Έκι Πόνσε: Ο μοναδικός σκόρερ του δεύτερου αιώνα ζωής της ΑΕΚ!

Την επομένη που η ΑΕΚ συμπλήρωσε 100 χρόνια ζωής ο Εζεκιέλ Πόνσε με τα πρώτα τέρματα του δεύτερου αιώνα της «κιτρινόμαυρης» ιστορίας ξεπέρασε τον Λιβάι Γκαρσία, το κενό του οποίου αναπληρώνει επάξια.

 Έκι Πόνσε: Ο μοναδικός σκόρερ του δεύτερου αιώνα ζωής της ΑΕΚ!

Kάθε παραμύθι ξεκινά με την χαρακτηριστική φράση «Μια φορά κι έναν καιρό» («Οnce upon a time», αγγλιστί)

Αλλά η μυθιστορηματική σεζόν που διάγει ο Εζεκιέλ Πόνσε (Ponce) επιτρέπει λογοπαιγνια όπως το P-once upon a time!

O Αργεντινός χόρεψε ...ταγκό δις (στο πρώτο τέταρτο και με πέντε λεπτά απόσταση, μεταξύ των δύο ...χορών) την άμυνα του Άρη και φτάνοντας τα 14 γκολ (στο 14ο λεπτό, άντε μετά να μην είσαι προληπτικός...), όχι μόνο ξεπέρασε τον, περσινό (και φετινό μέχρι χθες) σκόρερ της ομάδας, Λιβάι Γκαρσία, αλλά επέτρεψε στην ΑΕΚ να ...μπιζάρει τις εορταστικές εκδηλώσεις του Σαββάτου για τα 100 χρόνια ζωής του συλλόγου!

Τα ιστορικά γκολ του Νοτιααμερικάνου – πρώτα στο δεύτερο αιώνα της «κιτρινόμαυρης» ιστορίας – επέτρεψαν στην ΑΕΚ να επιστρέψει στις επιτυχίες μετά από δύο αναμετρήσεις (με Παναθηναϊκό και ΠΑΟΚ) όπου η συγκομιδή της ήταν πενιχρότατη (1π. ) κι εκμεταλλευόμενη ότι δεν έπαιζε ο «δικέφαλος του βορρά» να επιστρέψει στην κορυφή, έστω με ματς περισσότερο.

Ωστόσο η κουβέντα που εγείρεται γύρω από τον Αργεντινό είναι - πέραν του ότι συνηθίζει να σκοράρει δις ανά αγώνα (ήδη το έχει κάνει σε 4 φετινά ματς στη Ν. Φιλαδέλφεια) – το ότι έχει συνεισφέρει πολύτιμα γκολ ώστε να μείνει η ομάδα του στη διεκδίκηση της υπεράσπισης των «σκήπτρων» της.

Και μπορεί το εκτελεστικό του ένστικτο να είναι γνωστό από την πρώτη του θητεία -με τα 21 γκολ προ 5ετίας δύσκολα να μπορέσει να τα φτάσει- αλλά όχι μόνο προσαρμόστηκε μετά από ένα δύσκολο 2023 στο παιχνίδι του Αλμέιδα, αλλά απ' όταν μπήκε το 2024... εξερράγη!

Με 13 γκολ στο πρωτάθλημα αναπληρώσει επάξια το κενό του Λιβάι Γκαρσία που έχει χάσει τα μισά ματς απο τραυματισμούς.

Όλα αυτά κάνουν τα όσα λέχθηκαν και γράφτηκαν το περασμένο καλοκαίρι για περιττή απόκτηση του, από την στιγμή που έμεινε ο επιθετικός από το Τρίνινταντ και Τομπάγκο, να μοιάζουν με ...ανέκδοτα!

Το μόνο που μένει να μάθουμε, μέχρι το τέλος της σεζόν, είναι αν θα τους βάλει και τους δύο μαζί στην επίθεση ο Αλμέιδα (πέραν των ολιγόλεπτων δοκιμών έως τώρα...) για ν’ αυξήσει τη δύναμη πυρός της ΑΕΚ (από την στιγμή που κι οι Τσούμπερ – Αραούχο είναι ντεφορμέ) ή θα συνεχίσει την πεπατημένη με την εναλλαγή τους.