν «Ελληνες» χάρη στην προσφορά τους στην ομάδα τους και το ελληνικό ποδόσφαιρο γενικότερα.

Ο «Τζόλε» ανοίγει την καρδιά του στο σημερινό απολαυστικό επεισόδιο και όπως και στο γήπεδο δεν μπορούσε να τον σταματήσει κανείς, έτσι κι εμείς αφήσαμε τον χειμαρρώδη λόγο του να μας παρασύρει στην αφήγησή του.