Παναθηναϊκός- Λαμία 3-1: Με… μαγικά Μπερνάρ!

Έχοντας πρωταγωνιστή τον βραζιλιάνο εξτρέμ Μπερνάρ Ντουάρτε, που σημείωσε δύο γκολ, ο Παναθηναϊκός επικράτησε με σκορ 3-1 της Λαμίας στη Λεωφόρο και ελπίζει ακόμα για τον τίτλο

Παναθηναϊκός- Λαμία 3-1: Με… μαγικά Μπερνάρ!

Ο Παναθηναϊκός έκανε την ανατροπή με τον Μπερνάρ μεγάλο πρωταγωνιστή και επικράτησε με σκορ 3-1 της Λαμίας στη Λεωφόρο κάνοντας ένα ακόμα βήμα για την κατάκτηση του τίτλου.

Οι «πράσινοι» με τον βραζιλιάνο εξτρέμ να κάνει εκπληκτικό παιχνίδι μπόρεσαν να αλλάξουν τη μοίρα τους και όχι μόνο να ισοφαρίσουν το γκολ του Σλίβκα, αλλά και να πάρουν μια πολύτιμη νίκη ενόψει της συνέχειας.

Οι φιλοξενούμενοι δεν μπόρεσαν να κρατήσουν το προβάδισμα και υποχρεώθηκαν πολύ γρήγορα σε… ρόλο δεύτερο.

Η Λαμία ξεκίνησε ιδανικά την αναμέτρηση με τον Σλίβκα να εκμεταλλεύεται το ολέθριο λάθος του Κώτσιρα, να παίρνει τη μπάλα και να σκοράρει για το 0-1 στο 14’.

Οι «πράσινοι» όμως αντέδρασαν άμεσα και τέσσερα λεπτά αργότερα με ένα ξερό σουτ του Τσέριν έξω από την περιοχή ισοφάρισαν σε 1-1.

Από το 30 έως το 40' ο Παναθηναϊκός, κυρίως λόγω των εμπνεύσεων Μπακασέτα - Ιωαννίδη που συνδυάζονταν εξαιρετικά, πίεσε, δημιούργησε και έχασε δυο σπουδαίες ευκαιρίες (Μπερνάρ - Σπόραρ), πάτησε πολλές φορές στην αντίπαλη περιοχή και κυριάρχησε.

Μέχρι το 30' ήταν προβληματικός, εν συνεχεία βρήκαν καλύτερα τους ρόλους τους οι παίκτες. Η Λαμία παρέμενε επικίνδυνη επιθετικά, αλλά αμυντικά είχε πάρα πολλά θέματα, θα μπορούσε να έχει δεχθεί ήδη τρία γκολ.

Ο Παναθηναϊκός κατάφερε να προηγηθεί στο 60’ με πολύ ωραία απευθείας εκτέλεση φάουλ του Μπερνάρ, ενώ στη συνέχεια έχασε πολλές ευκαιρίες με τον Παλάσιος και τον βραζιλιάνο.

Την ίδια στιγμή βέβαια οι χαφ των γηπεδούχων είχαν κουραστεί και έχαναν τις «μονομαχίες» με τη Λαμία να φτάνει εύκολα έξω από την περιοχή του Ντραγκόφσκι.

Ο Μπερνάρ όμως «κλείδωσε» τη νίκη για τον Παναθηναϊκό, καθώς στο 87’ μετά από πάσα του Παλάσιος νίκησε τον Κοσέλεφ με φαλτσαριστό πλασέ.

Μικρογραφία

Παναθηναϊκός- Λαμία 3-1

Γήπεδο: «Απόστολος Νικολαΐδης»

Διαιτητής: Τάσος Παπαπέτρου (Αθηνών)

Σκόρερς: Τσέριν (18’΄), Μπερνάρ (60’, 87’)- Σλίβκα (14’)

Κίτρινες: Τζανετόπουλος (44’), Κορνέζος (59’), Κοσέλεφ (59’), Σιμόν (69’), Τζανδάρης (75’)

Κόκκινη: -

Συνθέσεις:

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Τερίμ): Ντραγκόφσκι- Ακαϊντίν, Γεντβάι, Αράο, Κώτσιρας, Χουάνκαρ-Τσέριν (90’ Ζέκα), Μπακασέτας (89’ Τζούρισιτς), Μπερνάρ (92’ Βέρμπιτς) -Σπόραρ (71’ Παλάσιος), Ιωαννίδης (90’ Γερεμέγεφ)

ΛΑΜΙΑ (Βόκολος): Κοσέλεφ – Αμαράλ (55’ Σίντκλεϊ), Σιμόν (71’ Στάνκο), Κορνέζος, Τζανετόπουλος – Νούνιες (71’ Τσούκαλος), Τζανδάρης - Σλίβκα, Λέικ (56’ Τόσιτς), Τσιλούλης (56’ Βασιλαντωνόπουλος) - Μάλτσι.