Ολυμπιακός: Κοιτάζει μόνο μπροστά, πέντε (συν ένας) τελικοί, προέχει η Ευρώπη

Ο Ολυμπιακός έχει μπροστά του το πιο καυτό διάστημα της ιστορίας του με πέντε (συν έναν) τελικούς για δύο τίτλους. Τι θα είχε συμβεί εάν...ας μην το σκέφτεται. Μόνο μπροστά. Και πρώτα η Ευρώπη, όχι μόνο χρονικά. 

Ολυμπιακός: Κοιτάζει μόνο μπροστά, πέντε (συν ένας) τελικοί, προέχει η Ευρώπη

Ο Ολυμπιακός εξακολουθεί να είναι τέταρτος στη βαθμολογία της Super League και εξακολουθεί να είναι σοβαρός διεκδικητής του τίτλου, γιατί όπως όλοι μάθαμε απόψε μπορεί με τρεις νίκες να είναι αυτός στην κορυφή.

Δύο πράγματα:

Πρώτον: Δεν υπάρχει κανένας λόγος να σκέφτεται τώρα κανείς στον Ολυμπιακό τί θα είχε συμβεί στο πρωτάθλημα εάν είχε πάρει έστω την ισοπαλία στη Νέα Φιλαδέλφεια όντας σαφώς ανώτερος της ΑΕΚ ή εάν είχε νικήσει τον Άρη πριν από λίγες μέρες. Λέμε μόνο τα επί Μεντιλίμπαρ διότι εάν πάμε πιο πίσω θα κοπανάμε κεφάλια σε τοίχους. Αλλά δεν έχει σημασία αυτό. Μόνο το μπροστά. Ποιός θα περίμενε πριν από λίγο καιρό ότι ο Ολυμπιακός στο φινάλε της σεζόν θα κρατούσε την τύχη στα χέρια του; Δύσκολο, αλλά όχι απίθανο. Πιθανότατο. Ρωτήστε την ΑΕΚ και τον ΠΑΟΚ...

Δεύτερον: Ποιό πρωτάθλημα; Ο Ολυμπιακός έχει δύο ιστορικά ματς με την Άστον Βίλα για να πάει για πρώτη φορά σε τελικό Ευρώπης. Κι όχι επειδή χρονικά προηγούνται οι αναμετρήσεις του Conference League, αλλά γιατί είναι πολύ σπουδαιότερος στόχος και επίτευγμα να βρεθεί στο τελικό της Νέας Φιλαδέλφειας παρά να πάρει τον εγχώριο τίτλο ξανά στα χέρια του από τη... Νέα Φιλαδέλφεια. Φέρνοντάς τα όλα... Τούμπα.

Είναι τρομερό αυτό που έχει κάνει ο Ολυμπιακός το τελευταίο διάστημα σε μια χρονιά χαμένη. Να ξέρει ότι θέλει μία ακόμη μεγάλη πρόκριση για να πάει στον τελικό. Και τρεις νίκες για να πάρει τον τίτλο στην Ελλάδα. Δεν θα το πίστευε ούτε ο πλέον αισιόδοξος.

Τον χειμώνα έγιναν αυτά που έπρεπε από τη διοίκηση. Ο Ολυμπιακός τα έχει ισορροπήσει, τα έχει φέρει στο σωστό δρόμο. Ο προπονητής και οι παίκτες έχουν κάνει πολλά, τώρα θα πρέπει να υπερβούν κι άλλο. Το ξέρουν ότι μπορούν.

Υ.Γ. Στο ματς με την Λαμία ο Ντανιέλ Ποντένσε έκανε «όργια». Λίγες μέρες πριν επιστρέψει σε ένα γήπεδο της Premier League, αυτά που έχει φάει τόσα χρόνια με το κουτάλι. Και θα επιδιώξει να δείξει πράγματα. Εάν συνεχίσει να έχει ουσία πέραν του θεαματικού παιχνιδιού, την ουσία που είχε στην Τούμπα για παράδειγμα, στο 1-4 με τον ΠΑΟΚ, τότε και η Άστον Βίλα και ο ΠΑΟΚ θα αντιμετωπίσουν ένα υπερόπλο.