Ολυμπιακός: Ουδείς περισσεύει και άλλα μαθήματα μιας μεγάλης νίκης

Το δεύτερο μεγάλο κέρδος του Ολυμπιακού στο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ μετά το τρίποντο και τι πρέπει να μην επαναληφθεί. 

Ολυμπιακός: Ουδείς περισσεύει και άλλα μαθήματα μιας μεγάλης νίκης

Και ευρωπαϊκό και πρωτάθλημα θέλει ο κόσμος του Ολυμπιακού, αλλά πλέον το πιστεύει κιόλας. Βλέποντας την ομάδα του μετά από 120 λεπτά υπερπροσπάθειας στην Τουρκία να παίζει με οκτώ αλλαγές και να κερδίζει τον ΠΑΟΚ πιο εύκολα από όσο δείχνει το τελικό 2-1 είναι λογικό να πιστεύει και να φιλοδοξεί σε πολλά. Από μια ομάδα που μέχρι πρότινος δεν είχε ελπίδα και πίστη για φέτος.

Το μεγαλύτερο κέρδος ήταν το τρίποντο διότι με αυτό ο Ολυμπιακός συνεχίζει να έχει πιθανότητες εφόσον παίρνει έναν έναν τους τελικούς που απομένουν. Ο επόμενος είναι με τον Άρη. Το δεύτερο μεγάλο όφελος είναι ότι βασικά στελέχη πήραν ανάσα από τα σερί παιχνίδια και ετοιμάζονται για τα επόμενα με περισσότερες δυνάμεις. Πολύ σημαντικό. Για να το κάνει αυτό ο Μεντιλιμπαρ κέρδισε και τους μη βασικούς. Τους εμπιστεύτηκε σε ντέρμπι do or die και δικαιώθηκε. Θα τους έχει έτσι οποτε τους χρειαστεί και πάλι.

Ο Ναβάρο διέλυσε την άμυνα του ΠΑΟΚ στο πρώτο μέρος, ο Κίνι ήταν μοντέρνος μπακ, ο Ιμπόρα έχει παίξει τέτοια ματς στην καριέρα του δεκάδες. Τι να του πουν. Ο Ρέτσος ακούει όσα ακούει και μπαίνει μέσα και παίζει σαν να αρχίζει από την αρχή. Για τον Ζέλσον δεν χρειάζεται να ειπωθούν πολλά, τα προσόντα του δεν υπάρχουν. Αλλά όταν βλέπεις τον Βέζο που μπαίνει αλλαγή στις καθυστερήσεις των καθυστερήσεων και κάνει δύο κεφαλιές σωτήριες στην περιοχή σε γεμίσματα, τότε συνειδητοποιείς ότι μέχρι το τέλος όλοι θα τα δίνουν όλα. Μείνουν η δε μείνουν στη νέα σεζόν.

Κι αυτό είναι όντως τρομερό επίτευγμα του Μεντιλίμπαρ. Και της διάθεσης των παικτών να υπηρετήσουν ένα σοβαρό πλάνο μετά από διάφορα...αεροπλάνα.

Ο Ολυμπιακός έχει μπροστά του πολλά να κάνει σε μικρό χρονικό διάστημα. Το κάθε ματς έχει τη δική του αξία. Κι αυτό με την Λαμία κι αυτό με την Άστον Βίλα. Στο Βικελίδης αναμένεται μια φρέσκια και επιθετική ομάδα που θα πρέπει να μην παρασύρεται και να κλειδώνει τις νίκες όσο πιο γρήγορα γίνεται. Και με τρίτο γκολ. Γιατί με τον ΠΑΟΚ το τρίτο γκολ ήταν πολύ απλό εάν δεν κοίταζε ο καθένας να το βάλει εκείνος. Ήταν και το μόνο που δεν άρεσε από αυτή τη νίκη. Αλλά διορθώνεται όσο δεν πληρώνεται.

Σωστό, τέλος, αυτό που λέει ο ΠΑΟΚ ότι ο διαιτητής ήταν χαμηλότερου επιπέδου από όσα έχουν συμφωνηθεί. Μόνο που ο πρώτος που φώναξε για «τοπ» διαιτητές ήταν ο Ολυμπιακός και τότε κάποιοι έκαναν ότι δεν άκουγαν. Το πέναλτι εάν δεν το έδιναν υπέρ του ΠΑΟΚ σε ίδια φάση στην Τούμπα, θα είχε γίνει χαμός. Στο Καραϊσκάκη το έλεγαν κάποιοι αυτό και δεν ήταν Ολυμπιακοί...