Άρης – Ολυμπιακός 1-1: «Κόλλησε» στη Θεσσαλονίκη και το πρωτάθλημα απομακρύνεται!

Ο Ολυμπιακός αναδείχθηκε ισόπαλος 1-1 με τον Άρη στο «Κλ. Βικελίδης» και πέταξε δύο υπερπολύτιμους βαθμούς στην προσπάθειά του για κατάκτηση του τίτλου * Μέγα λάθος του Ντόη στη φάση του γκολ των «κιτρίνων», καμία φάση οι Πειραιώτες μετά το γκολ της ισοφάρισης. 

Άρης – Ολυμπιακός 1-1: «Κόλλησε» στη Θεσσαλονίκη και το πρωτάθλημα απομακρύνεται!

Ο Ολυμπιακός είχε ευκαιρίες, είχε δοκάρια, απείλησε αρκετές φορές τον Άρη, αλλά στο τέλος «κόλλησε» στο 1-1 στο «Κλ. Βικελίδης». Οι ψυχωμένοι «κίτρινοι» μετά το γκολ της ισοφάρισης που δέχτηκαν, δεν άφησαν πολλά περιθώρια στους Πειραιώτες για να απειλήσουν και κάπως έτσι ο Ολυμπιακός έχασε πολύτιμο έδαφος στην προσπάθεια που έκανε για τον τίτλο. Όχι τίποτε άλλο, αλλά δεν εκμεταλλεύτηκε και την γκέλα του ΠΑΟΚ στη Λαμία για να τον προσπεράσει στη βαθμολογία. Σημαντικό το λάθος του Ντόη στο 1-0, αλλά είναι ένα ζήτημα ότι μετά το γκολ της ισοφάρισης οι Πειραιώτες δεν δημιούργησαν μία φάση της προκοπής.

ΜΕ ΙΜΠΟΡΑ ΚΑΙ ΕΣΕ

Ο Μεντιλίμπαρ αυτή τη φορά αποφάσισε να πάει με δίδυμο στα χαφ τους Ιμπόρα και Έσε. Επέλεξε το 4-2-3-1, με τον Τζολάκη στα γκολπόστ, τους Ροντινέι, Ντόη, Κάρμο και Ορτέγκα στην τετράδα της άμυνας, τους Ιμπόρα και Έσε στα χαφ, τους Μαρτίνς και Φορτούνη στα άκρα της επίθεσης και τον Γιόβετιτς πίσω από τον Ελ Κααμπί. Ο Άκης Μάντζιος επέλεξε κι εκείνος το 4-2-3-1, έχοντας τον Κουέστα στην εστία, τους Οντουμπάτζο (δεξιά), Φαμπιάνο, Μπράμπετς και Μοντόγια (αριστερά) στην άμυνα, τους Ζουλ – Νταρίντα στα χαφ και τον Μορόν στην επίθεση πλαισίωναν οι Φετφατζίδης, Σουλεϊμάνοφ και Σαβέριο.

ΔΟΚΑΡΙΑ Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ, ΑΠΕΙΛΗΣΕ ΚΑΙ Ο ΑΡΗΣ

Ο Ολυμπιακός είχε ένα αρκετά καλό πρώτο ημίωρο. Έως το 30’ πίεσε, είχε μία μεγάλη ευκαιρία με τον Ελ Κααμπί στο 5’ και άλλη μία με τον Έσε στο 21’. Και στις δύο περιπτώσεις ο Κουέστα φώναξε βροντερό «παρών με εντυπωσιακές και δύσκολες αποκρούσεις, διατηρώντας το 0-0. Στο 9’ οι Πειραιώτες πέτυχαν γκολ με τον Γιόβετιτς, αλλά ακυρώθηκε ορθώς μέσω VAR, καθώς ο Ζέλσον Μαρτίνς στο ξεκίνημα της φάσης έκανε φάουλ στον Μοντόγια. Μετά το 20’ φαινόταν ότι ο Ολυμπιακός θα βρει δίχτυα, καθώς είχε κλείσει τον Άρη στην περιοχή του και προσπαθούσε με επιμονή και υπομονή να σκοράρει. Λίγο έλειψε να το πετύχει από στατική φάση, αλλά ο Ιμπόρα σημάδεψε με κεφαλιά το οριζόντιο δοκάρι έπειτα από κόρνερ του Φορτούνη στο 25’. Ένα λεπτό νωρίτερα ο Γιόβετιτς είδε τον Κουέστα να λέει «όχι» στην κεφαλιά του. Μετά το 30’ άρχισε ο Άρης να ξεμυτά από την περιοχή του και με κύριους εκφραστές τους Φετφατζίδη και Σουλεϊμάνοφ άρχισε να εμφανίζεται δειλά-δειλά στην περιοχή του Τζολάκη. Ένας Τζολάκης που χρειάστηκε σε μια-δυο περιπτώσεις να απομακρύνει τον κίνδυνο που πήγε να δημιουργηθεί. Ειδικά σε ένα σουτ του Φετφατζίδη στο 4ο λεπτό των καθυστερήσεων. Νωρίτερα (45’+2’), όμως, ο Ολυμπιακός άγγιξε το 0-1 σε μία φάση διαρκείας, με τον Ελ Κααμπί εξ επαφής να μην καταφέρνει να στείλει την μπάλα στα δίχτυα, καθώς ο Οντουμπάτζο έδιωξε πάνω από τη γραμμή και η μπάλα βρήκε κιόλας στο οριζόντιο δοκάρι. Το πρώτο ημίχρονο, αν και δεν είχε σκορ, ήταν «γεμάτο» από φάσεις…

ΛΑΘΟΣ ΤΟΥ ΝΤΟΗ, ΙΣΟΦΑΡΙΣΕ ΓΡΗΓΟΡΑ ΚΑΙ... ΜΗΔΕΝ ΦΑΣΕΙΣ

Ο Άρης μπήκε στο δεύτερο ημίχρονο με σκοπό να αιφνιδιάσει τον Ολυμπιακό. Απλώς, ούτε ο Άκης Μάντζιος δεν περίμενε ότι θα δινόταν στους παίκτες του ένα τέτοιο δώρο στη φάση του 1-0 στο 48'. Ο Μορόν έπιασε... κορόιδο τον Ντόη που έχασε την μπάλα, βρέθηκε απέναντι από τον Τζολάκη και άνοιξε με ψύχραιμο πλασέ το σκορ για τους «κιτρίνους». Ο Ολυμπιακός δεν πτοήθηκε. Αμέσως βγήκε μπροστά να κυνηγήσει το γκολ της ισοφάρισης και το κατάφερε σχετικά γρήγορα με τον Ζέλσον Μαρτίνς στο 53', έπειτα από μία έξοχη συνεργασία που είχε ως πρωτεργάτη τον Γιόβετιτς και τον Φορτούνη σε ρόλο assist man. O Ολυμπιακός λοιπόν ισοφάρισε γρήγορα και εκεί που θα περίμενε κανείς ότι θα πίεζε με ορθολογικό τρόπο για να προηγηθεί, καθώς δεν ενέπνεε εμπιστοσύνη η άμυνα του Άρη, αναλώθηκε σε κακές επιθετικές προσπάθειες και επιλογές. Στον αγωνιστικό χώρο μπήκαν οι Ποντένσε, Τσικίνιο, Ναβάρο και Ελ Αραμπί για να προσφέρουν φρεσκάδα στην επίθεση, όμως, οι αμυντικοί του Άρη και ο Κουέστα απομάκρυναν με σχετική άνεση τις όποιες προσπάθειες των Πειραιωτών. Οι παίκτες του Μεντιλίμπαρ είχαν αρχίσει να εκνευρίζονται όσο περνούσε η ώρα και κόντεψαν στο τέλος να χάσουν κιόλας, αν ο Μορόν στις καθυστερήσεις που βρέθηκε εντός περιοχής αντί να πασάρει δίπλα του σε τρεις ξεμαρκάριστους παίκτες, προτίμησε να κάνει ένα άψυχο σουτ με το εξωτερικό και να μπλοκάρει πανεύκολα ο Τζολάκης. Ο Ολυμπιακός αναλώθηκε έως το τέλος σε γιόμες, δίχως όμως αποτέλεσμα, με συνέπεια να παραμείνει το 1-1 και να χάσει πολύτιμο έδαφος στην προσπάθεια που έκανε για να ανατρέψει την κατάσταση στην κορυφή.

ΜΙΚΡΟΓΡΑΦΙΑ

ΑΡΗΣΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 1-1

Γήπεδο: «Κλ. Βικελίδης»

Διαιτητής: Ομπρένοβιτς (Σλοβενία)

Σκόρερ: 48’ Μορόν – 53’ Μαρτίνς

Κίτρινες: 83’ Ζαμόρα - 11’ Μαρτίνς

Συνθέσεις:

ΑΡΗΣ (4-2-3-1): Κουέστα – Οντουμπάτζο, Φαμπιάνο, Μπράμπετς, Μοντόγια – Ζουλ, Νταρίντα (90’+3’ Ρόουζ) – Φετφατζίδης (60’ Μανού), Σουλεϊμάνοφ, Σαβέριο (60’ Ζαμόρα) - Μορόν

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (4-2-3-1): Τζολάκης – Ροντινέι, Ντόη, Κάρμο, Ορτέγκα – Ιμπόρα, Έσε (68’ Τσικίνιο) – Φορτούνης, Γιόβετιτς (68’ Ποντένσε), Μαρτίνς (79’ Ναβάρο) – Ελ Κααμπί (87’ Ελ Αραμπί)